Хороскоп Дева 2017

Хороскоп Дева 2017

Астрологична прогноза за 2017-та
Дева
23 август – 22 септември


Смирени, притихнали и някак усамотени посрещат Девите новата година. Празниците преминаха с чувство за напрежение, преумора, даже отегчение и с единствена надежда най-сетне да успеят да си починат.
Мнозина от знака обаче предвиждат, че нещо ново предстои, че усърдието, което употребиха, за да усвоят последните уроци, не може да не се възнагради, че зациклянето, в което все ги обвиняват, е само мит и вече е крайно време да успеят да постигнат с търпение, последователност и пунктуално усърдие ярък резултат, видим единствено в техните мечти.

В първата част на тази година ще сте твърде емоционални - състояние не особено характерно за вас. Ще искате да разкъсате менталния и събитиен обръч, в който сте попаднали, но същевременно ще чувствате грях, че някого и нещо трябва да оставите, ще ви е жал, че другото, било работа или човек, някак си няма да се справят без вас, ще се люшкате в драматични крайности между желанието да проявите талант, да бъдете, какъвто сте и чувството за вина, че целият свят има нужда от вас, че е по-добре да се примирите и да се пожертвате, че може би това е ваша съдба, все пак.

Какво точно искате сега, в началото на годината, опасявам се, че и звездите трудно ще разберат. Добрата новина за вас обаче е, че през 2017-а ще имате редица шансове да чуете гласа на собственото си сърце. Ако успеете да утешите детето в себе си, да му позволите да си каже какво харесва и се постараете, поне малко, да го позабавлявате, да си поиграете на воля, макар и когато другите спят, значи ще си осигурите шанс още до края на годината да очертаете нов кръг, по –който да се завъртите, този път по-близък до сърцето и окрилен от съкровените ви мечти.

През януари повечето деви все още ще спят, а някои даже ще сънуват, ще плуват и ще летят на сън. Даже и да ви се налага да работите, перфекционисти на Зодиака, зад точните ръце, отговорното старание и спокойно лице ще бушува богат емоционален живот. Възможно е да се разгръщат драматични сцени, да срещате точния човек, да постигате желан успех, макар и на ужким. При някои представители на знака е възможно нов период действително да се задвижи, да получат предложение, да попадат в ново обкръжение, да се заредят с нови надежди и мечти.

Всяко ново начало в този период на годината е добро дошло за вас, деви. Не му мислете много и го приемайте, каквото и да ви коства това. Имайте едно на ум обаче, че това едва ли е идеалният вариант, за който си мечтаете и че е изключително глупаво да го натоварите със старо съдържание от несбъднати мечти. Приемете новата ситуация като нова опитност, като тест за онова, в което не успяхте дас е справите преди.

Още в началото на февруари, малко след водолейското новолуние ще имате възможност да изпитате устойчивостта и съдържателността на контактите и рутинните си занимания. Възможно е приятели или колеги да изразят остро несъгласие с вашия подход на работа, даже директно да ви обвинят, или пък да трябва да прилагате много повече плам, за да обяснявате личния си подход.
Някои деви може да се замесят в любовни или емоционални триъгълници, да станат жертва на клюки и зли езици.

Приемете недоброжелателното поведение от страна на другите като звездно сръчкване, което цели да ви събуди, деви, от инертния ви сън, да настъпи егото ви, да ви накара да се защитите, да се разгорещите и да кажете: „Стига. Все пак става въпрос за чест!“.

Февруарските затъмнения в пъти ще засилят разчоплен преди време конфликт. Емоционално ще заредят противоречията, ще засилят чувството ви за справедливост, но може и за вина, ще ви провокират да си кажете, да се защитите, да се изправите смело срещу стар приятел, нетърпим шеф или вече поомръзнал партньор.
Не е нужно да се карате или разделяте, напротив, ако използвате с позитивна настройка активната енергетика на периода, още в края на февруари ще постигнете авторитет сред хора и среди, които имат значение за вас, ще стигнете до информация и истини, които ще ви помогнат да си повярвате, да продължите в същи борбен дух и е възможно още в края на зимата да получите предложение за нова работа или да ви повишат.
Ярките зимни сигнали за необходимостта от страстна творческа реализация може и да направят впечатление на по- инертните деви, но истината е, че те едва ли ще се решат на промяна, особено ако въобще не са мислели по този въпрос. И може би ще е по-добре да не предприемат нищо генерално, особено ако ще го правят на инат, още повече че през март и април предстоят продължителни ретроградни периоди, в които първо назад ще се върне Венера, а след нея и управителят на Дева – Меркурий.

По време на 40-дневния мартенски спринт на Венера през Овен много представители на уравновесения иначе знак ще бъдат прекалено емоционални, свръхвъзбудими, даже нервни, ще се плашат, ще скачат да се защитават, ще нападат с жестове и думи само при докосване с пръст. Възможно е някои деви да искат да вземат прибързано решение, да отсекат, да се разделят или най-малкото да изпадат в непривична истерия. Периодът няма да мине без обяснения, подозрения, доказателства на висок тон – не само в работата, но и вкъщи.Само че именно заради неясното неспокойно състояние не е здравословно през този период да вземате генерално решение, да се събирате със стар партньор или да започвате нова връзка, да правите лични избори. Особено е рисковано, даже опасно да играете с много пари, да залагате, да се включвате в спекулативни сделки. Фалитът е сигурен, макар и видим едва след време.
Мартенската ретроградна Венера обаче ще ви помогне да затвърдите вече започнати отношения, даже и да се наложи да се поопекат сред разправия и скандал, партньорски договорки от преди време може да се развият и да покажат истинското си лице,и най-важното е, че именно вие, деви, ще имате шанс да видите мястото си в екипа, да демонстрирате възможности и да настоявате за реална оценка на личния ви труд.През април, когато господарят ви Меркурий се върне последователно в Телец и Овен, пред вас изведнъж на дневен ред ще излязат стари проекти, които си мислехте, че отдавна са завършени, или пък че никога няма да се върнете към тях. Възможно е да преправяте или променяте вече завършена форма, да правите римейк на творчество, да се налага да погледнете на партньорство от различна страна.
Подобно звездно тласкане към минали успехи и постигнат резултат ще има важна роля за бъдещите планове на деви, може и буквално, но при всички положения ще им помогне да правят ясна връзка между методите за постигане на резултат преди и сега, за да си дадат самите те сметка какво за тях значи истински успех. И факт е, че мнозина добри анализатори ще успеят да оценят ретроспективното прелитане над минали проекти и след 10 април, когато Меркурий тръгне напред, ще видят много ясно нов модел за проявление, ще сменят коренно отношението си към другите, към работата с чужди пари, ще проявят активност и ще създадат отношения на равноправни начала, не както преди – господар и слуга.
От май започва изключително активен период за деви. До началото на есента те ще имат възможност да проявят нови умения, особено тези, усвоените преди година назад, ще избират между нови предложения за работа, между проекти, които да се вършат като допълнителен труд.В един момент през лятото ще имат толкова много поети ангажименти, че въобще няма да знаят как да се справят, а за почивка може ида не остане време, ще се наложи да ходят на прибежки на море.
Такава плътна ангажираност не е нещо ново за вас. Тази година обаче ще имате възможност да работите неща, които ви харесват, а и да изкарате пари от това. За целта ще е важно да поемате ангажименти, в които ви оценяват заради личните качества и специализация, а не заради готовността ви да се отзовете, да помогнете , да свършите работата, даже и на другите и то на всяка цена.
Периодът от 13 август до 5 септември е важен , защото Меркурий ще е ретрограден в техния знак. Добре е през това време да си припомните стари умения, да се върнете към скрити таланти, за които все не намирате време, иска ви се, но не можете да приложите, не знаете как. В края на това лято обаче ще е добре да си припомните забравени умения на ръцете, да събудите заспала творческа искра. Ако си наложите да сте по-умозрителни и да наблюдавате себе си през този период, е възможно около Слънчевото затъмнение на 21 август да ви споходи прозрение, да ви хрумне идея, да си спомните за мечта, която вече може да се осъществи, има всички условия за това.
През целия септември, когато Меркурий ще бъде във вашия знак, а освен него там ще си направят любовна среща Венера и Марс, за вас Деви, ще е изключително плодоносен период. Времето ще е подходящо за активни действия, за поставяне на начала, за риск, за правене на нещо от цяло сърце. Договорите, които се подпишат, ще са с перспектива, ще могат да се подхванат едновременно няколко нови неща, всички уговорки, ангажименти ще са в състояние да носят и пари.Условието ще е да се работи не механично, а от сърце.
Още по-голяма дълбочина, сила и даже страст ще придобият желанията и на най-консервативните деви, когато след 10 октомври Юпитер влезе в Скорпион. Много крити истини ще започнат да излизат на повърхността, забрани и табута ще искат са покажат реалното си лице, формата ще иска да се освободи от опаковката, детайлът ще пожелае самостоятелност и възможност да се усъвършенства сам. При много представители на знака в последните месеци на годината ще се повдигнат теми за власт, контрол и пари.
Кой кого ще контролира, ще успеете ли да вземете парите си, ще постигнете ли власт над другите или поне над самите себе си си, това ще зависи от вас. Ако до края на годината успеете да отделите плявата от сеното в собствения си душевен двор, значи има шанс да подредите желанията си по приоритети и на първо място да поставите тези на своето сърце.

Хороскопът създаде Antoaneta Salfij  за missis.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.