Какви мъже харесваме

Какви мъже харесваме

Какви мъже харесват жените


Австралийски учени установиха, че жените харесват високите и мускулести мъже, а слабичките чувствителни типове отстъпват на заден план, съобщи в. „Дейли мейл“.

Най-важно за дамите е мъжът да е здравеняк, с мускулести ръце и торс. Впечатлението за физическа сила е основният фактор за привлекателността на мъжете. Тя определя повече от 70% от притегателната им сила. Височината и стройността увеличават привлекателността до 80%.

Този ефект на височината и теглото може да се дължи на механизмите за избор на партньор и на признаците за здраве, или на ползите, които височината и стройността носят в агресията, лова и други аспекти на способностите за воюване“, обясняват австралийските учени.

Учените от университета „Грифит“ са работили със 160 жени, на които показвали снимки на мъже без ризи, на които лицата са били замъглени. Резултатите сякаш противоречат на установеното от предишно изследване, че жените предпочитат не дотам мъжествените лица, които вече вдъхват по-голямо чувство за сигурност

Изглежда най-привлекателната комбинация е по-деликатно лице със силно тяло. Самите мъже се оценяват като по-привлекателни, ако ръкостискането им е силно. Други изследвания показаха, че господата тренират усилено именно за да впечатлят жените. Жените са склонни да възприемат високите мъже като по-силни, дори и това да не е така.

***

От друга страна и от реални маблюдения, от филми и книги, знаем, че понякога мъже, които на външен вид не са нищо особено, но се държат уверено, да имат по-голям успех с жените от други с по-привлекателни черти.

Това има обяснение. Изследване, публикувано в Psychological Science, потвърди, че при запознанствата между хетеросексуални двойки мъжете, чийто външен вид е далеч от стандартите за красота, но които са по-уверени с жените, имат повече успех от мъжете, които са много по-привлекателни физически.

Проучването изследвало 96 мъже и 103 жени, които участвали в среща за бързи запознанства, в която всеки участник прекарвал по три минути в разговор с друг участник. Резултати показали, че мъжете, убедени, че са по-привлекателни, отколкото са в действителност, били и сметнати за привлекателни от жените. И тази увереност е била ключова за успеха в запознанствата.

В допълнение, проучването показало, че мъжете, които са по-малко загрижени за външния си вид са по-успешни, и според данни от друго изследване, отглеждат по-успешни деца. И така, вече знаем няколко неща за най-желаните мъже: те са добросърдечни, но също така загадъчни, може да не са красавци, но пращят от самоувереност.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.