Защо мъжете бъркат женската любезност с флирт?

Защо мъжете бъркат женската любезност с флирт?

Много дами могат да потвърдят, че мъжете имат досадния навик да интерпретират любезното отношение – усмивката, смеха и дори възпитания отговор – като флирт. Какво се крие в тази романтична мистерия?
Изследване на учени от Норвегия показва, че 90% от американките попадат в неловки ситуации, в които мъжете бъркат доброто възпитание и любезността с флирт. Този процент е много по-висок, отколкото при мъжете.
Учените достигат до следното заключение: "погрешното сексуално възприятие" – както решават да нарекат феномена – може поне частично да бъде обяснено от еволюцията.
Господата са много по-склонни да бъркат любезното отношение на една дама с флирт, за да не пропуснат възможност за създаване на поколение. Все пак, ако една жена наистина флиртува, то мъжът има възможност да предаде гените си.
При жените положението е точно обратното – те често не разбират, когато някой наистина ги сваля. Причината е, че връзката с неподходящ партньор създава риск от бременност, самотно майчинство и изпускане на истински подходяща половинка.
Но не само еволюцията има пръст в този неловък феномен. Културата също играе някаква роля, макар и малка.
През 2003 г. учени провеждат проучване сред норвежци и сравняват резултатите с предишни изследвания, правени в Америка.
Оказва се, че процентът на мъжете, които възприемат погрешно сигналите на дамите, е един и същ и в двете държави. Това значи, че погрешното сексуално възприятие е вродено, вместо да се придобива.


Така че, дами, следващия път, когато мъж интерпретира усмивката ви като флирт, помнете, че той все още поне малко прилича на пещерен човек.
Източник: New York Magazine

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.