Какво: Световно първенство по художествена гимнастика
Къде: София, зала "Арена Армеец"
Кога: 10 - 16 септември 2018 г.

Над 900 души от 54 страни се очаква да пристигнат у нас за началото на големия форум.

Трикратният световен шампион по художествена гимнастика Мария Петрова ще бъде посланик на световно първенство по художествена гимнастика за 2018 година. Талисман ще бъде Радина Филипова, която доскоро беше част от националния отбор, но прекъсна участието си поради контузия.

Изложба, посветена на златните момичета в художествената гимнастика


Изложба, посветена на златните момичета в художествената гимнастика беше открита на 21 август пред Народния театър "Иван Вазов". Поводът е световното първенство по художествена гимнастика.

Златните момичета споделиха, че изложбата е много въздействаща и пресъздава палитрата от техни емоции по време на състезанията.

Изложбата беше открита от президента на федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева: Направо съм очарована, не съм си представила, че може да има толкова красиви кадри, наистина много ми изненадаха , когато ги видяхме за първи път и смятам, че това ще вдъхнови не само нашите момичета, а нашите много броени читатели да дойдат и да подкрепят тези деца и треньорите им , които работят къртовски да си представяме както трябва на това световно.“ , каза Раева.

За повече информация: https://web.facebook.com/BGRGfederation