една жена на 50 години


Има всякакви твърдения, че днес да си на 30 е новите 20, а на 40 години все едно си на 30. Но какво да кажем за онези жени, които вече наближават или са навършили 50 години.

Според проучване направено във Великобритания – на 50 години жените се чувстват по-самоуверени, сексапилни и щастливи.

През по-голямата си част от живота всяка жена трябва да се впише в обществото и да следва определени социални модели. Това означава, че по-голяма част от живота си жените прекарват на диета, за да се доближат до модела за красива жена, отделяли са време и финанси за да изглеждат по-добре… И ето какво показва изследването - три четвърти от жените се чувстват по-уверени след 50-ия си юбилей, отколкото след навършването на 20 години.

Над една трета от жените над 50-годишна възраст споделят, че сега са по-доволни от външността си, отколкото са били като по-млади, като една на всеки седем жени се чувства по-сексапилна от всякога. Близо половината от представителките на нежния пол харесват повече тялото си на 50 години, отколкото на младини.

Допитването показва още, че след като отпразнуват половинвековния си юбилей, дамите спират да броят калориите и вместо това започват да тренират.

Над 40% от жените зарязват диетите, докато две трети започват да отделят по-малко време и средства за разкрасяване, след като навършат 50 години.

"На тази възраст дамите са по-зрели, по-мъдри и по-щастливи от всякога", казва Шона Джеймисън от компанията, поръчала проучването.

Това изследване поставя много въпроси и за българката. И за моделите, които следва и очакванията от нея от хората около нея и от обществото/

Източник в. "Дейли експрес", анкетата е направена по поръчка на компанията "Котън трейдърс" сред участнички на възраст между 40 и 74 години.

на снимката Александра Стюарт