Българче, родено и живяло досега само в Ню Йорк, записа песен за българските емигранти по света. Тя стана хит сред сънародниците ни в интернет в навечерието на националния празник 3 март 2015 г.

Виктор Велинов е на 8 години. От малък непрекъснато нещо пее, измисля, съчинява... През пролетта на 2014 година, когато разбира, че майка му е купила билети за ваканция в България и за трети път в живота си ще се върне в родината си, екзалтиран и вдъхновен, съчинява своята песен за България.

Музиката е изцяло негова, а за текста му помага майка му, поетесата Кристина Велинова.

Заедно с учителя си по музика Александър Чазов записват професионално песента. На Виктор помагат Нели Минчева и Мартина Радославова. С ангелските гласове на двете момичета на заден план, песента придобива по-красив и завършен вид.

За Виктор, който е роден и живее в Ню Йорк, незасегнат от проблемите на българския бит, България е раят на земята! До четиригодишна възраст вярва, че България е на небето - тъй като до нея се стига със самолет... Мечтае един ден, когато порасне, да се върне в България и да живее на село, да гледа животни в Трънския край, откъдето е дядо му, иска да направи приют за всички бездомни животни, така че да няма страдащи и убивани.

Чуйте песента на Виктор Велинов: http://vbox7.com/play:94018926e0&start=12

Откъснатите цветя на България


снимка: 8-годишният Виктор Велинов, © screenshot/vbox7.com