Хороскоп Риби за 2017

Хороскоп Риби за 2017
Приказна година си рисуват рибите още с началото на новия календарен период. Изпълват живота си с красиви гледки, чисти идеали, с приятели по карма и съдба и най-вече с рицарски битки, в които може и да падне някоя глава, но истината  без съмнение ще победи.

Истина ли, а какво беше това – ще се чудят през цялата година мнозина представители на раздвоения знак. Ярките образи, отчетливият аромат, раните по колената – те илюзия ли са или безспорен факт? До къде стига миналото, откъде започва мечтата и има ли граница между тях? Кога да се предприеме действие и кога да се спре и да се избяга от общата вълна?

Тези и подобни въпроси, пряко свързани с идентичността,  но и с корените и с контрастите в естетическия вкус и особено с волята за действие и съпротивата срещу  проявата на „Аз“ – всички те  ще смущават спокойния поток на съзнанието у много представители на най-мистичния знак, ще създадат от емоциите забавни водоскоци, яростни вълни, изненадващи водовъртежи... А може и мъртви течения да предизвикат, които да изхвърлят и най-заспалата риба на сушата, да я събудят и принудят да се прояви.

Първото зверско пробуждане от полусънната постновогодишна омая много риби осезаемо вече почувстваха в началото на февруари, когато Марс влезе в Овен. Животът изведнъж се забърза, завъртя и даже подлудя, а мързеливото полусънно потапяне от началото на годината рязко се преобрази в наежване до краен предел, в готовност за полет и за лъвски скок.

За мнозина обаче, особено за живеещите в своя подводен свят, външната февруарска динамика, подплатена със смътно вътрешно напрежение, припряност и досадна необходимост от съобразяване с времето, ще въздействат объркващо, стресиращо, а може и депресиращо, ще породят неудържимо чувство за немощ, за страх, че ето, шансът се появи, а аз не мога да се справя, не ми е ясно как, а май и не знам за какво.

Февруари не е месец за отговори, риби, а за въпроси. Звездите знаят, че вие сте раздвоени, дезориентирани, объркани и този път е сериозно, защото интуитивно усещате, че неяснотите, тайните, мистичните връзки се разнасят по кръв. Цялата минала година, докато лунните възли се разхождаха по вашия знак и именно вие посрещахте камшичните удари на затъмненията, за много от вас  се наложи да научават истини, да разбулват тайни, да се връщат към корените, но по трудния начин – с раздяла, болка и сълзи. Цикълът на катарзисното пречистване, на отстраняването на бурени, срязването на кармични опашки приключва, но краят му ще е този февруари и малко след това, и ще е добре да се приготвите съзнателно за това.

Добрата новина е, че Слънцето енергийно ще подкрепи Риби , като още на 18 февруари ще се потопи в техния знак. Ще им създаде позната среда, усещане, че плуват в свои води, че даже и да е опасно и неясно, много лесно могат да се измъкнат, да намерят брод. Тази звездна ръка действително ще помогне на по-задълбочените представители на знака  да забележат и премерят, но с  достоверен аршин, ситуациите, които ще се случат около първото за годината Слънчево затъмнение на 26 февруари, което е  и последното в Риби за цял 18-годишен период.

Това астрално събитие пряко ще засегне родените на тази дата или 2-3 дни преди и след това. Възможно е да се налагат крайни избори, да се вземат моментни решения, да трябва да се преодоляват кризисни ситуации и буквално да се спасяват души, или рибешкото съзнание да си въобразява, че има проблем, който неконтролируемо да нараства и да излиза извън контрол. Тъй като Слънчевото затъмнение ще се случва в комбинация с доста напрегнати аспекти, всички представители на и без друго свръх сетивния знак ще се чувстват нервни, превъзбудени, неуравновесени, възможно е да се появят необясними страхове, фобии, депресии, които между другото от нищото да предизвикат проблем.

Дори и да ви се струва, че затъмнението не ви влияе, добре е през този период да се въздържате от крайни решения, да не се включвате в свада, да избягвате масови събирания, да не се подлагате на планирани операции и да вършите и най-малкия жест с повишена концентрация, особено, ако сте на път и зад волан.

Още с началото на месец март и особено след 9-то число адреналинът при риби постепенно ще възстанови обичайните си нива, депресивните състояния ще изчезнат, и не че въпросите ще намират отговори, по-скоро раздвоеното съзнание някак ще разбере, кое е по-важно да се изучи и изследва, в кой проблем да се задълбочи.

Ако със слънчевото затъмнение успеете да разчетете сигналите на личните си приоритети, риби, то чувствителните ви сензори със сигурност ще усетят, че и март, а и април, не са месеци за правене на нова крачка, нито пък за лутане или за опити да се пробие непрогледната мъгла.

Две седмици преди началото на астрономическата пролет звездите ще дадат рязко на заден ход и ще ни тестват с ретроградните си периоди няколко месеца след това. Първа прави ретроградното си движение Венера, господарката на емоции, която през първите две седмици на април ще се връща назад и във вашия знак.

Този период ще е особено чувствителен и даже критичен за представителите на третата декада от пластичния знак. Възможно е да са свръх сензитивни, даже обидчиви, да приемат нещата твърде лично, да рисуват измислени сценарии, включително любовни, да плетат интриги или пък сами да влизат в тях. През този период е твърде възможно да се подновят заспали чувства, да се даде шанс на прекъснати отношения, да се започне случайна любовна игра. Имайте предвид, че всичко може да се окаже просто игра.

По-важното обаче е именно вие, риби, в периода на ретроградна Венера да избягвате разкрасителни процедури и пластични операции, особено ако са свързани с горната част на лицето, да не се изкушавате да  тествате нова козметика, да се откажете от ексцентричния грим. Хармония, покой и баланс ще  откриете в релаксиращи процедури и пречистващи терапии с вода.

През април, когато не само Меркурий, макар и ретрограден, но и Марс ще се настанят удобно в Телец, за риби ще е изключително важно да оценят резултатите, постигнати до този момент, да огледат отчетите, да ги съпоставят с прогнозите, да анализират постигнатото и да потърсят отговор на въпроса – защо ми е всъщност това.

Ако  запазите самообладание и не се подведете по пролетните изкушения, които ще ви примамват и с цвят, и с аромат, може би ще успеете, риби, да подредите, макар и по някакъв свой си начин, личния си мир и да изберете приоритет.

Ще има и такива обаче, по-чувствителни и твърде боязливи, които ще се изплашат или ще се заблудят да изразходват енергия в гонене на имагинерна нереална цел. Именно те  през май може още повече да се объркат. Тогава звездната енергия импулсивно ще се отпуши и е възможно те да се окажат на стартовата линия със 1001 възможни писти, но да не знаят къде точно да се позиционират и да се концентрират за старт.

Ако не сте се възползвали от звездните шансове за повторения и отъпкване на опитността,риби, през май ще ви е много трудно да изберете  приоритет, да визуализирате конкретен резултат, да правите избори. И тогава не се чудете, защо ви преследват неуспешни опити и фал старт.

 

След 11 юни, когато Юпитер, вторият управител на Риби, приключи ретроградния си период и отново тръгне напред, за много представители на знака ще настане време за втори шанс, особено за търсещите, които много искат да излязат от мъглата и да вървят напред. Нещо ще им подшушнат, ще се случи промяна, независеща от тях, ще се появи учител, а може би водач, ще възникне предложение, може би по съдба. А може би и да не е за тях, да не са готови, да не им се занимава, да изберат да си се носят в своите си мътни води.

С надеждата, че долавяте двойствеността в изказа ми, риби, отново ще отбележа, че приемането на шанса, ще зависи от вас, и най-вече от готовността ви, да се гмурнете в непознати води, да преследвате далечни хоризонти и мечти, но не на ужким, а в реално време с видим резултат.

Добрата новина за вас е, че след Новолунието в Рак и въобще докато Слънцето е в този воден знак, звездните аспекти ще засилват интуицията ви, ще притъпяват нервността, ще компенсират липсата на чувство за време като навиват някакъв си ваш часовник, ще ви подсказват изходи от ключови ситуации без думи,  само със затворени очи. Възможно е в началото или в разгара на лятото някои риби изведнъж да прогледнат и да проумеят, че „царят всъщност е гол“, че принцът завинаги ще си остане жаба, с колкото и целувки да го дарим, че вълшебниците сте вие и от вас зависят проклятията и наричанията от сърце. А някои умозрителни риби може сами да изберат да се затворят още повече в себе си и да отключат вътрешното си зрение, да виждат света през водни очила.

Каквато и визия да изберат за себе си, особено ако изборът е направен съзнателно, и от сърце, първите видими метаморфози ще могат да се наблюдават още по време на затъмненията в Лъв. Много представители на знака ще почувстват отключена творческата си енергия, сякаш цял живот е спала под краката им и сега иска мощно да се прояви. Други, които успяха да отрежат кармични опашки, да се разделят с воденични камъни, но и да простят, след август ще  започнат да усещат наслада от новата си свобода, ще позабравят за болката или ще я излеят в течаща вода и ще са щастливи да се учат на нещо ново, например – да летят.

Още в края на август е възможно да ви предложат нова работа, риби, да се появи доброжелателен партньор, да ви поверят дейност, която изисква повече отговорности, и в която нямате опит , но пък май ще се чувствате удовлетворени и ще е за добре.

Имайте предвид обаче, че Слънчевото затъмнение на 21 август ще се случи по време на ретрограден Меркурий, който ще се обърне чак в началото на септември. Звездите ясно препоръчват реални крачки към генерална промяна, нови инициативи и предизвикателства да се правят след тази дата.

За вас тази препоръка е от особено значение, още повече, че през септември астралната енергетика ще ви помага да се концентрирате, да се взирате в детайлите , да подхождате с уважение и търпение към всяко невзрачно или пък рутинно дело, което, даже и да не ви се нрави, ще осъзнавате, че трябва да се отметне, иначе няма как да продължите напред.

С каквато и дейност да се захванете през есента, или пък да настъпи коренна промяна в партньорството и любовния живот, някак по съдба,   добре е да не очаквате веднага да ви поникнат крила и да се понесете щастливо върху розови облачета. За да се постигне удовлетворение, ще трябва се отмени много труд, който вероятно ще е свързан със служене, подчинение, съобразяване с правила, включване в процес с конкретен ред, компромис с мнение от другата страна.

Влизането на Юпитер в тайнствения знак Скорпион няма как да не ви повлияе, риби, все пак Гръмовержеца е втори ваш управител, а Скорпион е вода, макар и такава, която гори.

За мнозина от вас тази ингресия (изгрев) сякаш изведнъж ще отключи врати, но невидими, към отвъдното, към пространства и измерения, които са само във вашите сънища и мечти. Интуицията на риби ще стане още по-мощна, даже могъща, но и мнителността, интересът към окултното, мистичното, езотеричното или просто към тайното и скритото ще се задълбочи, но може да засили страхове, да отключи депресии, да подчертае болезненото почти шизофренно състояние на духа, особено ако откаже да погледна тъмната си страна. Възможно е сънищата да станат неспокойни,  по-ярки, емоционални и да откривате в тях таен знак.

Сетивата наистина ще са по-чувствителни, но дали ще можете да разчитате правилно сигналите, ще зависи от вас и най-вече от това, колко дълбоко ще позволите да проникне съзнанието ви и ще успеете ли да концентрирате мисловния си лъч в дълбочина или ще изберете да блуждаете по принцип, тук – и там по ширина.

Има риби,макар и малко,  които въобще не се интересуват от окултни практики и мистификационни знаци, но и те едва ли ще успеят да се изплъзнат от звездния печат. Възможно е особено от ноември да им се възложат по-големи отговорности, да трябва да управляват големи пари или пък да дават жертва, да пускат, но от цяло сърце. Процесите на учене за справяне със силите на властта, парите и невидимия свят, които стартират в края на тази година, ще продължат и в следващата, така че не очаквайте светкавичен резултат.

Ако обаче не се обърнете към непознатата страна в себе си, ако не позволите на малко познатите енергии да ви водят и те да ви учат на контрол над другите и на самоконтрол, значи ще се провалите с изпитите на Скорпион.

Ако успеете обаче поне малко да открехнете тайната врата към мистичния свят,  опитате се да разбулите поне една тайна, да разопаковате поне едно табу от собствения си морал, значи има шанс да освободите неподозираната сила в себе си и още до края на годината да се представите с магическите си таланти  пред света.

Хороскопът създаде Antoaneta Salfij  за missis.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.