Тайни на красотата от Камерън Диас


10 правила за стройност, здрава кожа и добро настроение


Камерън Диас е американска актриса и бивш модел. Родена е на 30 август 1972 г. Става известна през 90-те години с ролите си във филмите "Маската", "Сватбата на най-добрия ми приятел" и "Ах, тази Мери", "Ангелите на Чарли", гласът й ни е познат от филмите за Шрек.

Това са съветите на една успяла и красива жена, вече минала 40 години. През 2014 г. има много новини около нея – премиера на филма „Отмъщение по женски“ (The Other Woman), книгата й The Body Book вече е бетселър. А това са 10 правила за стройност и добро настроение от най-жизнерадостната блондинка на Холивуд.


1. Понякога на кожата са нужни не кремове,  а здравословно хранене


2. Не се страхувайте от зрелостта


Сега аз се харесвам повече. Ставам по-възрастна и да живея с тази мисъл ми е съвсем комфортно. Аз не вярвам в anti-age ефект и ме побърква мисълта  факта, че ни налагат модела за вечна младост. Да остаряваш днес е нещо неприлично, позорно. Но животът ми с възрастта се променя към по-добро, винаги! Ние започваме по-добре да разбираме самите нас и повече да се грижим за себе си. Уверяват ни, че зрелостта е да остаряваш, да губиш енергия, сякаш ставаме прозрачни и нашата личност се смалява. Но това не е така! аз възприемам възрастта като благословия и огромна привилегия. Важно е не да ги изглеждаме млади, а да се чувстваме и силни и енергични. Знаете ли защо аз нямам бръчки? Аз много се усмихвам!

3. Вашата цел е здраве, а не прословутите 90-60-90


Това трябва да се обясни преди всичко на младите. Момичетата следват модата и правят неправилни избори. Моят задник е станал по-голям, отколкото когато съм била на 20 години, но аз не преживявам това. Аз станах по-здрава, повече не натоварвам организма си с прекалено мазно, пържена храна, разбирам, че това просто не е справедливо към моето тяло. Всяка вечер, преди да си легна, напълвам голяма чаша с вода и я слагам в спалнята. Първото, което правя сутрин е да я изпия. И веднага се чувствам, като изсъхнало цвете, върху което най-накрая е завалял благодатен дъжд. Старая се да се храня разумно и разнообразно, обичам риба, пиле, стейк, скариди, приготвям омлети с белтъци и салати в промишлени количества. Табу е наложено на рафинираните продукти – като бял хляб и на паста от бяло брашно. Но аз не изключвам въглехидратите напълно. Ако трябва да съм честна, аз обожавам въглехидратите. Те ми дават сили да се занимавам с това, което обичам и още сирене, чедър, пармезан, фета, бри, козе… Обожавам!

4. Бъдете на време с лазера


Аз знам, че сега е модно да се избавяме от космите в зона бикини… Модната идея, че тази зона трябва да бъде абсолютна „гола“ се е появила относително скоро, а модата, както е известно е натура променлива

5. Колекционирайте впечатления, а не обувки


Буквално тези почивни дни, без да отлагате, се заставете да излезете от дома и се отправете нанякъде – може да е със самолет в Перу, може и с колело в съседния парк. Всеки ден правете нещо необичайно, намерете начин да откривате новото за себе си и за света. Но не претендирайте за „ добри навици“ В неделя няма да ме видите в града, аз съм в кухнята и приготвям храна за седмицата. Предупреждавам приятелите си, че няма да можем да се видим за лънч, казвам на плетениците си, ако искате да поиграем елате у дома. Аз проверявам за неделя да няма никакви планирани срещи, защото това е мое време и то е много важно за мен. Това са часовете, които ми дават кредит, енергия и добро самочувствие за цяла седмица напред.

6. Най-добрата храна – това е закуската


Всички диетолози твърдят за ползата от закуската, но аз имам две конкретни причини да уважавам сутрешния прием на храна – като хапна започвам да съобразявам, а моята кожа се събужда, придобива естествено сияние и на нея добре се нанася грим. Последният съвет не ми е даден от диетолог, а от моя стилист. Любимата закуска е овесена каша със запечени тиквички, залени подправки и карамелизиран лук шалот, жълтък и сос понзу (соев сос с лимонов сок). Омлет от белтъци с краставица, домати, зелен и черен чай с мляко, също не е лош вариант. Да, задължително си вземете блендер и се опитайте да си приготвяте смути от бадемово мляко, кащу, банани, киви, годжи и кокосов орех.

diaz 1

7. Не спирайте да се движите


Дори когато почивате отделяйте време за спорт, 25 мин за фитнес днес, дълга разходка утре – без излишно натоварване, но с полза за тялото. Докато си миете зъбите прикляквайте, тичайте по стълби. На снимки аз тичам бързо от гримьорната и тичам обратно, ако съм забравила нещо. Ето още една допълнителна причина да се движите – направете 15 мин плейлиста от любими танцувални композиции  и си правете мини- танцувална вечеринка всеки ден.

8. Всички да спят


В детството ние си имахме „сънен“ ритуал – родителите се грижеха затова, но колкото повече порастваме, толкова по-безотговорно се отнасяме към това как заспиваме. Аз спя в хотели, по-често отколкото у дома, затова вечерните ритуали са това, което имам. Благодарение на тях не се чувствам изгубена.

9. Секретът на успеха е дисциплина


Когато мисля за успеха аз разбирам сила, добро самочувствие, способност за движение, работа, живот. И аз разбирам, че не съм постигнала нищо без дисциплина. Всичко, което имам е благодарение на нея. Аз правя, каквото правя, защото се заставям да го правя всеки ден, без значение дали съм на снимачната площадка или се занимавам с нещо друго между проектите. Защото моята работа не е само професия. Моята работа са всички неща, които аз трябва да правя, ако искам да изживея живота, който ми харесва.

10. Бъдете сексуални


Писателката Кортни Мартин веднъж каза „Знаете ли какво е истински сексуално? Чувството за хумор. Вкус към приключения. Вътрешният свят. Бедра, за които искаш да се обвиеш. Откритост. Увереност. Скромност. Здрав апетит. Интуиция. Непосредственост. Находчивост. Мръсни думи, които произнася невинна на   вид девойка. С други думи – жена, която осъзнава колко е прекрасна.