Тайната на Кралиците на дансинга

Тайната на Кралиците на дансинга

Учени разкриха тайната на Кралиците на дансинга


Полюляването на ханша е женско поведение, което насочва към плодовитост и младост


Учени установиха, че енергичното въртене на ханша и асиметричните движения на краката и ръцете гарантират успех на дамите на дансинга, съобщи в. "Дейли мейл. По този начин танцуват Дженифър Лопес и Бионсе (на снимката).

Камерън Диас, която е вдървена в таза, обаче е пример какво не трябва да се прави на дансинга.

Според учените популярността на някои танцови движения има еволюционно обяснение. Полюляването на ханша е женско поведение, което насочва към плодовитост и младост. Хаотичното движение на крайниците пък разкрива добър контрол над движенията и оттам здрави гени.

Учените са използвали за изследването си триизмерна технология за улавяне на движението. Те са работили с 39 жени, които са танцували на основен барабанен ритъм. Оценявали са ги 57 мъже и 143 жени.

Предишно подобно изследване за мъжете показа, че най-голям успех имат тези, които движат много горната част на тялото. Това вероятно насочва към физическа сила, която от еволюционна гледна точка е привлекателна за жените.

Резултатите от изследването са публикувани в сп. "Нейчър". 

Това видео е комплекс упражнения за отслабване вдъхновени от танците на Бионсе. Повече за него може да прочетет тук: This Beyoncé-Inspired Workout Is the Most Fun You'll Ever Have Doing Cardio http://www.elle.com/beauty/health-fitness/news/a34798/vixen-dance-cardio-workout/

 

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.