Хороскоп Водолей за 2017

Хороскоп Водолей за 2017

Астрологична прогноза за 2017-та
Водолей
21 януари – 18 февруари


Година на големи надежди и творческо вдъхновение ви предстои, звездни братя. Ще имате чувството, че ви поникват криле, че виждате все по-далеко и все по-високо, че можете да преодолеете и най-дебелите стени. С напредването на месеците пробивната мощ на водолеи ще става все по-могъща и даже разрушителна, ще си проправя път с изненадващи пробойни, с обстрел от неочаквани позиции, неизвестни дори, със светкавична корекция на мерника, с обхват на целите, непознат досега.

На мушката на бомбандировачите на Зодиака ще бъдат отношенията с другите, но не само личните, но и професионалните с партньори, колегите и шева, а също така и социалните, пряко свързани с изразяване на позиция, с компромис или отказ от служене на остарял морал.

Ще се разкъсвате между крайни позиции, ще представяте различни гледни точки, ще търсите подкрепа в нов етичен кодекс, модерни общочовешки правила. Водеща обаче ще е надеждата, необходимостта от промяна, от разширение сферата на действие, за включване на повече хора в нашето дело, за създаване на по-голям екип.

Динамиката в отношенията с други ще заяви своя приоритет още в началото на календарната година. Много представители на най-електрическия знак още веднага след празниците ще се върнат на работните места, ще поемат отговорности, ще се опитват да движат напред работната кола. Това обаче няма да е никак лесно, защото половината екип ще спи, ще е мързелив, ленив. И тъй като вие, водолеи, не сте свикнали да вършите работата сами, ще се опитвате да сръчквате, да провокирате действия, но без особен резултат, освен ако не се брои повишеното раздразнение и даже зараждащ се гняв.

И тъкмо когато се усетите на предела на нервите си, и даже вече в тона ви започват да свистят искри, ще се случи Водолейското новолуние и животът изведнъж ще тръгне напред.

Месец февруари ще е знаков за повечето водолеи, ще се чувстват във вихъра си, ще летят, ще рискуват, ще се изявят, и въобще няма да им пука какво мисли за тях светът. Мнозина представители на знака ще се осмелят да започнат нов бизнес, ще рискуват с кариера, репутация и пари, а ще има и такива, които даже без да искат ще станат пример за смелост, за вдъхновение при отстояване на мечти. В този изключително експанзивен зимен месец обаче някои по независими водолеи може и да са прекалено крайни, да рискуват и да паднат, да се наранят, даже да счупят я глава, я крак. Особено опасни са периодите около затъмненията и най-вече Слънчевото – на 26 февруари, когато ефирът ще е толкова плътен, че ще може да се реже с нож, а ние ще сме толкова наежени, че ще искаме да се отскубнем, да се разделим и ще се чудим как да останем без глава.

Добре е да си дадете сметка, водолеи, че в подобни превъзбудени състояния страдат най-близките хора до вас или поне тези, които попадат пред очите ви. Звездите обаче предупреждават, че през този период ще действат и доста силни хармонични аспекти, които ще ви дават стабилност, увереност и ще ви помагат да постигате баланс. И ако не сте сигурни как да ги задействате, тогава по-добре запомнете, че два-три дни преди и два-три след затъмненията не бива да вземате крайни решения, не влизайте в спор, не правете революционни изявления, не рискувайте и не тръгвайте на непознат път.

Използвайте контрастният черно-бял период обаче да наблюдавате себе си в различни ситуации, да стигнете до дъното, на прага на търпимостта, да проумеете какво всъщност ви дразни и е в състояние да ви изведе от зоната на комфорт и най-важното, заслушайте се в идеите за промяна, които със сигурност по някакъв начин ще се проявят.

Март месец е изключително изкушаващ за водолеи, особено за по-амбициозните, нетърпеливи и самонадеяни представители на електрическия знак. Ръцете им нетърпимо ще ги сърбят и ще ги подтикват да правят бързи сделки, да се впускат в искове и съдебни дела, или пък да бъркат в кацата с меда и разчитат, че никой няма да ги види. Провокациите може да се появят и от сърдечната страна, но под формата на среща със стара любов или ре-версия на вече приключили тиамин отношения.

Избягвайте подобни емоционални връщания към руини. Може на пръв поглед да ви изглеждат безобидни и даже любопитни, но не забравяйте, че там няма живот. Затова пък енергията, която ще хвърлите по тях, може да подейства разрушително на зараждащите се нови процеси, които тепърва предстоят.

През март и през април, когато Меркурий ще се връща назад, животът за вас, водолеи няма да спре, ако успеете да обърнете поглед към преките си ангажименти и да се концентрирате върху личната роля, която заемате в тях. Много започнати дела именно сега може да се довършат при това с прекрасен резултат, делото има шанс да се разгласи, да получи отзвук, да събере съмишленици и така, когато трябва, да скочите върху натрупания опит - като върху трамплин.

А скокът въобще няма да закъснее. Още от 4-5ти май, веднага след като Меркурий тръгне напред, се гответе за велики дела. Възможно е да пристигне добра новина, да получите покана за нова работа, да ви информират, че сте спечелили проект, или пък точно сега да се чувствате абсолютно готови да започнете свой бизнес. А има и водолеи, които  в началото на май е възможно да срещнат нова, много сериозна любов.

Влизането на лунните възли по оста Лъв-Водолей все някак ще ви се отрази, революционери на Зодиака. Вероятно е да се почувствате по-самостоятелни, различни, себични, да се опитвате да се изолирате от хора, които не ви разбират или пък ви дразнят, да търсите свой кръг от сродни души. Някои представители на знака в този период може да вземат решение за прекъсване на връзка и да заявят независимостта си пред целия свят.

И все пак имайте едно наум, че позивите за свобода, равенство, братство, които ще издуват сърцето ви в разгара на лятото, са крайно критични, твърде идеалистични, а може би и егоистични. С твърде много плам и екстремистка страст е възможно да постигнете разрушение, но дали ще успеете да се съберете след това.

Неясното и не достатъчно анализирано  усещане за належаща промяна, с което по необясним начин ще е изпълнено пространството, може да породи прекомерно желание за лидерство, за ръководене без ясна цел, за голо перчене, мързелуване в очакване да те открият, в опасен реваншизъм дори.  Да провокира да разбивате стена с глава, а после да си кажете, и какво от това, че успях.

Истински съдбовен тласък ще разпознаят мнозина водолеи в разгара на лятото,  след августовските затъмнения. Те ще се случат по оста Лъв – Водолей, където вече ще се намират и лунните възли и ще ни провокират всички нас да вибрираме с енергията на Любовта.

Водолеи ще са първи, които ще имат  шанс да усвоят основни уроци на сърцето или ще бъдат принудени за това. Периодът ще постави на преден план въпроси, пряко свързани с личното щастие, с потенциала за творческа реализация, с откриването на детето в отстраненото водолейско сърце. Пространството ще иска  да се отучите от опитността си, свързана с представи за демокрация, братско и приятелско общество, отстраняване и дистанция, и ще ви връща към основния извор на лична мотивация, към нещата, които правите с любов, заради които сте готови да рискувате, но и  ви се  получават ей така, като детска игра.

Още през септември, когато Меркурий приключи поредната си ретроградна фаза, много водолеи, ще усетят сърдечен подем – ще вършат нещата със страст, с любов, с повече чувство и красота, ще искат да пътуват по непознати места, ще отделят време за ново хоби,  а може изненадващо да открият любовта. И някак неусетно вдъхновените представители на знака, ако им остане време да се огледат, ще забележат, че се случва това, което винаги са желали, но не са знаели как да постигнат, а именно – разпалили са сърцата на много хора, заредили са ги с живот, с надежда и с хъс.

И ето че в края на септември ще сте на крачка да съблечете старата си кожа, онази, обществено-приетата, позволената, нормалната, която ви гарантираше репутация, власт и пари, и ще сте готови да се проявите с истинската си, творческа същност, другата, непозната, различната, провокативната,  скандалната дори.

През октомври, особено след влизането на Юпитер, разширителя, в подземията на Скорпион, благодарение и на редица подкрепящи аспекти водолеи ще погледнат много по-сериозно на богатствата, талантите, идеите, които носят в себе си. Все повече ще искат да ги показват на светло пред света, но не само като идеал, то като реално достижение, като откритие, като способност за правене на чудеса.

До края на годината креативността и творческото вдъхновение лавинообразно ще набират скорост и като снежна топка ще лепят около себе си съмишленици, сподвижници, зрители, маниакални фенове дори.

Всяка нова дейност, която се започнете през годината, особено, ако е след септември и е добре анализирана, прогностицирана и подготвена да следва стратегия, бюджет и план, е възможно да постигне голям успех още преди края на декември, с влизането на Сатурн в Козирог.

Единственото условие за положителен резултат ще е новите неща да се правят с вдъхновение и с уважение към индивидуалността на всички участници – партньори, екип, съмишленици, зрители.

Хороскопът създаде Antoaneta Salfij  за missis.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.