Проклетите жени получават по-високи заплати в сравнение с благите си посестрими, твърдят израелски учени, които са анализирали доходите на 1000 служители в холандска електронна компания.


Въпреки това и най-доминантните дами във фирмата не съумявали да застигнат по доходи най-милите мъже в службата. Алфа-жените, които ясно поставяли своите искания пред шефовете и не отстъпвали от тях, обикновено се сдобивали и с по-високи заплати в сравнение с по-неуверените дами.
Според ръководителя на проучването проф. Шарон Токер от университета в Тел Авив трябва коренно да променим представите си за традиционно считаните за женски и мъжки качества. „С изненада констатирахме, че по-благите жени са наказвани финансово за това, че са добри“, доверява професорът. А самите благодушни дами били уверени, че получават повече, отколкото им се полага.

Учените стигнали до извода, че масова практика е представителките на нежния пол да полагат повече труд на работното място от останалите, но за него получават по-малко пари от мъжете. В същото време доминантните жени не били ощетявани финансово за несвойственото си поведение в службата, а извличали от него финансови облаги.

Източник: в.“Дейли мейл“, БТА