Можете да приготвите вкусно ястие и на най-обикновен лагерен огън. Но ако искате да готвите в пълен комфорт, добрата новина е, че това ще става все по-лесно благодарение на човешката изобретателност.
Затова, без да губим повече време, ето как ще изглежда кухнята на бъдещето. При това само след 10 години.

kitchen future 2

Ако поставите продукт върху кухненския плот, веднага ще получите възможни рецепти, свързани с него.

kitchen future 3

Рецептата се появява на екран срещу вас.

kitchen future 4

Върху този нов плот можете не само да режете продуктите, но и да ги готвите. Тенджерите и тиганите се нагорещяват от вътрешната страна, а не по пвърхността. Това прави масата подходяща за всякакви други занимания.

kitchen future 5

Междувременно модерният хладилник е без врати. По този начин ще виждате постоянно наличната храна и ще знаете какво трябва да купите и какво не. Продуктите се съхраняват в прозрачени контейнери, чиято температура се контролира чрез охлаждаща технология в самите рафтове.

kitchen future 6

Всяка храна ще се охлажда до желаната от вас температура.

kitchen future 7

Градусите се изписват върху капака на контейнера.

kitchen future 8

Специална система се грижи за разумното потребление на вода. Налични са две мивки - една за "черната" вода, която се излива в канализацията, и една за "сивата", която се използва повторно за съдомиялната или за поливането на растенията над нея.

kitchen future 9

Друга система ни обръща внимание на отпадъците, които изхвърляме. Боклукът се сортира ръчно, намачква се и се запечата във вакуумни торбички.

Източник: manager.bg