„Определи проблемите си, но дай цялата си сила и енергия на решенията им.” Тони Робинс


Понякога се озоваваме на място, където бягаме, но не се движим напред. Борим се и нещата не се получават просто защото сме забравили някои основни принципи на успеха, които управляват потенциала ни да правим прогрес. Блогърът Марк ги припомня накратко:

10 принципа на успеха, които често забравяме


1. Ти си единственият човек, отговорен за успеха си. Най-добрата част от живота ти ще настъпи в деня, в който решиш, че животът си е твой и че не бива да се осланяш на никой, да разчиташ на друг или да обвиняваш чужди хора. Напълно контролираш бъдещето си.


2. Няма нужда да изобретяваш нещата. Не е необходимо да ги измисляш за първи път. Да ти хрумне страхотна, иновативна идея е един от начините да постигнеш успех. Но това не е задължително. Много хора са достигнали до висини само като са използвали нещо което вече съществува и са го обработили и представили по свой начин.

3. Няма прогрес без действие. Това, което не е стартирано днес, няма да бъде довършено утре. Някои от най-невероятните идеи в света така и не са успели, защото гениите зад тях не са предприели нищо. Помни, че действието винаги гарантира в бъдеще 100% възвръщаемост откъм събития и истински живот.

4. Постоянството винаги печели. Уинстън Чърчил е казва, че успехът се състои в това да се спъваш от провал на провал без липса на ентусиазъм.

5. Фокусът е всичко. Когато си твърде зает да гледаш назад или около себе си, хората те подминават. Ако така и не се фокусираш 100% върху нещо никога няма да си 100% ефективен. Остави мултитаскинга.

6. Провалът е нужен. Не се събуждай на 75, мислейки за това, което е трябвало да изпробваш, но не си, от страх, че ще се провалиш. На много малко хора им се получава винаги от първия път. Всъщност на повечето им не им се случват нещата дори първите 5 пъти.

7. Положителното отношение зарежда продуктивността.Мислите са задвижващото колело, което тласка напред живота към правилната посока. Успехът идва от позитивната енергия.

8. Трябва да вярваш, че можеш. Необходимо е да намериш това кътче вътре в теб, където всичко е възможно. Започва се с мечта. Добавя се доверие и всичко това се превръща във вяра. След това се придава отдаденост и така се ражда целта. Когато се предприеме действие, започва част от живота ти. Добавиш ли решителност и време, мечтата става реалност.

9. Да помагаш на другите е голяма част от това да бъдеш успешен. Щастливите хора постоянно се появяват с нови идеи, нови проекти и иновативни начини да помагат на останалите. Това означава, че целите им помагат не само самите те да извличат полза, но и да са полезни на останалите около тях.

10. Успехът е път, не крайна цел. Върви се с много стъпки. Той е постоянен прогрес на растеж. Ако искаш да си успешен, продължително трябва да гледаш на себе си според по-висок стандарт, отколкото всеки друг, и да се бориш да преуспяваш. Успехът означава постоянно да се подобряваш, дори да си постигнал вече добри резултати. Дори другите да не виждат нужда от това. За да не паднеш от там, до където си се издигнал.

От marcandangel.com