Как да изглеждаме добре след безсънна нощ?

Как да изглеждаме добре след безсънна нощ?

Може да ни се случи да посрещнем утрото работейки нещо, което ни увлича или настъпва крайния му срок. Може да ни се случи да закъснеем с тръгването от някое събиране, или да гледаме филм до много късно, или пък просто да стоим будни, угрижени от проблем или развълнувани от предстоящо събитие. Ако ни се налага да пътуваме и сутринта да бъдем на работното място (случвало се е за полет да се става в 3 без нощта, а в 10.00 да си в офиса направо от летището, на хиляди км от дома) Каквато и да е причината за безсънната нощ, на другата сутрин обикновено изглеждаме и се чувстваме ужасно.


Най-доброят начин за възстановяване след безсънна нощ е почивката и да се наспим. Но, ако нямаме възможност, ако след безсънната нощ трябва да отидем на работа, да изглеждаме добре и да бъдем работоспособни? Как да се освежим за отрицателно време? Как да запазим бодър вид през деня и да потулим следите от умората? Редакторите на abcfact предлагат няколко предложения, с които да си помогнем след безсънна нощ.

Измийте се със студена вода. Студената вода може да помогне на кожата да елиминира подпухването, да върне красивия цвят на лицето и да подобри оросяването.

Вдишайте ментов аромат. Ароматът на мента е добър стимулант за мозъка. Може да съчетаете хладен душ с душ гел за тяло с аромат на мента, цитрус или друг освежаващ аромат. Направете и масаж с гъбата за баня - това ще увеличи микроциркулацията на кожата, ще я направи гладка и ще ви подейства ободряващо.

Облекчете подуването под очите. Има добър стар метод за справяне с подуването под очите - резенчета прясна краставица. Нанесете две резенчета върху затворените клепачи за поне 10 минути. После е добре да завършите процедурата с деликатен крем за очи.

Енергизирайте кожата на лицето. Изстискайте сока от половин портокал, навлажнете кърпа и я положете на лицето си за поне 5 минути. Витаминът С ще възвърне на уморената и повехнала кожата сияйния вид.

Нанесете хидратиращ крем. Нашата умора винаги се отразява върху кожата, която става суха и дехидратирана. Освежете я с хидратиращ крем, попиващ мигновено и придаващ млад вид на лицето.

(това го няма в препоръките и е свързано с нощните полети и в офиса след това – купете си хубави слушалки, не толкова да слушате музика, а да можете да изключите шума около вас и да може да запазите енергията си. Използвайте пречистващата сила на водата – пийте вода, измийте се и намерете няколко минути да направите разтягащи упражнения)

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.