Хороскоп Телец за 2017

Хороскоп Телец за 2017

Астрологична прогноза за 2017-та
ТЕЛЕЦ
21 април – 20 май


За вдъхновена и романтична година да се приготвят и най-практичните телци. Действията им ще бъдат окрилени от големи, но твърде възможни за реализация надежди, творческият им импулс лесно ще намира реализация и спонсорска ръка, късметлийските почти магически резултати ще накарат да повярва в чудеса и най-консервативният прагматик.

С големи надежди и изобилие от изненади ще влязат още в самото начало на 2017-та мнозина от представителите на най-материалния знак. През януари Венера, тяхната повелителка, ще е много добре аспектирана и с лека ръка и  е възможно да ги възнагради с парични премии, с покупка на голям предмет за вкъщи, с късмет и даже с неочакван тото шанс.  Като по-специални ще се чувстват хората на изкуството и тези, в които гори творческа искра. През целия първи месец на годината, когато Венера ще е в творческия знак на Риби, много поданици на прекрасната богиня ще се носят върху романтични криле, музите ще им гостуват изневиделица, ще задържат вниманието им с красив стих, с покана за танц, театър или с възможност самите те да застанат пред прожекторите или на големия екран.

Подаръците на съдбата, които ще ви се случват в началото на годината, не са безплатни, предупреждават звездите. Много от тях са резултат на вече свършена работа, на изплатен десятък, на опит, оставил отворена врата. Възможно е, особено докато Меркурий е ретрограден, да се появяват стари познати, да изникват задължения от предишен период. Добре е сметките от миналата година, а и по-изостаналите, да се изчистят още през януари, личните отношения да се сложат в ред.

Още около февруарските затъмнения някои телци ще изживеят нов любовен период, или, ако не са успели да приключат със стара, болезнена връзка, да попадат в ситуации, когато Пространството ще иска от тях да се решат и да направят нужната крачка, колкото и да ги е страх. Възможно е периодът да повдигне теми за подчинение и власт, за нуждата от свобода и въздух, от изява на лично амплоа. Слънчевото затъмнение от 26.02, макар че няма пряко да повлияе на повечето телци, е възможно по невидим начин да налее масло в огъня, да потвърди убеждение, да подкрепи планирано намерение, да вдъхне увереност и разсее страха от раздяла, промяна и крах.

Повече време ще ви трябва телци да направите първа крачка към бленувана промяна, да промените своя манталитет, да преодолеете заблудите, за повечето от които сами се самонавивате, да счупите оковите на сигурността и разпалите жизнено важната за вас творческа искра.

И през март, за съжаление, времето ще върви за вас назад. От 4-ти март до 15 април личната ви повелителка Венера, която изцяло определя естетическия ви мироглед, кара ви да търсите в  света хармонията, да създавате и консумирате красота, тя ще се обърне и даже да не искате, ще ви принуди да гледате назад. И по особен начин  в началото на тази пролет естетическият ви мерник ще стане още по-точен от обикновено, ще се изостри до краен предел взискателността към вас самите, но и към околните, ще станете още по-избирателни, търсачи на ценности, почитатели на стойностни неща, радетели за истинска красота.

През първата половина на 40-дневната си ретро разходка, красавицата ще се връща в Овен и може да превърне и най-хрисимия телец в арогантен мачо, да иска да се изтъкне, покаже, да наложи своята воля, личния избор, а може би интерес, да тропа по масата, да се ежи и последен да затваря и доброжелателно отворена врата. В началото на април, когато хрисимата на глед красавица ще плува по гръб в Риби, романтичният й идеал може да я направи твърде изискваща, подозрителна и даже ревнива, да покаже със страст тъмната си страна.

Възможно е много телци именно в този ретрограден период да добият смелост и да правят всичко възможно да установят нов контакт, да подпишат сделката на живота си, да предприемат инициативи с парите и любовта.

Опитайте се да потиснете тази импулсивната симптоматика и запазете прагматичността си, телци. По време на ретроградна Венера не е добре да се започват нови отношения, да се правят инвестиции, да се сключват договори, нито пък да се стартира проект. И по-добре се откажете в този период да подписвате брак- не ви трябва да разбирате, защо!  Енергетиката е такава, че няма да ви позволи да оцените обективно и е възможно сделката или партньорството скоро да се разруши.

Времето обаче е изключително подходящо за преоценка на старите контакти и финализиране на отношенията, за дългообмисляна раздяла, за поставяне на точка, за изчистване на морален и финансов дълг.

С края на ретроградната Венера вашият личен ретро период няма да свърши, телци. Добре е тази година внимателно да се съобразите и с ретроградния Меркурий, който през април  ще гази вашия знак. Това е време, в което ще трябва да посветите на постигнатите резултати, да си кажете, „добре, но какво от това“, да видите какво всъщност сте направили, печеливше ли е делото, даже и да е раздяла или е гаф.

Ако успеете да си извадите поука от  ретроградния пролетен период, то още след 5 май, особено докато  Слънцето е във вашия знак, ще почувствате креативна енергия, увереност и воля за нов живот.

Май, особено юни, а и целият летен сезон ще са успешни за повечето телци. Инициативите може да тръгват бавно и със страх, но видимите, макар и дребни резултати ще се появяват бързо, приятелска подкрепа ще има, финансиране ще се намира и всичко това ефективно ще успокоява плашливия по природа телец, за който шубето от нестабилност е най-големият му страх.

Августовските затъмнения отново няма да повлияят пряко представителите на прагматичния знак. Това обаче не означава, че няма да действат, напротив, даже и телецът да не разбере, новите импулси ще го сръчкат, но хармонично, ще го заредят с жизнена енергия, самоувереност и желание да се прояви.

Слънчевото затъмнение от 21 август, което ще се случи в знака на Лъв, по естествен начин ще повиши самочувствието ви, ще насочи вниманието ви към лични умения, скрити таланти, които чакат реализация и даже с тях може да се изкарват пари. Някои телци точно в този период може да последват гласа на сърцето, да загърбят сигурността и да заживеят с нов партньор, други изненадващо ще придобият интуиция за рискови инвестиции, ще купят изгодно имот, а може и работата да сменят.

Промените ще ви се отразят добре, обещават звездите, но все пак, имайте едно наум, че годината ще е особено добра за далечни цели, за непостижим с една сделка резултат. Ако искате усилията ви да не са половинчати и да постигнете траен и стабилен резултат, най-добре е през 2017-та да тичате маратон, но с почивки на къси дистанции, т.е. с поредица от видими цели да преследвате голяма мечта.

Периодът, върху който е добре да се концентрирате, защото пряко ще ви повлияе, е началото на октомври и след това.  На 10.10. Юпитер, звездният благодетел ще премине от Везни в Скорпион и ще превърне в своя мишена коравите ви сърца. Малко преди това на 5.10. ще се случи точен съвпад между звездният рицар Марс и любимата му Венера. Мястото на срещата ще  е в Дева, най-стерилният и подреден знак.

Приоритети и яснота в отношенията ще ви интересуват през този период. Възможно е да анализирате прекалено много връзките си, да задълбавате в корена, да търсите блясък и чистота. И именно затова и най-малкото петънце, съмнение за изневяра, опит за манипулация и лъжа ще ви изваждат от равновесие, ще ви карат да чувате пукането на разцепващата се  под вас земя.

Сложен и нелек урок по даване и взимане ви предстои, когато  Юпитер, щедрият, се настани в противоположния на вас знак. Учителят ще иска да влагате във връзката цялата си страст, не просто да отвръщате, а да полудявате от любов, да вникнете в дълбочина в емоциите, да жертвате любими неща заради тях, да се разделяте със собствената си кожа, но да възкръсвате с нова душа.  В края на годината звездите не на шега ще започнат да ви изкушават с власт, секс и пари. Ще има моменти, в които най-хрисимите телци ще се чувстват смели, красиви, сексапилни, с огромен, макар и не достатъчно оценен авторитет. Ще се налага да преостойностявате притежанията, да пускате  най-ценните неща, да рискувате да минавате през криза и катарзис, да преобърнете изцяло представите си стабилност, емоция и споделена любов.

Ако в края на годината се почувствате готови доброволно да се включите в окултното училище на Юпитер по смърт и възкресение има голям шанс да  придобиете дълбоки познания за работа с чуждите ресурси, с творчески енергии и с много пари.

Хороскопът създаде Antoaneta Salfij  за missis.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.