Каква е тайната на неотразимите хора?

Каква е тайната на неотразимите хора?

Някои хора винаги греят и излъчват енергия, дори да нямат пари, идеален външен вид или връзки в обществото. И най-големите скептици са запленени от тези очарователни хора.


Те са душата на всеки купон. Към тях се обръщате за помощ, съвет или ги търсите за компания. Просто не можете да им се наситите.

Питате се: „Какво имат те, което аз нямам? Какво ги прави толкова завладяващи?” Причината е в тяхното усещане за значимост, което излъчват отвътре.

Неотразимите хора не търсят постоянно одобрението на другите, защото са достатъчно уверени в себе си. Такива са, не защото имат късмет, а навици. Време е да ги научите и приложите в своето ежедневие:

 1. Проявяват уважение към всеки


Неотразимите хора са винаги учтиви и проявяват уважение, независимо дали се отнася за най-големия им клиент или за сервитьор, който им взема поръчката. Те разбират, че няма значение колко любезно се държат с човека, с когото обядват, ако той ги види да се отнасят лошо с някой друг. Неотразимите хора проявяват уважение към всички, защото вярват, че те самите не са нещо повече от другите.

 1. Следват платиненото правило


Златното правило да се отнасяте с другите, както искате да се отнасят с вас, има един голям недостатък: предполага, че всички хора искат еднакво отношение. То пренебрегва факта, че хората са мотивирани от коренно различни неща. Някой може да обича общественото признание, а друг да мрази да е център на внимание.

Платиненото правило - отнасяйте се с другите, както те искат да се държите с тях - поправя този недостатък. Неотразимите хора усещат другите и адаптират стила и поведението си, за да ги накарат да се чувстват комфортно.


  1. Не говорят празни приказкиНай-сигурният начин да НЕ създадете връзка с хората, е да говорите празни приказки. Когато им заговорите като робот, мозъците им включват на автопилот и няма как да изпитат влечение към вас. Неотразимите хора успяват да създадат връзка и да говорят задълбочено дори и при несъществени разговори. Те задават добри въпроси, защото изпитват искрен интерес към хората и правят връзка между това, което им споделя събеседника с други аспекти от живота му.   1. Фокусират се най-много върху хората
Те не отделят много време в мисли за себе си. Не се вманичават в мисълта колко са харесвани, защото са твърде заети да се концентрират върху хората, с които са в момента. Затова неотразимостта им изглежда толкова естествена.

За да добиете този навик, оставете телефона си и се съсредоточете върху хората, с които сте. Мислете за това какво казват, а не какъв ще е отговорът ви или как ще ви подейства това, което казват. Когато споделят нещо за себе си, питайте ги отворени въпроси, за да ги убедите да говорят още.
    1. Не се опитват да се харесат

Неотразимите хора не говорят за това колко са силни и успешни. Не защото се борят с порива да се похвалят, а защото знаят колко е неприятно, да се изтъкваш
    1. Знаят разликата между факт и мнение

Неотразимите хора говорят по деликатни теми с финес и спокойствие. Те споделят мнението си, но показват ясно, че това е лично мнение, а не факт. Осъзнават, че има много хора, интелигентни, колкото тях, които виждат нещата по различен начин.
    1. Те са истински

Неотразимите хора са себе си. Не товарят околните с това да се опитват да отгатнат следващия им ход. Те знаят, че никой не харесва позьорите.

Хората общуват с тях, защото знаят, че могат да им вярват. Лесно е да устоите на някого, когато не знаете каква е истинската му същност.
    1. Почтени са

Хората с голяма почтеност са неотразими, защото вършат това, което говорят. Честността е просто нещо, но доста трудно за изпълнение. За да са честни и почтени всеки ден, неотразимите хора не говорят лошо за другите и постъпват правилно, дори когато боли.
    1. Усмихват се

Хората имитират езика на тялото на събеседника си съвсем естествено и дори несъзнателно. Ако искате да сте неотразими, усмихвайте се по време на разговори и ще ви бъде отвърнато със същото. А и хората отсреща ще се почувстват по-добре от това.
    1. Стараят се да изглеждат добре, но не се престарават

Има огромна разлика между това да изглеждате прилично и да сте суетни. Неотразимите хора знаят, че добрият външен вид показва уважение към другите и към себе си. Но не се престарават, не са суетни.
    1. Намират причини да обичат живота

Неотразимите хора са позитивни и страстни. Никога не им е скучно, защото виждат живота като невероятно приключение и изпитват радост от това, която другите също искат да усетят.

Не че нямат проблеми, и то големи, но за тях те са временни пречки, а не съдба. Когато нещата се объркат, те си спомнят, че лошият ден е просто ден, и се надяват, че утрешният ще бъде по-добър.

Заключение

Неотразимите хора нямат кръстници вълшебници, които да ги орисат. Те просто са усвоили до съвършенство някои приятни качества и навици, които всеки може да приеме като свои.

Мислят повече за другите, отколкото за себе си и карат събеседниците си да се чувстват харесвани, уважавани, разбрани и забелязани. Запомнете: колкото повече се фокусирате върху другите хора, толкова по-неотразими ще бъдете.

 

Източник: Entrepreneur.com, на Бг: Manager.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.