Уроци, които научаваме късно

Уроци, които научаваме късно
Понякога в най-тежките времена на болести и мъки съзнанието ни се избистря най-добре, показва кои са важните и значимите неща, научава ни, че ако имаме сила на духа можем да минем през всичко. Но защо трябва да чакаме до този последен момент, за да осъзнаем, че можем да живеем живота си по по-добър начин. Защо постоянно отлагаме нещо за утре? Защото преди да се усетим се оказва, че се питаме: “Как стана толкова късно толкова скоро?” не допускайте вие самите да попаднете в тази ситуация. Направете днешния ден началото на втория ви живот. Отделете време да обмислете нещата внимателно. Отделете време, за да разберете какво искате и от какво имате нужда. Отделете време да поемате рискове. Отделете време да обичате, да се смеете, да плачете, да учите, да прощавате. Животът е по-кратък, отколкото си мислите.  Ето пет важни неща, които трябва да осъзнаете преди да е станало твърде късно.

5 урока, които хората научават твърде късно


1. Този момент е твоят живот. – Твоят живот не е между моментите на раждането и смъртта. Твоят живот е между сега и следващото поемане на въздух. Настоящето, сега и тук, е всичко, което можеш да вземеш от живота. Така че, изживявай всеки момент напълно с доброта и мир, без страх и съжаление. И прави най-доброто, което можеш  с това, което имаш на момента; защото това е всичко, което можеш да очакваш от някой, включително и от себе си.

2.  Животът не е много дълъг. ­ Това е твоят живот и трябва да се бориш за него. Бори се за това, което е правилно. Бори се за това, в което вярваш. Бори се за това, което е важно за теб. Бори се за хората, които обичаш и никога не забравяй да им кажеш колко много означават те за теб. Разбери, че точно сега си щастлив, защото продължаваш да имаш шанс. Така че спри за момент и помисли. Какво още трябва да направиш, започни го още днес. Не мисли, че има толкова много утрешни дни.

3. Жертвите, които правиш днес, ще ти се отплатят утре. – Когато трябва да работиш здраво, за да постигнеш някоя своя мечта – да вземеш диплома, да изградиш бизнес или всяка друга лична цел, която отнема време и отговорност – едно нещо трябва да се запиташ: „Искам ли да живея няколко години от живота си, така, както много хора няма да направят, така че прекарам остатъка от живота си, така, както повечето хора не могат?”

4.  Връзката с теб самия е най-важната. – Щастието е, когато се чувстваш удовлетворен, без да чувстваш нуждата от одобрението на някой друг. Първо трябва да изградиш здрава връзка със себе си, преди да имаш здрава връзка с някой друг. В собствените си очи трябва да виждаш себе си полезен  и приемлив, така че да си в състояние да погледнеш уверено в очите на хората около себе си и да се свържеш с тях.

5.  Зад всеки хубав живот се крие някакъв вид болка. – Ти се движиш и падаш, правиш грешки и се проваляш, но от всичко това ставаш по-силен – ти живееш и се учиш. Ти си човек, не си перфектен. Ти си ранен, не победен. Замисли се какъв безценен дар е да израснеш чрез тези преживявания – да дишаш, да мислиш, да се бориш и да преодоляваш неща в преследване на нещата, които обичаш. Да, понякога ще се сблъскваш с душевна болка по пътя си, но това е малка цена, която трябва да заплатиш за неизмерими моменти на радост и любов. Ето защо трябва да продължиш да правиш стъпки напред, дори и когато те боли, защото знаеш, че вътрешната сила, която те е довела толкова далеч, може да те заведе до края на пътя.

И знай, борейки се с тези стъпки, ти не си сам. Много хора са с теб точно в този момент, работейки здраво, за да се почувстват по-добре, мислейки по-ясно, насочвайки живота си в правилната посока

Източник: marcandangel.com

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.