Хороскоп Везни за 2017

Хороскоп Везни за 2017

Астрологична прогноза за 2017-та
Везни
23 септември – 23 октомври


С трепетни ръце ще крепите кантара на промяната през 2017-а. От едната страна ще натежава социалния успех, новите контакти, поетите ангажименти пред обществеността, а от друга - желанието за лично щастие, мечтата за нещо по-човешко, съкровено, което да сгрее сърдечния ви живот.

Отношенията между аз и другите ще са основна годишна тема за Везни и ще разсича като с нож ежедневието им, ще определя деловите им отношения,ще насочва личните избори, ще формира представата им за успех, власт, страст и пари. Партньорската ос сама по себе си също ще сменя позицията си на житейския циферблат. Като водещи обаче ще се очертаят два аспекта - балансиране на отношенията чрез компромис и търсене на себе си във връзката, съобразяване с барометъра на своето сърце.

Годината, в която темата за любовта постоянно ще набира инерция и даже ще стигне определен пик, ще започне  много романтично, чувствено, емоционално, но не е изключено да има и сълзи. През целия януари във въздуха около уж най-балансиращия знак ще се носи аромат на любов, но и на приятелство, топли роднински отношения, потупване по рамото, подкрепа, подаване на ръка.

Възможно е обаче при някои везни кантарът на отношенията още в началото на годината да е с обратен знак – дълго стаявана криза в семейството да се проявява активно, ребром да се поставят въпроси за отговорности, честност, любов, да се търсят доказателства за взаимно доверие, драматично да се изживява сърдечна вина. В крайна сметка, още преди водолейското новолуние е възможно по-експресивните везни ребром да потърсят сметка от партньора, да заявят претенции за свобода във връзката и да обосновават позицията си най-вече като въпрос на чест.

Важно е още през януари, когато всички планети ще се движат напред, да се осмелите и да изтъкнете своята позиция, да заявите претенция, да представите своя идея за справедливост, хармония и ред. Звездите знаят, че вие не обичате да се карате, да нарушавате добрия тон, да губите баланса в разговора, че не търпите раздор и и хаос в големия екип.
Сега обаче, когато миротворецът Юпитер шества във вашия знак и ви помага да хармонизирате личната си с обществено значимата цел ще можете с пълни шепи да се радвате на серия от шансове, които ще отворят кръгозора, ще ви запознават с нови хора, които ще ви разберат и подкрепят.

В този смисъл няма да е въобще страшно и опасно, ако още в първите два месеца на годината си направите ясна самооценка на отношенията и вземете генерално решение, даже и такова, което слага край на отношенията било в работата или в семейния живот.

Подобни крайни решения, свързани с повика на сърцето или пък с нуждата от свобода и творческа изява ще изкушават ума и волята на мнозина особено по време на февруарските затъмнения. Възможно е точно тогава обаче и нова емоция да се породи, да се установят запознанства с интересни хора, изненадващо да припламнат искри. Не е изключено, особено след Слънчевото затъмнение на 26 февруари да постъпи предложение за нова работа, за установяване на различна дейност, за сформиране на екип.

Всички симптоми за промяна на обкръжението, за разширяване на гледната точка, за включване на повече мнения в едно приемете като подарък от съдбата, везни, като божествен урок,в който вашата задача трябва да е да прецените възможно най-обективно своето място в отношенията с другите, да изберете да се включите или изключите единствено, ако ще ви е приятно и ще успявате да се сработвате добре.

Ако в края на февруари все още имате колебания, сърдечни или ментални, добре е да укротите етичните и естетически везни до 5 март, когато вашата господарка Венера ще започне да се връща назад, първо в Овен после в Риби.

Това няма да е нито лесен, нито ясен период за Везни. През първите 20 дни на ретроградността много представители на знака ще се чувстват необяснимо изнервени, бързо ще се дразнят, ще се ядосват, ще са нетърпеливи, припряни и даже ще повишават тон. Възможно е крити истини да излязат на светло, стари врагове да се появят или просто везните да си въобразят, че е така. При всички положения обаче, критериите им ще са твърде високи, изискванията към другите ще граничат с каприз и ще са неосъществими, а очакванията ще са изпълнени с фатализъм, че ако нещото не се случи сега, значи може да настъпи края на света.

Мартенските нереални, но драматични сюжети, в които везните ще се вкарат сами, ще придобият още по-плътен и тайнствен нюанс през април, когато Венера ще се връща в Риби. Тогава емоционалните фобии може да се прехвърлят на работното място, да се заплетат сплетни и интриги, да се пристъпят границите на любовен триъгълник, да се породят съмнения, че не ни харесват, че не ни разбират и че май ще трябва да паднем жертва заради хатъра на колега или големия шеф.

През този лукав период ще запазите обективното си мислене, ако не се изкушавате по връщане към стари, загърбени контакти, ако избягвате да поставяте начала, не предприемате действия за големи сделки и в никакъв случай не играете на хазарт. Шансът за късмет е измамен и е почти сигурно, че води до фалит.

Няма да е лесно, но ще е добре да намалите темпото и укротите врящите емоции до началото на май, когато и Меркурий ще изправи своя ход. Така ще имате достатъчно време да огледате отношенията си – старите и новите, да преоцените работните предложения с естетически и морални критерии, по-широко скроени от преди.

След 5 май, когато вашата управителка Венера отново ще влезе в знака на огнения Овен, но вече с прав ход, за много от вас ще започне изключително активен и плодотворен период. Ще се чувствате преизпълнени с енергия, ще горите от безброй желания, ще виждате начин да постигнете резултат и съответно ще се дразните, даже и ще се гневите, че другите са пасивни, че не ви разбират, че не искат да вдигнат носа си от битовизмите и да действат, че се примиряват със статуквото в света.

За мнозина това ще е период на установяване на нови партньорски отношения, на презентиране на идеи, събиране или включване в екип. Нещата при това ще им се получават сравнително бързо, особено ако се водят от съзнанието, че не могат да са сами, че са зависими от потенциала и енергията на другите и именно това е задачата им, да обединяват общата енергия и да я балансират така, че за всички да се лее като песен, блага, хармонична и добра.

В резултат на проявената активност, но даже и без особен зор, е възможно още в началото на юни готовите за промяна везни да се окажат с нов шеф, с нова работа, на коренно различно поприще, или да сложат край на старо, изживяно любовно отношение.

Периодът на промяна, който ще бележи началото на лятото, е значим, но твърде неясен, предупреждават звездите. Възможно е много представители на знака да се залюшкат в колебания, да не знаят искат ли да продължат, не е ли по-добре да се свият в стария си периметър и да притихнат, като си въобразяват, че са в баланс.

Възползвайте се от всеки летен шанс за промяна, съветват звездите, и не се обръщайте назад. Ако много ви е страх, че ще загубите жизнено важното за вас чувство за стабилност, най-добре проверете предложението със своето сърце. При положение, че реагира само при мисълта за нова емоция, най-добре е да му я осигурите. Даже и да поемете риск и за известно време да се разбалансирате, много бързо ще намерите начин да успокоите двете страни.

Най-подходящият месец за лятна ваканция тази година ще е юли. Ще се чувствате много добре, ако през това време не се застоявате на едно място, а си организирате пътувания, разнообразни развлечения, изживявания с непознати емоции, които да повишат вашия адреналин.

Възможността за нови запознанства също е голяма, и там някъде сред тях да се появи истинска любов.

Като най-мощен пуш-бутон за импулсите на сърцето обаче ще подействат затъмненията през август. За мнозина това ще бъде месец за преосмисляне на ценности, за изясняване на връзките, за откровения , в които се стига до истини, до скоро премълчавани и крити от другия или от вас. Възможно е да се случат значими семейни ситуации като заминаване, преместване, начало на обучение и все неща, които изцяло ще променят ритъма ви на живот.
Промяната, както и да ви въздейства, не бива да се възприема като наказание, като зло. Напротив, даже да се случи така, че крайни ситуации ви разтревожат, наранят или ви накарат да се чувствате самотни, изоставени на края на света, добре е веднага да благодарите на пространството и изберете, с какво да запълните голямата празнина.

Изборите, направени до края на септември, докато Юпитер е в знака на Везни, даже да са прибързани, прекалено смели, налудничави и обречени на риск, всъщност ще са успешни, най-малкото ще насочат волята за действие към по-продуктивен път. Условието ще бъде да вземете решение след разговор със своето сърце.

Добре е до октомври, най-късно до месец ноември да сте постигнали търсения баланс в личните си и професионалните отношения, везни, да сте разрешили крайните противоречия, да сте огледали от всички страни мястото си в по-големия екип.

От ноември до края на годината, а и дълго време след това, докато Юпитер владее енергиите на Скорпион, при вас ще става дума за власт и пари. Не че ще се корумпирате, изкушавате или, че ще застанете на тъмната страна, което също с някой може и да се случи. Със сигурност обаче ще имате по-високо самочувствие, ще се чувствате силни, даже могъщи, с магнетична харизма и непоказван досега потенциал.

Ноември и декември може да са месеци на изключителен успех за вас, на материални придобивки, получаване на хонорар за положен труд, но и за неочакван шансА някои везни най-сетне в края на годината ще се решат и ще минат под венчило, ще сложат подпис за цял живот. Същевременно обаче силните енергийни дни могат да преминат незабележимо, като потенциал, че нещо може да се прояви, като очакване на нещо неопреoделимо, като хубав блян, но само блян.

Ще успеете ли да разпознаете в края на годината звездните дарове от престоя на Юпитер във вашия знак? Зависи от волята да усвоите уроците по дипломация и компромис в отношенията, на които благодетелят ще ви учи година преди това и най-вече, ако се осмелите веднага да ги приложите в личния си сърдечен живот.

Хороскопът създаде Antoaneta Salfij  за missis.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.