Заблуди за щастието

Заблуди за щастието

10 заблуди за щастието


 

Общоприетият начин на мислене много често пречи на човек да бъде доволен от живота си. Най-много вредят на щастието очакванията - тези, които другите имат към нас и собствените ни, които ни тревожат ужасно. Днес е време да научим нещо ново, като се отучим от това да основаваме начина си на мислене върху някои масови заблуди, смята блогърът Марк. И изброява 10 лъжи, в които всеки човек е бил примамен да вярва по време на израстването си.

1. Да си сам означава да си самотен. Не е задължително. И да имаш връзка не ти гарантира, че винаги ще си щастлив. Всъщност да си сам никога няма да ти причини толкова много самота, колкото погрешната връзка.

2. Щастието идва, когато имаш всичко, което поискаш. Да бъдеш щастлив не означава да не желаеш повече. По-скоро значи да си благодарен за всичко, което имаш. Най-доброто предстои. Понякога се вглъбяваме толкова много, опитвайки да постигнем нещо голямо, че пропускаме да забележим магията на малките неща около себе си.

3. Болката е нещо, което можеш да видиш. Никога не подценявайте болката на един човек, защото ако трябва да бъдем честни, всички се борим. Просто някои хора са по-добри в прикриването на страданието си.

4. Животът се очаква да протича по определен начин.Нашите собствени мисли изключително ни нараняват. Просто да чувстваме това, което чувстваме, и да се справяме с него честно, може да ни лекува. Винаги разполагаме с едно нещо – свободата на това как да отговорим на предизвикателствата на живота.

5. Свръхочакването за свръхреализация. Когато спрем да се сравняваме с останалите версии на себе си – реални или въображаеми и спрем да се сравняваме с други хора – пак реални или въображаеми, започваме да се усещаме в мир със себе си.

6. Само едно привилегировано малцинство има възможността да изживее страхотен живот. Ако започваме деня си с мисълта „Да, днес ще е чудесен ден” много нощи по-късно ще можем да си кажем „Да, изживях чудесен живот”.

7. Тежките времена са ненужни. Не е така. Понякога нещата трябва да се объркат, за да се наместят правилно. Понякога трябва да пуснем погрешните хора да излязат от живота, за да влязат правилните.И трябва да се почувстваме слаби, за да разберем кое е истински погрешното.

8. Да бъдеш силен означава да не чувстваш болка.Всъщност в реалността най-силните хора са тези, които чувстват болка, приемат я и работят, за да спре. Всичко се заключава в това да помолим за малко почивка или да поплачем, за да се отърсим.

9. Можем да се преструваме. За да се усещаме щастливи е най-важното да почувстваме любов, преди да кажем „Обичам те”. И да почувстваме благодарност преди да кажем „Благодаря”. Или истинско разкаяние преди „Извинявай”.

10. Мечтите са загуба на време. Най-големите подаръци са невидими за очите, но почувствани дълбоко със сърцето. Това, което можем да видим, е само малко парченце от възможното. Въображението е възможността да можем да виждаме това, което е под повърхността. Да си представяме, че някъде има прекрасни места, които ни очакват. И някой непознат, с който ще се срещнем.

От marcandangel.com, на Бг manager.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.