Астрологична прогноза за Февруари 2017


Важни дати

4 февруари – Венера влиза в Овен – експанзия на чувствата

6 февруари – Юпитер става ретрограден до 9 юнитърсене на истина

7 февруари – Меркурий влиза във Водолейоригинално мислене, гениалност

11 февруари – Лунно затъмнение в Лъввъпрос „Кой съм Аз“

19 февруари – Слънце влиза в Рибипотапяне, интровертност

26 февруари – Слънчево затъмнение в Риби, съвпад Марс и Уран, Меркурий влиза в Риби – критична точка

Изключително динамичен ще е набеденият за скован и студен месец февруари. Ще е изпълнен с решителни действия за промяна, с хъс и плам, ще сме готови за поставяне на нови начала, за иновации, за коренна промяна, но и за отпор с непоколебима воля, висок адреналин и завидна страст.

Същинското начало на годината всъщност започва сега, от февруари и не само защото така е според китайския календар, който поставя началото на годишния цикъл от новолунието във Водолей, а защото звездната енергетика го позволява – отваря широко врати, премахва ограничения – физически и ментални, допуска всички начала.

Голямото събуждане всъщност се случи малко по-рано – на 29 януари, когато веднага след Новолунието Марс, планетата, която отговаря за личната ни активност, решителност, инициативност, изплува от дълбоките и мътни води на Риби и се метна геройски в огненото пространство на Овен. Този астрален преход ще събуди от зимен сън абсолютно всички зодии, ще ги зареди с активност, дееспособност, енергичност и хъс. А тези, които в картата си имат силен Марс или самите те са родени със звезден знак или асцендент Овен може и да се превъзбудят, да искат да се изкажат, да се изразят, да ги чуят на всяка цена, да тичат, не, да летят.

Огненият месечен заряд ще получи нова мощна доза импулс на 4 февруари, когато Венера последва  Марс и стъпи на бойното поле в Овен. Всички ще почувстваме тази звездна рокада като допинг за емоционалния ни свят, оценъчната ни система ще се изостри и ще работи на крайни, даже критични обороти, ще отчита само черно-бели краски, ще пренебрегва нюансите, ще иска резултат, отговор, Не или Да, сега и веднага или никога, само през нечий труп.

Свръхактивността, прекомерното желание за изразяване, които буквално ще потреперват във въздуха, ще вибрират като видими вълни, ще е в комбинация с още два аспекта, които вече втори месец буквално цепят астралното пространство на две – единият изключително напрегнат и кризисен, който при всички положения ще сложи някакъв край на нещо и другия хармоничен, който ни помага да сме спокойни, съхранява чувството ни за стабилност, сигурност, баланс и най-вече убедеността, че сме на прав път.

И двата аспекта обаче работят в една и съща посока – за промяна, за изоставяне на нещо старо, в което вече няма живот и поставяне на ново начало, поне за полагане на семето, от което се очаква да роди плод.

За да е  революционната месечна настройка още по-категорична, но и не просто въздухарска и безпочвена, на 7 февруари знак сменя и хитрецът Меркурий, който, освен че е всепризнат звезден ПиАр, е повелител на човешкото мислене, задвижва любопитството ни, води за носа личния ни интерес. През февруари симпатичния божествен всезнайко влиза в не къде, а във Водолей. О, какъв звезден шанс, именно сега става възможно да се случи чудо, да се направи открития, да ви осени идея, интересна и даже ирационална концепция да се роди и най-вече да получи реална възможност да се прояви.

Действайте смело през първата декада на февруари. Даже да не сте съвсем сигурни, направете нещо конкретно, разкажете, споделете, изтанцувайте идеята, ако трябва, накарайте я да се прояви. Само така ще разберете, дали искате тя да се осъществи или с времето може да я промените, опитомите, комбинирате с нещо второ и трето, така че все пак да се стигне до добър резултат.

И въпреки, че активността на енергиите няма да намалее, с напредване на месеца критичният процент ще се увеличи.

Причината, както се досещате, е в затъмненията, които предстоят. През февруари  ще са две  - Лунно, което ще се случи на 11-то число по оста Водолей – Лъв. А само две седмици по-късно на 26.02. ще е Слънчевото затъмнение, при което и Слънцето и Луната ще са в знака на Риби.

Февруарското Лунно затъмнение, което на практика ще е и Пълнолунието, т.е. следствието, кризата от новата Луна във Водолей, ще постави основните за годината теми и по-скоро техният негативен вариант. Ще се повдигнат въпроси за свобода, но и за свободия, отстранеността, странността, не като особено различие, а като отчужденост, равенството като демократизация, не демокрация, братството, като другарство, но в затворен кръг, по-скоро  като каста, идеология, даже религия – все изкривени водолейски принципи, които се нуждаят от корекция, за да могат да се проявят.

Два-три дни преди и след Лунното затъмнение не е желателно да се вземат крайни решения, особено ако са свързани с проява на власт, с преустановяване на партньорство, с личен избор за нов, самостоятелен път. Да, факт е, че именно в този момент на повърхността ще се проявят конфликти, възможно е приятели, колеги, съмишленици да застанат лице срещу лице, всички те обаче ще се ръководят от свои истини, нажежени емоции, а може би и лични интереси, които ще е по-разумно да се изслушат, да се анализират, и ако е наложително да се прескочат да се състави стратегия и план.

Но ще е грешка да се действа на момента. Истината по-късно ще изплува, но може да е твърде късно, да няма връщане назад.

Слънчевото затъмнение на 26 февруари също ще е проявление на старото, което чака ред да се отстрани завинаги, като кожата на змия или да се трансформира в нова обвивка, по-адаптивна от преди. На физически и битов план е твърде вероятно през този период много стари цикли, започнати преди една, но и преди девет – десет години, точно сега да приключат –да достигнат краен резултат или съвсем да спрат, ще има романтични идеи, които буквално ще изгорят като факли във вода, любовни връзки и партньорства, влачени с години, ще проявят истинското си лице и ще стане ясно, че няма повече накъде, кръвта и кармата ще имат още един шанс да се изчистят, болестта да се прояви, но и може да се излекува, обидата да се възроди, но и да се прости. Ако успеем да отсечем кармичните опашки, да опресним родовата памет и обновим кръвта, ще имаме шанс да се преродим с нова кожа, да проявим нов Аз, да завъртим колелото на нов поне 9-годишен цикъл, че даже и на нов живот.


Хороскопът създаде Antoaneta Salfij  за missis.bg