10 правила за селфи

10 правила за селфи

10 правила за селфи с най-много лайкове


Селфито не е проста работа, а истинско изкуство. Това са 10 правила, които да следвате, за да направите съвършената си снимка:


1. Светлина Аксиома на всички професионалисти – най-доброто селфи се прави пред прозореца: там светлината е обилна, контрастите са високи и лицето ви изглежда свежо.

2. Правилна поза Ако позата ви е правилна, работата е наполовина свършена. А ето как ще я намерите: направете си няколко снимки от различен ракурс, сравнете ги и изберете най-подходящия ъгъл и най-добрата поза, които скриват недостатъците ви и подчертават добрите ви страни. Ако нямате време за всичко това, пробвайте да се снимате полуобърнати към камерата – това винаги е добро решение.

3. Камерата – над главата Леко повдигнете камерата над нивото на главата. Повдигнете леко и брадичката си. Следете рамото да изглежда естествено и да не личи, че ръката е вдигната с телефон. Кадърът ще бъде по-интересен, ако освен лицето ви в него попадне и красив фон.

4. Красив фон Винаги е по-интересно да покажете себе си в обстановка, едва ли някой освен най-любимите ви хора ще се радва единствено на лицето ви. Независимо дали сте на концерт, на плажа или на ски, добре е в снимката да бъдете в контекст и с атмосфера около вас.

5. Искреност Придържате се към откровените снимки. Ако в момента сте във весело настроение, това ще проличи във вашето селфи. Ако обаче сте натъжен, не се опитвайте да го прикриете, така или иначе фалшът блесва като пъпка на челото.

selfie-woman-pix

6. Чувство за хумор Няма по-ценно качество от самоиронията. При толкова много съвършенство наоколо, смешното и абсурдното са дефицитна и търсена стока.

7. Естественост Бумът на пластичната хирургия отшумя, естественото отново е на мода. Инстаграм е пълен с момичета без грим и слава Богу!

8. Фото с животни Ако снимката ви е с коте (куче, кон, слон, магаре), шансовете ви за лайкове нарастват неимоверно. Едно сладко животинче ще предаде очарователност и на най-скучното селфи.

9. Изненада! Забелязали ли сте, че най-красиви са снимките, които запечатват моментна емоция. Опитайте и вие. Без повече всмукани бузи, надути устни и съблазнителни погледи. Направете снимка, каквато никой не очаква от вас. Бъдете различен.

10. Правилен телефон Хубавото селфи става с хубав смартфон, който има хубава камера. Толкова е просто :)

Източник: Adme.ru 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.