Хороскоп Близнаци за 2017

Хороскоп Близнаци за 2017

Астрологична прогноза за 2017-та
БЛИЗНАЦИ
20 май – 21 юни


Тази година всички входове са отвори за вас, включително и тези към сърцето или за  задната врата.  За да поемете дори по един единствен път обаче,  ще трябва първо да разберете къде искате да стигнете.  Освен ако не се оставите на вятъра да ви подхвърля като хвърчило – напред – назад.

Изборът на перспектива със съзидателен резултат до голяма степен  през тази година ще зависи от предишен опит, от способността ви да отчитате постигнатото, да  извеждате нещата до край, да установявате трайни, не моментни лични и обществени отношения, от умението да създавате причинно следствени връзки, да прокарвате тънка червена линия между наглед разнородните си хобита и професионални дела.

През 2017-та Меркурий, звездният господар на Близнаци, ще има четири, а не както обичайно 3 ретроградни периода и всички те без изключение ще определят темпото и на най -разхвърляния близнак. Ще го спират, ще го карат да държи връзка с миналото, да се концентрира в приоритетни неща, да следва хигиена на контактите, духа и дисциплина и най-вече, да търси в миналото искра, с която да разпали следващия си полет.

Връщането на летящия вестоносец обикновено се случва  в знаците от един и същи елемент, с което звездите ясно подчертават проблемните зони, които е най-належащо да се коригират, изминатият нов път, който да се поотъпче, болежките, които да се излекуват, празнините, които чакат да се изпълнят с реален градивен материал.

През 2017-та астралният лечител, ще пътува назад обаче  не в един, а в два елемента, като ретро ритъмът ще бъде – земя – огън – земя.

Въобще не е без значение, че и самата календарна 2017-та започна с Меркурий на обратен ход. И този звезден факт със сигурност ще се отрази на родените със слънчев знак и асцендент в  Близнаци, които, даже и много да бързат, да имат готови планове за бъдещето, да са заели стартова позиция и запалили летателния апарат, ще трябва пред старта да забавят крачка и да проверят всичко отново дали е готово.  Защото може да е по-добре да започнат от начало, и ако трябва, да се върнат в първи клас.

Особено важно ще бъде след приключването на ретроградната фаза и тръгването в прав ход, да не се разсейвате, близнаци, да не се подвеждате по пословичното си любопитство. Дори  да стартирате нещо напълно ново и различно от преди, да направите съзнателни усилия и да вложите в активните си действия наученото, да смесвате и обсъждате опит и идеи, да отъпквате отново, но още по- сигурно и уверено вече използван маршрут.

През януари активният за вас период с насочени навън реални действия ще започне още от 9-ти януари, докато Меркурий е в Стрелец. Звездите се надяват, че новогодишната ви ретро разходка  в най-щедрия, но и най-обобщителен знак, ще ви е помогнала да се отстраните от ежедневието, детайлите и битовите дела и да погледнете на живота отдалеч, глобално, все едно целият е във вашата длан. Важно е още през януари да тренирате  възможно най-широк поглед, защото той ще ви помогне да видите по нов начин отношенията си с другите, които ще се наложи да преправите  през новата година и даже да поставите в съвсем различен план. Задачата ще бъде да подредите по приоритети отношенията си  като на пример, по-близки са хората от семейството, а не този, който в момента е на телефонния сигнал.

Новата идейна година за повечето представители на най-лекия въздушен знак  на практика ще започне след  новолунието във Водолей, т.е. заедно с годината на Огнения петел. Това ще е стартов период за много пиари, журналисти, медиатори, консултанти, търговски агенти и за всички, които искат нещо да кажат на света, да споделят, да разпространят, но и да смесят няколко различни неща, да създадат нова енергия, която да задвижи неизползван досега потенциал.

Възможно е периодът да се бележи с повишено самочувствие и увереност в силата на словото и отправения жест, но и да се наложи заради позиция и поведение с някого да се скарате, да го оставите да си върви по свой път, да се разделите и то завинаги. Февруарските затъмнения, особено  Слънчевото от 26.02. ще се отразят на работата  или семейните отношения и на най-повърхностния близнак. Възможно е някои точно сега да усетят вътрешен плам и да започнат нещо ново, да приемат дълго обмисляно предложение, да променят работното място или пък да се преместят в друго жилище, може и на новия партньор.

Всички генерални промени, които сте планирали за началото на годината, направете до  3 март. След тази дата отново започва един дву-месечен ретрограден период, в който последователно ще тръгнат назад Венера, която отговаря за партньорските отношения, а след нея и прекият ви управител Меркурий.

През март социалната атмосфера около вас ще бъде лъжовна, неясна и с привкус на сантиментален акцент.  Възможно е да станете прекалено избирателни спрямо контактите си, или пък крайни и твърде остри, да изисквате и настоявате за моментално решение от другата страна. Особено изкусителни ще са срещите с хора и планове от миналото, които сякаш отново ще се събудят и ще ви заблуждават с идеални спомени за отминали емоции и непоколебим плам и в крайна сметка ще стигат отново до точка, до изходна позиция, в която ако не друго, ще си припомните, защо всичко това още преди време оставихте на заден план.

По време на априлското ретро пътуване на Меркурий в Телец и Овен е важно да не подписвате договори, в това число и брачни, да не започвате делови споразумения, да не предприемате дейности за съдебен спор. През този период заедно с Меркурий назад ще върви и Сатурн, което ще предопредели бавния ход на комуникация, липсата на чуваемост дори. Възможно е документи да се губят,рутинни административни подписи и процедури да се задържат, по неведоми причини да се отлага пътуване, да се правят грешки с документи, да се стига до недоразумения с шефовете и властта.

През април обаче, когато и Марс ще е в Телец, а след това в Близнаци, е най-добре да впрегнете личната си воля, последователно и с упорство да работите по вече поети неща, да дерзаете, даже и да ви е трудно или да не виждате резултат. Усърдието, което вложите за разораване на почвата по време на нелеката за вас пролетна оран, много бързо, още до края на годината, ще дадат резултат.

Новолунието в Близнаци на 26 май ще подейства като пуш-бутон за много представители на най-разностранно развития знак. Изведнъж ще се отворят нови пътища, не, магистрали, ще излязат невероятни възможности, на моменти даже ще се случват чудеса. Времето неимоверно ще се забърза, а работата ще бъде толкова много, че мнозина, особено тези, които пренебрегнаха ретроградните периоди,  трудно ще избират с какво точно да се захванат, какво да популяризират, къде да дерзаят за конкретен резултат. С каквото и да захванете в началото на лятото, близнаци, шансовете за успех ще са изключително големи, макар и не толкова бързи, колкото ви се иска. Условието за положителен резултат обаче ще е да вложите лична воля и искрено сърце в делото, или поне това, което е важно за вас.

Освен промени в работата май, юни та и юли може да ви изненадат и с нов дом или пък нов член, продължител на рода!

Сериозна доза допинг с жизнена енергия ще получат близнаците по време на августовските затъмнения. Играта на криеница на светилата в знаците Водолей и Лъв ще провокира  малчугана в и без друго набедения за детето на Зодиака знак. Ще подчертае любопитството, волността, лекотата на действие, случването на игра, ще провокира нетърпеливеца с безстрашие и риск. Специално Слънчевото затъмнение на 21 август ще отвори сърцата на много представители на по принцип безстрастния знак, и ще иска да правят единствено нещата , които обичат, да действат по мотиви от любов.

Ще бъде изключително важно да не се съпротивлявате на гласа на сърцето, и ако е нужно да се разделите с предишен начин на живот или неочаквано да заченете плод, по-добре продължете нещата докрай. Приемете промените и изненадващите обстоятелства като дарове от боговете, които ще дават резултат поне за 9 години напред.

За много близнаци лятото ще мине толкова бързо и неусетно, че те едва ли ще имат време да анализират действията си, да обмислят решения, даже на пресекулки и в крачка ще обсъждат делата, а може и въобще да не питат за съвет. За щастие през август, когато и половината свят ще спи в лятна мараня, Меркурий отново ще стане ретрограден, този път в Дева и Лъв и ще накара и най-палавите лудетини да се спрат, да огледат  нещата, които са сътворили, да преправят все пак някоя-друга глупост и най-важното, да ги подредят по приоритет. Правилна ще бъде единствено подредбата, която поставя най-близките до сърцето цели най-напред!

Тези, които пренебрегнат гласа на любовта, и  предпочетат например пари, власт, слава или други по-важни за тях неща, още през септември ще се оплетат в заблуждения, ще последват лъжливи предизвикателства, ще започнат несъзнателно игра в лабирин,от който изходът е само един, връщане в начална позиция. Рано или късно играта ще трябва да започне отначало, но след болезнена опитност и при усложнен вариант.

Най-дълбокият катарзисен и пречистващ етап обаче ще започне, когато Юпитер, социалният учител, влезе в знака на Скорпион. Това ще се случи на 10 октомври и ще повлияе на всички зодии, в това число и слънчевия знак Близнаци.  За Меркурий влизането в подземията на мъртвите, Тартар, където властва Скорпион, не е нещо инцидентно и не е свързано със страх. Напротив, божественият медиатор е единственият, който може да проникне в спомените, назад във времето, да се среща с мъртви души и дори да им помогне отново да излезат на светлина. Този път обаче, през цялата следваща Юпитерова година, Близнаците не само ще трябва да задълбават, да търсят първопричината за всяко действие, решение и резултат, но и да се научат да оценяват емоциите си, да измерват силата на чувствата, да избират да действат не безстрастно, или по заповед, по поръчение, а от любов.

Това за повечето близнаци не е лека задача и резултати от обучението ще се броят  едва през втората половина на 2018-та. До края на тази календарна година обаче със сигурност  ще се появят възможности за полярен избор – между добро и зло, чест и пари, егоистична игра и любов. Може да се наложи да се вземат крайни решения, да се появят предложения, на които да не може да се устои, а някои близнаци даже ще имат чувството че, ако сключат сделка с дявола, светът изцяло ще им се подчини.

Изборите, които ще направите в края на годината , близнаци, предизвикателствата, които ще посрещнете, изпитанията, на които ще подложите идеите си, кръстът на който ще се разпънете заради тях, или заради любимите си хора, може би, през 2018-та ще се превърнат  в ключ за новото, което ви предстои за период  от  поне 9 години напред.

Хороскопът създаде Antoaneta Salfij  за missis.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.