Жените не харесват агресивното ухажване


Интуицията е дадена на жената, за да отгатва намеренията на мъжа, за които той не се досеща. — Жан Делакур
 Истинският мъж винаги ще постигне това, което иска жената. — Генадий Малкин
Екип учени в хода на изследване са доказали, че женските на повечето представители на животинските видове  не харесват настойчиво и агресивно ухажване.

Данните са установени в експеримент с бръмбари от вида Gnatocerus cornutus. Професор Дейв Хоскен от университета Ексетър, Великобритания смята, че тази информация може да се приложи и за човека. Разбира се, тук трябва да се изключат онези користни моменти, къде заради кариера, къде заради финансова страна или заради материална необходимост, се прави компромис с личния избор (това е допълнение от нас).

При наблюдение на женските бръмбари е установено, че най-малко тяхното внимание е било привличано от самци, които са готови да се борят. В случая с бръмбарите са тези с най-голям размер на челюстите (при някои видове бръмбари мъжките индивиди са по-големи на размер)

Оказва се, че физическата сила не винаги е гаранция за полов отбор, дори в условията на еволюция на животните.

В какво е причината за този удивителен факт? Учените не могат да отговорят. Силните самци при животните са гаранция за жизнено способно потомство. Възможно е с течение на времето в еволюцията да се случват неуловими изменения, които засега учените не могат да разберат.