Как ще се отразят затъмненията на всяка зодия?

Как ще се отразят затъмненията на всяка зодия?

Как ще се отразят затъмненията през февруари на всяка зодия?


2018 г. е  интересна от астрономична гледна точка. Очаква се да има 5 затъмнения – 2 лунни и 3 Слънчеви, като първото лунно затъмнение на 31 януари, няма да може да се наблюдава от нашата страна.
31 януари 2018, Пълнолуние Лъв, 15:26 часа – Пълно Лунно затъмнение;
15 февруари 2018, Новолуние Водолей, 23:05 часа – Частично Слънчево затъмнение;
13 юли 2018 Новолуние Рак, 05:57 часа – Частично Слънчево затъмнение;
27 юли 2018 Пълнолуние Водолей, 23:20 часа – Пълно Лунно затъмнение;
11 август 2018 Новолуние Лъв, 12:58 часа – Частично Слънчево затъмнение.

С огромна доза оптимизъм, даже романтизъм, безгранични надежди, включително и розови – навлизаме в най-любовния месец на годината. Ще искаме генерално да обновим живота си, при това да го направим сега и веднага, неочаквано, изведнъж. Фокусът на делата ни вече няма е забит в битовизми, да се чувстваме зарити от работа, която може да е тежка, но задължително трябва да свършим, да издържим. От няколко дни Марс, отговорникът за личната ни воля, вече е в Стрелец и през целия февруари ще ни зове към нови хоризонти, ще ни кара да се целим надалеко, да планираме с переспектива, да пътуваме, да видим нови, непознати страни, смело и даже рисковано да се проявим. А от днес и Меркурий, подстрекателят на нашите мисли вече е във Водолей и цял месец ще ни провокира да мислим оригинално, да търсим иноваривни решения, модерен, нетрадиционен подход.

Да не забравяме обаче че на 31 януари се случи първото за годината Лунно затъмнение, т.е. енергиите му ще ни държат по особен начин в старото, но и ще ни подтикват към новото, което усещаме, но не разбираме, може би не сме готови да го проявим.

Така че от днес до 15 февруари, когато е новолунието и Слънчевото затъмнение, т.е. по време на коридора на затъмненията – ни очаква период на интензивно раздвоение – между старото и новото, на избор, какво да пуснем, дали да се разделим и как да запазим все пак това, в което има живот. И тези терзания ще бъдат не само в работата, но и в любовта!

hor oven Овен 


Първите за годината затъмнения както Лунното на 31 януари, така и Слънчевото на 15 февруари, ще накарат да предприемете сериозни промени, които да са значими през следващите от 6 месеца до 3 години. На прицел през този месец ще бъдат връзките, предимно любовните и всички неща, които правите със страст, като хоби, творчество, спорт, отглеждане на деца, включително рисковани дейности за печелене на пари.
От самото начало на месеца ще се усетите още по-решителни и самоуверени, като истински победители, ще стреляте право в целта. Ще искате да режете връзки, които ви задържат, да рушите мостове наред, да премахвате всичко, което ви пречи и да разчиствате терена за новото, което не ви е много ясно обаче, какво е то.
Най-деконструктивни и емоционално подвеждащи за вас са дните около Лунното затъмнение, когато може да решите изведнъж да режете наред, без да си давате сметка какво ще стане след това. А всъщност периодът между самите затъмнения може да е изключително успешен за вас и значим за цялата година, но при положение, че не се водите просто от импулс да направите нещо, независимо какво, да стигнете пръв донякъде, където и да е. Ако опитате да прецените ситуацията от всички страни и да не режете със завързани очи клона на който седите, а само този който вече е сух, тогава имате огромен шанс за успех, за смяна на работа, за повишение на авторитет, за представяне на концепция, за корекция във вече начертан план, но и за откъсване от стара връзка, която вече отдавна тежи и ви кара да буксувате, да се обърквате. Именно февруарските затъмнения, особено Слънчевото, в дните около свети Валентин, може да ви донесат и нова любов!

zod telecТелец 


Първите за годината затъмнения, както Лунното на 31 януари, така и Слънчевото на 15 февруари ще ви принудят нещо да доучвате в семейните отношения, да балансирате везните между работа, лично време, финансова подкрепа и любов. Ще имате шанс да проумеете, че не всичко е пари и кариера, че когато децата са нахранени и осигурени, когато сте постигнали ежедневен комфорт вкъщи, но и в офиса, това не значи, че сте открили любовта. Уроците по любов и грижовност този месец може да се появят съвсем неочаквано, като стар романс, втора възможност за работа, която съжалявате, че сте отказали, като вопъл за внимание от любим човек.
Нуждата от ткровения и изяснения ще се отключи още в началото на месеца около 4-5 то число, като спор, но и неочаквана съпротива, желание, като копнеж за обич, който по една или друга причина не може да се прояви.
Трудно ще ви е да се сдържате, ще имате чувство, че ядът и инатът ходят след вас, а всъщност може да ви емного по-лесна разходката в коривора на затъмненията -


Ако се опитате да не сте толкова практични, както често ви се случва по навик, ако не държите погледа впит в земята, защото ви е страх, че ще си загубите сигурността, ако се разделите с някоя страст – Марс – 8-ми пуснете нещо ако послушате призива на звездите за повече романтика в живота, ако опитате по-гъвкав и пластичен маниер към хората, които са ви пред очите, независимо дали са децата, партньори, учител или враг, то тези затъмнения ще ви научат, че доверието не зависи само от финансовия резултат.

zod bliznaciБлизнаци 


И звездите ви поздравяват с един сравнително лесен и даже забавен преход през коридора на февруарските слънчеви затъмнения.


Урокът по пластичност и гъвкавост, по пробване на втори и трети вариант, на който ще ни учат Луннто затъмнение на 31 януари и Слънчевоно на 15 февруари, е доста лесен за вас, Близнаци, защото вие така и си и живеете – в постоянна динамика и никога без резервен план.
Можете обаче и вие нещо ново да опитате. Звездите показват, че февруарските затъмнения са добър шанс за вас да се спрете да се хвъляте в нови непознати области, а да започнете да прилагате наученото и то с концентрация и страст.
Периодът не е добър за смяна на работата, напротив именно в познатата област може да постигнете добър резултат, но ако промените подхода в комуникацията с клиенти, ако разчупите работния диалог, предложите на другия нестандартни решения. Така с професионални трикове, които са си ваш патент, ще може да овладеете и най-непримиримия конфликт.

И да не пропусна – през февруари добре ще ви се отрази смяна на климата с някоя непредвидена екскурзия, може и в по-далечна, даже екзотична страна.

zod rakРак


Февруарската доза лунно-слънчево затъмнения ще има върху пречистващ и даже изцерителен ефект.
Нещо ново напира да се появи в емоционалната сфера, да ви помага да осветите преценките си, да преодолеете подтискащото си объркване, да сте по-наясно кой ви е приятел, а кой враг. Вие обаче стоически ще стискате юмруци и ще отказвате да пускате старото, може би от страх, че новото е по-опасно, защото е непознато, или пък защото съвсем няма да е в състояние да разбере дълбокият ви вътрешен свят.
Още в началото намесеца и особено след 6-7 число страховете ви, че ще трябва да пуснете нещо,което обичате, или пък от което сте зависими, ще стават по големи, и може да ви вкоченят, до степен на необясними депресивни състояния, които не само не ви помагат, а ще захранват нови илюзии, с които още повече ще се отдалечавате от реалността.
Колкото и да преглъщате емоционалните си спазми, драги раци, даже и да успявате да запазите на външен вид спокойствие и баланс, промяната за вас е не просто неизбежна, но вече и неотложна. Именно сега, докато Луната преминава през коридора на затъмненията, на вас ви предстоят честни срещи очи в очи със самите себе си. Всичко, в което вече няма живот, включително носталгични чувства, спомени, потънали в прах, приказни надежди – пуснете ги, нека си вървят с мир. Раздялата с това, което ви тежи и същевременно подхранва вашия страх сега, през февруари, ще е лесна. Ако не го направите сами, не вземете решение за промяна, ще ви се наложи със сигурност и то още през лятото, но тогава ще е по-трудно от сега.


zod lyvЛъв


Затъмненията от 31 януари и 15 февруари ви дават златен шанс да нахраните детето в себе си, та даже да си поиграете с него и заедно да подхванете нещо ново. За да се възползвате от звездната възможност да откриете таланта в себе си, ще трябва именно сега през февруари да не се разпилявате емоционално, да не прегаряте в ненужни планове, чужди очаквания, неясни дела.
През целия период, наречен коридор на затъмненията, ще сте като обладани от страст да правите нещата, които обичате. Позволявайте си, поглезете смелите си сърца. Сега е времето, в което за вас е добре да се забавлявате в работата, да приемате ангажиментите от леката им, артистична страна, да се оглеждате в очите на другия, за да разберете дали се справяте.
Твърде възможно е именно сега да прогледнете, че че работата не ви носи удоволствие, че връзката е прекалено отговорна и е загубила първоначалния си плам, или пък, че се пилеете със скучни компании и вече ви е все едно, какво точно ще правите довечера с тях, значи нещо трябва да се промени, най-малкото да правите нещата по различен начин. Ако си позволите да опитвате новото, но и второ и трето, без да се престрастявате от първия път, то още след св. Валентин ще имате много по-ясна гледна точка заз света, как да го приемате от забавната му страна.


zod devaДева 


Първите за годината затъмнения ще са награда за вас, ще ви покажат как да как да почивате, как да се отстранят от социалните ангажименти, да потушават чувството за перманентно служене, да приспиват отговорността на педал.
Е, друга работа е, че вие това с почивката въобще няма да го разбирате като награда, а по-скоро като страх, че светът ще пропадне без вашата невидима поддръжка.
Е и този месец няма да останете без работа, напротив, ще е много и все разнообразна. Даже ще ви ви атакуват със задачки от различни и все неочаквани страни. Същевременно обаче ще ви се иска да подхванете нещо ново, да тръгнете на езиков курс, да довършите специализация, или просто да се усамотите с книга в ръка.
Със сигурност ще е ви е много трудно да се отпуснете, защото все ще ви се струва, че някой ви диша във врата, но трябва да го направите деви, използвайте активния за лични интереси период за да се научите да си давате тайм-аут, да се възстановявате от стреса, който е на път да се превърне в хроничен и неочаквано да ви повали на легло от невинна настинка или грип.
Именно сега през февруари можете да излъжете страха от неправене на нищо като започнете ново си хоби със стриктна програма и под формата на ангажимент, например като тръгнете на спортен клуб в точно определени дни или пък приютите домашен любимец, който неусетно, с грижите по него, да ви лекува от чувството за непредвиден риск.
Именно за вас е особенно важно веднага след Лунното затъмнение да стартирате пречистваща диета, може това да е житния режим. След слънчевото затъмнение ще имате по-ясна визия за приоритетните си задължения, в които задължително да включите и желанията на своето сърце.

zod vezniВезни 


През февруари трудно ще се изплъзнете от любовната треска, Везни. Затъмненията до болка ще ви натиснат именно по емоционалния мазол и ще ви провокират да избирате между стара и нова любов или по-лошо, да гоните старата, но нова все още да няма, а вие никак да не искате да сте сами. 4, 5, 6 – са особено раздиращи за вас. Старото ще ви лепи, може и нещо ново да се явява, но вие въобще няма да го отразявате, още от пръв поглед ще му слагате етикет че не е за вас.
Преходът в коридора между затъмненията едва ли ще ви помогне да направите ясен и категоричен избор, затова пък след това след 15-16 ти енергиите ще са много по-различни и ще ви помогнат да видите по-ясно новата си любов, която може би е пред очите ви още сега.
Даже и да не ви е много ясно какво да правите с любовта, използвайте творческото си любовно търсене през февруари за работа – на деловия фронт ще сте изключително креативни и иновативни, ще намирате мек и творчески подход за изход от заплетени ситуации, много добре, балансирано, прецизно, точно ще водите диалог, именно мие ще правите добро първо впечатление и с само с чар и външно спокойствие може да постигате успех. През февруари се отварят и врати за пътувания в чужбина, които много добре ще ви се отразят.

zod scorpionСкорпион 


През розовият февруари месец скорпионите ще бъдат буквално затрупани с ангажименти, при това не само в работата, но и у дома. Не че и през януари не беше така, но всъщност това ще е проблема. Поехте много работа и не знаете как ще се справите. Сложихте си даже крайни срокове, но вече имате чувство че губите темпо, че нещо ви държи, че трябва да промените модела на завъртане на енергията, иначе рискувате да се изтощите и нищо да не свършите.
Това са просто страхове, скорпиони, с които Сатурн ви напомня, че не трябва да разширявате заниманията и интересите си, а да се съберете и концентрирате в нещата които правите. Сега по време на затъмненията в моменти когато изпаднете в крайно изтощение може би ще разберете, че е време да се разделите с традиционния, познатия метод на действие и на развитие в отношенията. Ще чувствате, че старият ред тежи и даже пречи, че сте много заети, но не напредвате и даже не печелите достатъчно пари.
И внимавайте Още сега с февруарските затъмнения ще се появят нови предложения, ще се отворят възможности за разширение, за напредък даже за изява пред другите, която може да ви донесе слава и успех. Дилемата кое старо да пуснете и кое ново да поемете няма да решите сега, по време на затъмненията, скорпиони. Звездният съвет към вас обаче е, да не предприемате нищо кардинално ново, а да търсите промяна и ръст в това, което вече сте започнали, него да развивате, но с нови методи и може би с нови хора, които ще ви пестят времето и ще ви помагат да се концентрирате в съществените неща.

zod strelecСтрелец 


Най-разгорещени през зимния февруари ще са стрелците. Присъщият ви оптимизъм ще бъде още по-ярко възпламенен от решителност, смелост, чувство за справедливост, увереност в собствения потенциал, но и в знаците на съдбата, които сякаш ви посочват, че успехът ви принадлежи. След като Сатурн напусна знака на щастливото овчарче на Зодиака и сега, когато през целия февруари и волевият Марс ще е там, призивът за гъвкавост, за иновации и промени, който ще звучи през периодът на затъмненията ще бъде разпознаван от стрелците като тръба за поход към нов идеал. Възможно е да поискате нещо ново да учите, да се качите на ново идеалистично ниво, но и да загърбите доскорошните кръгове от приятели и интереси. Възможно е порив за пътуване да се появи в буквален смисъл до непознати земи, но и в преносен, да тръгнете да търсите себе си, в подкрепа на нов красив идеал.


Твърде романтично ще сте настроени по време на затъмненията, обаче, предупреждават звездите и не очаквайте да получите отговорите сега и веднага. Пригответе се за дълъг път на търсене от позицията на пилигрим. Само така ще дадете шанс на отговорите да ви застигнат, защото те не са пред вас, а зад гърба, в опита, придобит от миналото, поне от времето, докато Сатурн беше във вашия знак.


zod kozirogКозирог 


Твърде сериозно влизате във февруари. Приемате нещата свръх отговорно, пунктуално, педантично, даже бюрократично, струва ви се, че светът на вашите рамене се крепи. И точно за това е възможно да ви товарят с много работа, да разчитат на вас за неща, които другите могат да свършат сами, да ви оставят да си блъскате главата, да стоите в офиса до зори, с причина, но и без. Затъмненията няма да ви позволят да продължавате така на автопилот, козирози, защото няма да можете дълго да издържите, има голям риск, ако не вдигнете глава от многото си ангажименти, да счупите неочаквано иначе твърдия си гръб. Имате нужда от нова страст, от нещо, в което да се влюбите и да започнете да градите наново, но от основите. Няма как да разберете какво е то обаче, ако не пуснете, нещо от старите неща. Можете да го направите още сега през февруари, даже и без да се разделяте, без драматизми, просто като делегирате права, като споделите товара с някой друг.

hor vodoleiВодолей 


Уроците на февруарските затъмнения са преди всичко за вас, водолеи. Вие си мислите че сте оригинални, интересни, индивидуалисти, че добре си се справяте с живота и сами, цените свободата си, подбраните си приятелства, интересите, идеите си, но можете ли да ги споделите не просто с някой друг, а с любимия човек. Сега, през този февруари, именно във вашия месец ще ви се наложи, да си зададете този въпрос и още, как да направя така, че да ме разберат, да обичам без да се налага да се отстранявам, да бягам, да се правя на интересен, просто да се потопя в обичта на някой друг, даже с риск да се обезлича. Уроците по партньорство все още може да не са ви много ясни, даже е възможно през този месец да се чувствате сами, да искате да се разделяте, все още да не разбирате сигналите на другия, да не знаете как да работите с него като тандем. Именно заради затъмненията обаче няма да искате да сте сами и е възможно след Слънчевото вече да сте готови за нов партньор.

hor ribiРиби 


Пригответе се за доста активен период, риби, защото февруарските затъмнения ще успеят да събудят много от вас, да ви извадят от творческата ви твърде комфортна капсула на идеи, планове, мечти и да ви провокират да излезете навън, да започнете да реализирате това, което в главата ви се върти. И действително още в началото на месец февруари е възмонж да излезат нови бизнес предложения, да подпишене работни договори да стартирате партньорства с нови, непознати хора, може би и с чужденци. И именно тук е уловката, в кято можете да се хванете сами – недоверието от другото, от непознатото, от различното, съмнението, че може би няма да можете до съвършенство да реализирате оригиналните си идеи, а може би и мързела, че новата работа ще изисква повече зор, о това ще наруши творческия ви комфорт. Приемайте творческите предизвикателства, риби, даже и да не са ви по вкуса. След първата крачка изключително бързо ще се адаптирате и ще намирате начин да реализирате или модифицирате и това, което ви е в ума.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.