Какво: национален конкурс „Моята зелена мечта за България”

Организатор: Екопак България

Кога: 10 октомври - 2 ноември 2014

 Моята зелена мечта за България


 „ЕКОПАК България” АД организира национален конкурс под наслов „Моята зелена мечта за България”. В периода 10 октомври - 2 ноември 2014 учениците в страната ще имат възможност да изразят чрез авторски проект - разказ, есе, стихотворение или рисунка своята мечта за една по-красива и зелена България.


Образователната кампания „Моята зелена мечта за България” е конкурс, в който могат да вземат участие всички ученици, независимо от тяхната възраст. Всяко дете трябва предварително да подготви своята творба и символично да я закачи на едно от дърветата в пътуващата „Градина на мечтите” на ЕКОПАК. Така творецът ще се регистрира успешно за участие в конкурса. Всички творби ще се разглеждат и оценяват след края на конкурса от три членно жури в състав писателката Ваня Щерева, публициста Константин Вълков и художника Ставри Калинов. Стоте най-добри произведения от цялата страна ще бъдат наградени на 18 ноември 2014 г. а победителите ще се обявят на страницата на конкурса www.zelena.ecopack.bg .

„Градина на мечтите” започва своя път от град Русе. След това тя последователно ще премине през градовете Добрич - 11 октомври, Варна - 12 октомври, Бургас – 18 октомври, Хасково - 19 октомври, Враца - 25 октомври, Велико Търново - 26 октомври, Пловдив - 1 ноември и София – 2 ноември.

Кампанията „Моята зелена мечта за България“ е част от инициативите на ЕКОПАК и общините в страната за популяризиране на разделното събиране на отпадъци от опаковки. Тя цели да развие у децата положително мислене и отговорно отношение към околната среда и спестяването на природни ресурси.

ЕКОПАК очаква всички млади творци да се включат в инициативата като разкажат или нарисуват мечтите си за едно по-зелено и красиво бъдеще.

Младите ентусиасти ще се състезават и за много атрактивни награди.