Кога мъжете ни изглеждат привлекателни

Кога мъжете ни изглеждат привлекателни

Кога грозниците ни изглеждат атрактивни?


Креативните мъже, дори и когато не са привлекателни, изглеждат по-атрактивни в очите на дамите, установи проучване, цитирано от Франс прес.


Според автора на изследването Кристофър Уоткинс от шотландския университет „Албърти“ творчески настроените представители на силния пол с грозновати физиономии предизвикват същото привличане като красавците, които обаче не са надарени с креативност.

В рамките на експериментите доброволци трябвало да оценят колко атрактивни са осем мъже и осем жени. Едната група била натоварена да даде оценка основавайки се единствено на външността им. Другата, като взела предвид и креативните им заложби.

От тестовете станало видно, че мъжете, възприети като неатрактивни, когато проявят въображение и творчество, получават впоследствие по-високи оценки за привлекателност. Най-много точки събрали красивите и креативните персони.

При снимките на жените резултатите се оказали по-обезсърчителни. Непривлекателните жени продължавали да се възприемат като грозни, независимо от степента на тяхната креативност.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.