Хората могат да живеят дълго

Хората могат да живеят дълго
Човек може да живее безкрайно дълго, твърдят биологът Браян Хюс и Зигфрид Хекими от университета Макгил в Монреал, цитирани от агенция ЮПИ, цитирана от БТА.

Хората могат да живеят безкрайно дълго


Експертите изследвали най-дълго живелите хора от САЩ, Великобритания, Франция и Япония от 1968 г. и стигнали до извода, че човешкото тяло няма максимална възрастова граница. „Наблюдавайки тенденциите можем да кажем, че максималната и средната продължителност на живот може да се повиши в обозримо бъдеще“, казва Зигфрид Хекими. „Преди 3 000 години много от хората са живели кратко. Ако им бяхме казали, че един ден по-голямата част от човечеството ще живее до 100 години, щяха да помислят, че сме луди“, добави той.


През XX в. средната продължителност на живот на американците се е увеличила с около 30 години между 1900 г. и 1998 г. Според университета на Калифорния, Бъркли през 1900 г. мъжете са живели до 46-годишна възраст, а жените – до 48 години. До 1998 г. средностатистическият мъж е доживявал до 73,8 години, а жената – 79,5 години. В съвремието мъжете живеят 76,5 г., а жените 81,2 г.

През 2015 г. за първи път средната продължителност на живота се е понижила леко с 76,3 г. за представителите на силния пол и 81,2 – за нежния пол. Една от причините са сърдечните заболявани.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.