Малта спечели детската Евровизия 2015. Дестини Чукуниере завладя публиката с песента си "Не и моята душа" (Not My Soul), която събра 185 точки.


 

На второ място зрителите класираха представителя на Армения Мика с песента Любов (Love), който събра 176 точки. На трето място се класира Словения. Изпълнителката Линда Кудузович събра 112 точки с песента си Първа Любов (Prva Ljbezen).

България остана на 9 място с 62 точки. 12-годишната русенка Габриела Йорданова представи страната ни с песента "Цветът на надеждата".

Тазгодишният конкурс се проведе в препълнената зала "Арена Армеец" в София на 22.11., в която участници от общо 17 страни се състезаваха със своите песни - Австралия, Албания, Армения, Беларус, България, Грузия, Ирландия, Италия, Македония, Малта, Русия, Сан Марино, Словения, Сърбия, Украйна, Холандия и Черна гора

"Цветът на надеждата"


българската песен за детската Евровизия


„Цветът на надеждата” е песента, с която българският участник, излъчен в национална селекция, Габриела Йорданова ще представи България на финала на Детска Евровизия 2015.

Самата Габи е автор на текста, заедно с Ивайло Вълчев. Музиката е дело на Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Георги Милчев-Годжи. По регламент, изпълнителят в детския песенен конкурс трябва да има лично участие в творбата, която представя на надпреварата. Крисия също бе автор на текста на песента "Детска планета", с която завоюва второто място в Детска Евровизия 2014 и така осигури домакинството на България за фестивала тази година


Песента е послание за надеждата, мечтите и усмивките. В нея ще открием уникалната способност на децата да намират цветовете на живота.

Талантливото момиче от Русе, което спечели зрителите по време на националната селекция,  ще бъде подкрепено на сцената от Иван Стоянов – вторият финалист от конкурса, който ще се включи в края на песента.

Вторият глас се налага от спецификата на текста и музиката, както и от желанието българското участие да се открои от предимно соловите изпълнения тази година.

 

Песента ще прозвучи за първи път в ефира на „Денят започва с Георги Любенов” в неделя, 18.10.2015 г. В предаването ще участва и целият екип на Детска Евровизия 2015, ангажиран с реализацията на шоуто на 21-ви ноември.

gabi ivanova 1

В изпълнението на Габриела Йорданова ще се включи и Иван Стоянов, вторият финалист от националната селекцияГабриела Иванова ще представя България на детската "Евровизия 2015"


 Дванайсетгодишната Габриела Йорданова ще представя България на конкурса на детската "Евровизия 2015". Финалът на националната селекция се състоя снощи. Тя и Иван Стоянов, също на 12 години, получиха равен брой точки, но спечели участникът с по-голям зрителски вот. Габриела Иванова се представи с песента "Осъдени души" на Митко Щерев, позната в изпълнението на Лили Иванова.
gabi ivanova
Тази година домакин на детската "Евровизия" е България. Престижният международен конкурс ще се състои на 21 ноември в зала "Арена Армеец". Мотото на това издание е "Откривай".