Видове флирт


пътят към сърцето на мъжът минава през прости и недвусмислени фразиУчените се занимават с какво ли не. Ето още едно такова - професор Джефри Холл от Университета в канзас е анализирал поведението на повече от 5000 човека и разграничил 5 вида флирт:
- физически;
- традиционен;
- вежлив;
- душевен;
- игрови.

Физическият флирт говори за сексуална заинтересованост. Тези, които предпочитат този вид флирт, бързо преминават към интимна близост.
Привържениците на традиционният флирт предпочитат инициативата да бъде вземата от мъжа, като жената флиртува много по-малко.
Вежливият флирт се състои в общуване без секс. И добри маниери.
Душевният флирт е стремеж да се създаде емоционална връзка. Това е една от любимите техники, както за мъжете, така и за жените.
Флиртът - игра често не се интересува от продължителността на отношенията. Основното тук е самата игра и колкото е по-добра и изкусна толкова по-висока е самооценката на участниците.
Както показват изследванията мъжете и жените флиртуват по различен начин и много често кавалерите не разбират намеците на своите дами. Затова психолозите съветват жените да говорят открито за своите симпатии, защото пътят към сърцето на мъжът минава през прости и недвусмислени фрази.

Източник: The Times of India.