Защо жените харесват мъже с бради?

Защо жените харесват мъже с бради?
Шотландски учени обясниха защо жените не могат да устоят на чара на брадатите мъже – лицевото окосмяване прави челюстите на мачовците много по-големи и мъжествени, пише в. „Дейли мейл“.

Дори и представителите на силния пол да са ниски на ръст, пускането на брада компенсира този дефект пред нежния пол. Буйното окосмяване прави цялото лице по-голямо, а това се счита от дамите за по-мъжествено и сексапилно.

 

Учените от университета в Глазгоу, водени от д-р Антъни Лий, провели експерименти, като показали на доброволки 37 мъжки лица, които трябвало да получат оценки за атрактивност. При единия случай мъжете били гладко избръснати, а при втория – с буйни бради.

Снимките на обръснатите мъже получили значително по-ниски оценки. Дамите харесвали мъжете с по-широки лица, отнесени към общия им ръст. А именно брадите правели челюстите по-обемисти.

Специалистите отдавна знаят, че широчината на лицето при мъжете зависи от нивата на тесторерон по време на пубертета. По-широките лица отговарят на повишено излагане на този хормон в ранна възраст. А това по някакъв начин се долавя от нежния пол.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.