Хороскоп Скорпион за 2017

Хороскоп Скорпион за 2017

Астрологична прогноза за 2017-та
Скорпион
23 октомври – 21 ноември


Нещо ново боботи с пълна сила под краката на скорпиона, при това адското напрежение не е от сега. Тази година обаче здравата твърд най-сетне ще се разцепи, зърното ще набъбне и ще се роди. В центъра на преродените интереси на представителите на най-волевия знак ще бъдат теми, пряко свързани с характерния им натюрел като власт, страст, пари, но до края на годината ще са в напълно ново обкръжение, в променен приятелски, работен, а може би и сменен семеен кръг.

Представителите на този знак влязоха в новата година "по домашни пантофи", но много бързо и съвсем незабелязано още от втората декада на януари стоически изпълзяха от защитения заслон и застанаха на пост в очакване на природна буря или даже бедствие да се появи.

Не сте далеч от истината, скорпиони. Началото на годината, макар и привидно сковано, неподвижен и без живот, всъщност е доста рисков, изпълнен с невидимо напрежение, което за миг може да доведе до неочакван взрив. Вашите фини сензори за криза обаче правилно ви подсказват, че именно това е вашето време, в което да се заредите с критична енергетика, да се нахъсате с катарзисен адреналин, сякаш за да имате достатъчно добра причина самите вие да запалите клечката и да предизвикате пожар.

Подобни напрегнати мисли в очакване на проблем, нарастващо напрежение без видима причина ще движат скорпионите през целия първи месец на годината. Каквито и драми да се завъртат около тях обаче, кризи и даже катаклизми да се сипят около света, те самите едва ли ще са засегнати, просто ще наблюдават, ще възприемат, ще попиват, може и да коментират, но едва ли ще вземат решение за реакция, за отпор или промяна.

Привидната пасивност на много скорпиони, особено по-емоционалните, ща приключи веднага след влизането на Марс в знака на Овен в самото начало на февруари в синхрон с водолейското новолуние. То ще подейства като стартова ракета даже и тези, които спят дълбок зимен сън. Възможно е ясно да се откроят лични цели, да се добие вътрешна смелост и воля за отстояване на позиция, за завоюване на интерес. Приоритетни ще станат въпроси, свързани с истината, смелостта, решителността при вземане на решения, скорпионът ще търси мъжество не само в себе си, но и в ответната страна.

През огнения февруари може и страстна скорпионска любов да се зароди, но ако в любовта нищо не ви се получи, тогава без колебание се захващайте да изкарвате пари. Периодът, особено през първата декада, е особено подходящ за започване на ново бизнес – начинание, за рисков проект, в който никой не вярва, но вие ще намерите начин да преодолеете препятствията и да постигнете успех.

През февруари ще се случат и първите за годината затъмнения, които по принцип са рисков период. Кризите, които ще предизвикат те обаче едва ли ще ви изплашат - напротив. За мнозина ще се последен шанс за раздяла със стара плът за катарзис и начало на нов творчески път.

До 5 март ще имате време да предприемате нови стъпки в бизнеса, да поставяте начала или правите критични, може би твърде критични, инвестиции. След това Венера, управителката на емоциите и личния избор, обръща ход и за 40 дни ще върви назад, последователно в знаците на Овен и Риби.

Месец март ще е твърде емоционален за всички скорпиони, настроението бързо ще се сменя, кръгозорът ще е краен, кризисен и черно-бял, волята ще търси решение сега, в конкретния момент. Твърде е възможно поведението и на най-самоконтролиращите се скорпиони да се диктува от повърхностни емоции, от непроверени факти, съмнения и предположения, които са без почва или пък умишлено спекулативни, целящи да разпалят въображението на склонния към драматичност скорпион.

През този период звездите препоръчват да стоите на дистанция от слухове, сплетни и интриги, каквото и да ви коства това. Възможно е лъжливите стрели на Венера да влязат в действие и с някоя стара връзка, минала сърдечна история, която по странен начин отново иска да излезе на преден план. Каквото и решение да вземете през март, каквато и позиция да заемете, особено в личен и творчески план, е възможно да сгрешите. След време истината ще се яви, но вероятно ще е късно и ще се наложи да организирате втори старт.

След 26 март и после през целия месец април скорпионите да насочат внимание в работата и деловите отношения. Възможно е в края на първия пролетен месец да настъпи кризисна ситуация в службата, договор да се развали, ръководството да се смени или скорпионът да не се стърпи и да захвърли всичко, емоционално да вземе решение и да тръгне по нов път.

Всяко крайно поведение през този период ще е прибързано, предупреждават звездите и даже размахват пръст. По-доброто действие ще е да се съобразите с обстоятелствата, да се огледате, да потърпите, да изчакате време да мине, напрежението да се утаи и чак тогава да съставяте план за действие, но вече със спокойна глава.

Ако все пак в края на март не издържите и спонтанно обърнете гръб, особено в работата, добре е да имате готовност за ново работно място, на което да се настаните до 10 април. Ако не ви се получи, най-добре ще е да изчакате и да подпишете нов трудов договор след 3 май, когато Меркурий ще тръгне в прав ход.

Май месец ще е много активен, но някак странен, особено в очите на подозрителния по природа скорпион.

Много случки от ретроградните март и април сякаш ще се повторят, ще получат под една или друга форма втори шанс. Отново ще се появят любовни, но и бизнес предложения, ще имате възможност да рискувате, и със сделки и с пари, за пореден път ще се опитат да ви оплетат в интриги. Вие,обаче, мъдри скорпиони, особено ако сте си научили добре урока от ретроградността, вече ще знаете как да реагирате така, че да запазите самообладание и да скочите, пак при голям, но вече преценен риск.

През втората половина на май повечето скорпиони вече ще имат ясна идея на къде вървят и какво точно искат да променят. Случайно или по-скоро не, именно през този градивен за всички период, именно представителите на властния знак ще получават предизвикателни предложения, в живота им ще се появяват нови хора, ще се оформя нов приятелски, но и професионален кръг.

И много бързо, в известен смисъл неусетно още до началото на лятото ценностните критерии коренно ще се подменят, водещ за всеки избор и волево решение ще бъде гласът на вашето сърце, действията ви все по-вече ще обслужват негови желания и интереси, но ще има и добавка, стремеж към представяне на новото амплоа, за заявяване пред всички че вече сте с нова кожа, с нов силует и няма къде да идат, ще трябва да го приемат и да се съобразят.

Периодът на преоткриване на ново индивидуално „Аз“ за скорпиона ще бележи цялото лято и няма да е гладък и идеален, особено за близките, които ще се наложи да свикват и да се примирят. До тогава обаче отношенията могат сериозно да се обтегнат, да се проявят открити врагове, приятели и даже хора от семейството да откажат да разберат, да се заинатят, да се опитват да спират и още по-лошо да пречат на взелия решение скорпион. А през юли някои лични отношения може да не издържат и да се скъсат, болезнено, драматично, но категорично, без шанс за връщане назад.

Напрегнатите аспекти в астрологията както отношенията при хората, не е задължително да стигнат до крах. Ако във връзката има живот, ако има взаимна воля за общ път, то и след най-големия скандал може да се започне нов период, а вие скорпиони, най-добре познавате това чувство за обновление след смъртта. В този смисъл крайните летни ситуации ще извадят на бял свят премълчавани неща, ще ви накарат да споделите, другият да признае и така да се опитате да стигнете до консенсус, да си дадете втори шанс.

Добре е да сте си направили тези пречистващи семейни констелации преди Новолунието през август. Най-горещият летен месец за голяма част от представителите на знака ще бъде нажежен до червено и заради високо вътрешно напрежение, безброй изненади, неочаквани промени, новини. Ще се оформя ново обкръжение, ще излязат необичайни предложения, ще трябва да се вземат генерални решения, но така че да се прояви лична воля, смелост и умение да се управлява риск. За да се случи това обаче, ще трябва да пуснете някои много ценни неща.

Ако до Слънчевото затъмнение на 21.08. не сте взели желанията си в ръце и не сте се осмелили да заявите принципна позиция пред целия свят, тогава е напълно възможно да изпаднете в заблуждение, сами да се оплетете или потопите в лъжа, да изберете да останете при сигурността, при удобството, златната среда, където не се печели, но и не се губи.

И именно това ще е голямата лична лъжа за вас, скорпиони, защото няма как да не губите в този живот. Напротив, трябва постоянно да го правите, даже по няколко пъти на ден. Само така ще научите урокът, за който душата ви е дошла, а именно дапуска, да губи, да се разкъсва в криза, след което да се събира и отново да се роди, за пореден път.

Най-добрите ученици още през септември ще вървят по нов път с ясен поглед и високо вдигната глава. Докато Меркурий е ретрограден за трети път със смело сърце ще изследват жертвите на отчаяните си битки, ще броят раните по собствената си плът, ще се опитват да запушват кървящите артерии и... да продължат.

Може и да звучи апокалиптично, но за някои скорпиони в края на септември и през октомври наистина ще е така, ще се чувстват като след края на света, като че живеят втори живот и ще благодарят на Пространството че отново имат шанс.

Криза като криза, какво пък толкова – не е нито първата, нито ще е последната – ето че още през ноември много представители на най-крайния знак ще са на коренно различно мнение от преди месец. И за звездите това ще е обяснимо поведение, все пак Юпитер вече е в техния знак.

От ноември, когато и Слънцето прекрачи в дълбоките недра на Скорпион, за вас, пазители на тайните, настъпва много светъл и обещаващо ползотворен период. Всички прожектори ще са обърнати към вас, съдбата ще ви дарява с изобилие, пари, власт, страст, ще се чувствате силни, можещи, значими, сякаш сте в състояние да дирижирате света. А след това... ще загубите всичко. И точно това ще е първият урок на благодетеля Юпитер. От края на годината за вас започва важен период, в който трябва да изучите крайностите на собствените си страсти, да разберете кое е добро, кое зло, да опитомите интуицията си така, че да ви подсказва кога да спрете, без да наранявате другите или пък себе си , а също и да не се отказвате завинаги, да не вземате решения на живот и смърт, а да търпите и да действате, но като му дойде времето. Когато изучите крайностите ,ще проумеете, че източникът и към двете е един и същ - вашето сърце.

Скорпионите, които се постараят и до края на календарната година успеят да изучат границите на собствените си воля, емоции и ум, ще имат шанс да установят контрол над най-непокорната чакра – сърдечната и така да владеят целия свой личен свят.

Хороскопът създаде Antoaneta Salfij  за missis.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.