С песен в живота

С песен в живота

La La Land - земен мюзикъл за компромисите и мечтите


Подарете си малко красота в сивия ден. Така действа третият филм на едва 31-годишния Деймиън Шазел.

Познат ни от Whiplash - "Камшичен удар" - автобиграфичен филм за следването му в музикална академията в Принстън. След като през 2015 г. Whiplash печели три награди Оскар – за Най-добра мъжка поддържаща роля, Най-добър монтаж и Най-добър звук - това е новият филм, който ще спечели награди.

Музикант (барабанист като героя си в  Whiplash) завършил Harvard Film School с дипломна работа камерен джазов мюзикъл (Guy and Madeline on a Park Bench).

Състудент с автора на песните тук Джъстин Хъруиц. И очевидно човек, който не се отказва лесно от мечтите си.

Такива са и героите му в La La Land (смисълът на заглавието на български е, че трябва да си малко "тра-ла-ла", за да си мислиш, че ще успееш в шоубизнеса на Ел Ей).

Сценарият бил готов още 2010 г., но вратите към финансиране му били вежливо затваряни. Класически мюзикъл? Той отдавна е в музея. Сега времената са други, прагматични. Още повече с непознати никому песни, и то дебютант. Дори за Холивуд идеята била налудничава.

la-la-land-1
В главните роли - Ема Стоун, която Шазел гледал през 2014 г. в бродуейския й дебют в "Кабаре" и успял да зарази с ентусиазма си и Райън Гослинг.



2017 Golden Globe Awards Winners
Best Motion Picture - Musical or Comedy - La La Land


„Ла Ла Ленд“ спечели всички 7 награди „Златен глобус“, за които бе номиниран. Райън Гослинг и Ема Стоун спечелиха статуетките за главните си роли в мюзикъла на режисьора Деймиън Шазел, който получи 3 „златни глобуса“ за най-добър филм в категорията, за сценарий и за режисура. „La La Land“ донесе глобус на композитора Джъстин Гурвич и на Бендж Пасек и  Джъстин Пол за изпълнението на песента от мюзикъла City of Stars.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.