Вечните разбирания за красотата на Мерилин Монро


Норма Джийн, по-късно станала известна в САЩ като Мерилин Монро, е била талантлива комедийна актриса, която съвременниците й често бъркали с празноглава блондинка, заради ролите, в които влизала, за да забавлява публиката. Всъщност Мерилин Монро била дама, горда от женствеността си, секси, със собствен стил. На мнение, че нежният пол не бива да се влияе от изискванията на времето и не трябва да подражава на мъжете, а напротив - да изтъква деликатността си, емоциите и извивките си. Да се забавлява.

Интелигентна, талантлива, изкусителна, Норма Джийн искала светът да проумее и вътрешната красота на жената. Тя завещава десетки цитати, някои от които могат да бъдат изведени като препоръки по-добро разбиране на красотата към днешния жени. Блогът A+ събра част от тях. Ето какво е казвала непоправимата Мерилин - една актриса-икона.

"До всички момичета, които мислят, че са пълни, защото не носят най-млакия възможен размер: вие сте красивите, обществото е грозно".

"Секс символът е предмет. Аз просто ненавиждам да бъда предмет".

"Корсетите с тел не е трябвало да бъдат измисляни. Никой мъж не иска да прегръща раздута клетка за птици".

"Красотата и женствеността не остаряват и не могат да бъдат скалъпени. И блясъкът, въпреки че производителите няма да се съгласят, не може да бъде произведен".

"Тялото е създадено да се вижда, не да бъде изцяло покривано".

"Под грима и зад усмивката си аз съм просто момиче, което желае света".

"Искам да остарея без лифтинг на лицето. Искам да имам куража да бъда вярна на лицето, което съм създала".

"Всички момичета са красиви по свой собствен начин".

"Да искаш да бъде някой друг е похабяване на човека, който си".

"Несъвършенството е красота, лудостта е гений и по-добре да си абсолютно нелеп, отколкото абсолютно скучен".