Българска художничка стана популярна в Facebook

Българска художничка стана популярна в Facebook

 Картина на Българска художничка стана хит в Facebook


drawly-325-годишната българска художничка Йоанна Викторова превзе интернет със своята творба „Разкаяние“ („Regret”) в първите дни на 2017-а г.

Йоанна, известна като Drawly, публикува свои картини в сайта и Facebook страницата си - Drawly. На 2 януари съвсем ненадейно произведението й е публикувано в страница с над половин милион фенове. Следва публикуване и от страница с над 1,1 млн. последователи и още едно – от страница с половин милион почитатели.drawly-1

 

За 24 часа картината й е видяна от милиони потребители по целия свят, „харесана“ от над 35 000 и споделена от 20 000.

Коментари, Фейсбук съобщения и имейли пълнят известията на художничката, много от тях с молба за рисуване на картина по поръчка или просто с благодарност и възхищение.

Картината „Разкаяние“ заедно с няколко подобни творби Йоанна рисува преди около година, докато се бори с тежък период в живота си. Както винаги дотогава, изкуството й помага да изрази чувствата си и от това й олеква. Момичето обаче не очаква интереса, който тази картина, както и друга от поредицата – „Тревожност“ – ще предизвикат

drawly-2

„Когато ги публикувах, срещнах неочаквана подкрепа и най-вече благодарност от хиляди хора по света“, казва Йоанна за предишния си голям успех.

Миналата година по това време тя оглавява сайта за изображения Imgur и картините ѝ там са видени от половин милион души, а от собствената ѝ страница „Тревожност“ стига до над 1,1 млн. потребители и побдобно на днешните резултати има около 20 000 споделяния.

 

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.