Как изглежда идеалният мъж?

Как изглежда идеалният мъж?

Учени разкриват 11 качества на идеалния мъж


Идеалният мъж – мускулест, мъдър като старец, но млад на външност и смел като воин, живее само във филмите и интернет. Всеки има собствени критерии за мъжка красота, но учените не спират да се опитват да открият как изглежда идеалният мъж – поне що се отнася до мнението на мнозинството хетеросексуални жени. Bright Side представя някои от изводите, до които са стигнали.

11. Дебели вежди и квадратна брадичка
Това са класическите белези на мъжественост. Жените предпочитат мъже с такива черти, когато търсят дълготрайни връзки.

10. Брада
В едно изследване жените е трябвало да сравнят мъже с различна степен на лицево окосмяване – гладко избръснати, с леко набола брада, с гъсто набола брада (около десети ден след бръснене) и с гъста брада. Най-предпочитана се оказва десетдневната брада, която участничките в изследването свързват със зрялост и мъжественост.

9. Белези
Учени показват на група жени снимки на мъже с и без белези по лицето. Белезите правят мъжете по-привлекателни. Някои участнички в изследването предполагат, че раните са резултат от насилие (в действителност, са в резултат на Фотошоп). Още повече, раните от куршум предизвиквали повече интерес, отколкото раните от, да речем, падане от колело.

8. Срамежлива усмивка
Мъжете са оценявани като по-привлекателни, когато се усмихват стеснително. Усмивката със следа от срам или достойнство се оценява още по-високо. Учените смятат, че това е част от причините момичетата да харесват лошите момчета.

7. Възраст
Ако една жена трябва да избере между красив мъж и същия мъж, но малко по-възрастен, тя избира втория вариант. Хората стават по-мъдри, по-уверени и по-независими с възрастта. Възрастта на мъжете не се отразява върху плодовитостта им (това зависи от начина на живот), което от еволюционна точка означава, че жената не рискува, като избира по-възрастен партньор. Учените наричат тази зависимост „ефект на Джордж Клуни“.

6. Спестовност
Романтично е да продадеш всичко, за да купиш милиони цветя, но не всяка жена оценява подобни жестове. Повечето жени предпочитат мъже, които могат да спестяват – и това не е защото ги смятат за по-богати. Причината е, че спестовните хора създават впечатление, че имат силен самоконтрол, което увеличава тяхната привлекателност.

5. Домашни любимци
Когато един мъж има домашен любимец, тя си мисли нещо подобно: „Ако той се грижи за това животинче, той ще може да се грижи и за мен и нашите деца“ – или поне това според някои учени е причината мъжете с домашни любимци да изглеждат по-привлекателни. Но по-скоро това е признак, че той е добър човек, който обича животните.

4. Червени дрехи
Изследвания са доказали, че мъжете, облечени в червено, са по-привлекателни за жените. Същото важи и в обратна посока – жените в червено също изглеждат по-секси.

3. Да свири на музикален инструмент
Друг любопитен експеримент: един и същи мъж се опитва да вземе телефонния номер на различни жени. В една ситуация той е с празни ръце, в други носи китара, в трети носи сак за фитнес. 35% от жените, които той се опитва да убеди да му дадат номера си, му го дават, когато е с китара в ръце. 14% - когато е с празни ръце, и само 9% – когато е с чанта за фитнес. Но никой не знае каква щеше да бъде реакцията, ако носеше акордеон.

2. Телесната миризма след ядене на чесън
Трудно е за вярване, но фактите са налице. В едно изследване мъжете били разделени на две групи. Едните яли хляб и сирене. Другите яли хляб, сирене и чесън. След което трябвало да държат памучни тампони под мишница. Жените, участвали в изследването, посочили недвусмислено, че „чесновите“ подплънки миришат по-добре.

1. Чувство за хумор
В един бар повторили многократно следния експеримент. Група мъже (актьори) седят на масата срещу случайно избрана жена. Един от тях разказва смешен виц и след малко отива при момичето, за да поиска телефонния му номер. След което чакат следваща дама. Отново един от тях разказва виц, но този път друг мъж от групата отива при нея. Повтарят същия експеримент 60 пъти. В крайна сметка, мъжът, който разказва вицове, имал много по-голям успех с посетителките на бара. Момичетата давали телефоните си, защото забавните непознати им се стрували по-привлекателни и по-интелигентни. Клише или не, чувството за хумор наистина печели сърца.

Източник: Scientists Reveal 11 Qualities of the Ideal Man, and They Are Not What We Expected

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.