Как жените избират мъжа до себе си

Как жените избират мъжа до себе си
Жените са много по-претенциозни от мъжете при избора си на партньор в живота. Разбира се, за тях любовта е важна, но когато става въпрос за избор на мъж, който ще е баща на децата им, на крайното решение оказват влияние и други фактори. Ето критериите, които определят избора на жените:

Според образа на бащата
Жените предпочитат мъже, които имат чертите на техните бащи. Според учените причината е в така наречения „синдром на фамилиарност“ - хората започват да обичат това, с което са свикнали в своето ежедневие. Бащата се явява първият мъж в живота на детето и подсъзнателно се превръща в еталон за сравнение. С него детето се чувства комфортно. Затова, когато жената избира мъж, наподобяващ по характер на баща й, тя всъщност търси комфорта и надеждността, с които е свикнала от детството.

Според мъжествеността
Нови изследвания разкриват, че жените променят критериите си за избор на мъже с течение на годините. Но основна причина за това не е възрастта и житейският опит, а хормоналният фон. Според психолога Кристин Дюран в периода на овулация жените предпочитат по-мъжествени мъже – мускулести мачовци, по-нахални и наперени типажи, даже хулигани. А по време на следродилния период техните предпочитания са към мъже с по-меки и нежни черти на лицата. Такива мъже проявяват по- голяма грижовност и внимание към децата, отколкото тези, които са с по-мъжествени черти, сочат изследвания.

Според еволюционната теория
Външният вид на мъжа не е маловажен за жените. Според този критерии във основата на избора на жената стои нейното подсъзнателно възприятие за партньора като потенциален съпруг и баща.

Според амбицията и потенциала
В съвременното общество социалното положение на човека, неговите стремежи и постижения имат по-голямо значение от външния вид. Според изследване, проведено в Канада, потенциала и амбициите на мъжа му дават повече предимства, отколкото красивото лице и тяло.

Според миризмата
Понякога жените просто надушват своя партньор, а основен критерии им става миризмата на мъжката пот. Учените са стигнали до извода, че жените инстинктивно надушват качеството на гените и имунната система на мъжа.

Източник: Дарик

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.