Елица и Стунджи представиха трите песни за Евровизия


Българските представители в Евровизия 2013 Елица Тодорова и Стоян Янкулов - Стунджи представиха за пръв път по БНТ песните, които ще участват в състезанието за българската песен на Евровизия тази година.

Основно предимство и на трите песни е, че са много различни от познатия поток песни, представяни на Евровизия досега, с различна енергия, нестандартно звучене и емоция.

Всяко едно от трите парчета е заявка на България за силна и конкурентна песен в голямото музикално състезание.

"Дзупай, либе босо".

Музиката е на Елица Тодорова и Цветелин Грудански – Джами (Jahmmi Youth), аранжиментът на Стоян Янкулов и Александър Деянов – Скилър. Песента е динамична, жизнерадостна и игрива, загатваща дълбините на националния фолклор в кантото на Елица Тодорова.

 "Кисмет" 

Музиката e на Елица Тодорова и вокална група "Бистришките баби", а аранжиментът е Стоян Янкулов и аржентинския диджей Джонатан Тесей Кинтар. Това е съвременна и модерна песен в наложилия се на световната сцена чилаут стил, професионално предложена от Стоян и Елица с характерните за тях етно елементи.

"Само шампиони"

Музиката е на Елица Тодорова и Кристиян Талев-Криско, а аранжиментът на Стоян Янкулов и Кристиян Талев-Криско. "Само шампиони" е ефектна, ритмична и носеща експлузивен емоционален заряд песен.

Избраните песни са  в добре познатия и характерен стил на двамата изпълнители. В тях присъстват етно елементи, примесени с модерен саунд и активното участие на уникални ударни инструменти.

На 3 март, в тв шоу по БНТ, вотът на публиката и специално жури ще определят коя е българската песен, която да представи България на Евровизия 2013.