Астрологична прогноза за 2017-та
Лъв
23 юли – 22 август


Между трябва и искам ще се разкъсвате през  2017-та. Рутинните задължения, които изпълнявате от години, с всеки изминал ден от календара ще натежават, ще доскучават, ще ви потискат, ще ви карат да мислите, но и да крещите за свобода. Ще се надявате нещо ново да се случи, да дойде неустоимо предложение, незнайно от къде, животът ви да се промени като с магическа пръчка, и въпреки че не сте сигурни в каква посока, то няма как  да не е по-добре.

Тази година имате всички шансове да стартирате генерална промяна, благородни лъвове, да откриете лично щастие, да се приготвите за риск, който ще ви е по сърце. Преди да вземете каквото й да е решение за героичен скок обаче, ще трябва да се запознаете със себе си, да си поговорите със своето сърце и да го последвате, но със затворени очи, даже много да ви е страх от там, където ще ви заведе.

Сърдечните уроци за много от представителите на знака ще започнат още през първия месец на новата година. Семейните празници, включително серията от именни дни ще ви срещат с много приятели, с познати, които вече са зад океани и планини, но и ще възникнат нови отношения, които вероятно ще ви провокират да погледнете на себе си с други очи. Въпросът „накъде тръгнах и къде съм всъщност днес“ ще зазвучи като ехо на камбана в редица лъвски глави.

Е, възможно е още през януари някои твърдоглавци и озвездени сърца не на шега да пострадат, плановете им да се провалят, да сгафят в работата, с парите или властта и така егото им да се поизцапа, гривата им да загуби бляскавата си суета.

Даже и да имате чувството, че годината не тръгва както трябва, че всичко трябва да влачите на буксир, да тъпчете на едно място, да прокарвате партина в снега, всъщност точно това ще е добрата новина. Ако звездните препятствия и скрити капани, които ще ви заложи Пространството, успеят да ви събудят от блажен котешки сън, да спрат инерцията и ви накарат да изръмжите, да се ядосате и да ви мотивират за действие, значи ще имате шанс и достатъчно време да се подготвите за лъвския скок, който ви предстои.

През февруари много лъвове, даже и спящите, ще имат късмета да получат знамение, което да провокира творческия им импулс. Възможно е да се осъществи дългоочаквано пътуване, нещо в работата да се промени, като се наложи да се измъквате от ситуация с неподозирани умения и скрит талант, или пък в живота ви да влязат нови хора, които по необичаен начин разпалват в сърцата ви искра. Затъмненията през най-късия зимен месец едва ли ще ярко да ви заслепят, но е твърде вероятно незабелязано да наклонят емоционалните ви везни в посока, която поощрява личните желания и индивидуалния приоритет.

Март и април за повечето лъвове ще бъдат наситени с вътрешен драматизъм, неизказано, а може би и неосмислено желание за промяна, за смяна на работа, за ангажиране с нови, по-интересни неща, за занимания и хоби, за които не е имало време до сега.

В почти двумесечния период, когато Венера ще е ретроградна, а след нея и Меркурий ще се върне назад, не е е време да захващате нещо генерално ново, да вземате решение, да правите краен избор с Да и Не. Звездните аспекти през това време ще ви правят свръхемоционални, ще врите, ще кипите, ще искате целия свят да е като вас – черно-бял. Още повече че точно в това време ще имате доста ангажименти, хората ще ви харесват, ще ви вярват, ще ви следват, именно защото  ще виждат във вас истина и плам. И точно защото ще сте превъзбудени и твърде големи романтици в началото на пролетта ще е най-добре да се опитате да се укротите, да не избързвате, даже много да ви обидят, да тъпчат егото ви, да не ви разбират. Именно чрез болки, обиди и даже сърдечни загуби обаче, ще лъснат истини, които няма как да пробият по обичайния за вас начин – чрез ласкателства, потупване по рамото и куртоазни лъжи.

През май месец започва интензивен период за всички лъвове, който за година и половина напред ще насочва желанията им за развитие в определена посока, ще издига нови духовни цели, ще толерира стремежът им да се проявят. Астралната ситуация, която генерално ще повлияе на всички чрез очертаване на нов творчески път е свързана с преминаването на Лунните възли по остта Водолей – Лъв. Универсална за всички задача ще стане да се научим да вибрираме с енергията на Любовта, но тези, които първи ще трябва да усвоят сърдечните уроци и да ги предадат на останалите хора, сте именно вие, лъвове.

Още след 10 май, когато Северен лунен възел се премести във вашия знак, вие ще изпитвате неистова нужда да се освободите от заробващи партньорства, да се противопоставите на досадния шеф, да пледирате за свобода и творчество в работата или просто да смените рутинен навик, да се преместите в нов клуб по танци, да отпътувате за непознати места. През цялото лято ще се чувствате изпълнени с енергия, ще ви хрумват интересни идеи, които ще бързате да споделите, и факт е, че ще намирате кой да ги чуе и дори да ги подкрепи. Даже и да не е много лесно обаче, което всъщност никой не ви е обещал, важното е да не се отказвате, да създавате контакти в различни среди, да обменяте информация, да тествате идеята, която считате за много добра. Може и да не е обаче, да се залъгвате, че ще се приеме, да е прекалено иновативна или все още недомислена. Всъщност няма как да разберете, ако не пробвате и не положите лични усилия, уви.

Тези лъвове, които още през май се понесат на крилете на активната годишна енергетика и предприемат убедителни мерки за разпространение на идеи, за събиране на съмишленици по нов проект, за осъществяване на сърдечни мечти, ще имат шанс още по августовските затъмнения да получат ясен знак, че вече са на нов път, който толкова им харесва, че за нищо на света не биха го изоставили, даже да се наложи нещо да пожертват, завинаги да се разделят с познатото, с  установена рутина. Някои търсещи сякаш ще прозрат, че имат нужда да намерят детето в себе си, че ако не го направят, не могат да продължат. А други може буквално да заченат, ще поставят начало на нов живот.

Ще има обаче и по-сънливи и даже мързеливи лъвове, на които въобще няма да име  до промени, до показване, до включване на сърдечния двигател с вътрешно горене. Пък и защо им е, след като света и така ги харесва, всички тях гледат, съобразяват се с тях, пазят им тишина даже, когато спят.

Възможно е провокативният творчески за лъвовете период да се разгърне и в подобни негативни нюанси, да напомпи самочувствието до краен предел, да разгори страстите към хазарт, риск и спекула, да събуди желания за свободия, воля за лидерство без ясна цел,  голо перчене, мързелуване в очакване да те открият, в опасен реваншизъм дори.

С тези паразитни симптоми на егото ще трябва да се справите вие самите, лъвове, ако искате да излезете от безмилостния капан на сърдечните илюзии и да заживеете щастливо, в реалния свят. През септември ще имате добри шансове да избирате между реални предложения за нова работа, интересно хоби, нова сърдечна връзка може да се появи. Добре е при всички положения да започнете нещо ново, да разбиете ежедневната рутина и така да дадете шанс на сърцето да опита и  да избере.

Даже и да не сте посмели да отворите сърцето си до есента, суетни лъвове, и да не сте позволили на детето да се изяви, през октомври и до края на годината ще ви се наложи да го направите, само че може да не е по най -благоразполагащия за вас начин. След 10.10., когато Юпитер влезе в Скорпион, лъвското его може сериозно да пострада. Ще се появяват ситуации, които ще злепоставят личния ви авторитет, ще пренебреват мнението ви даже в тесен домашен кръг, ще ви карат да се дразните, да излизате извън нерви за дребни, битови неща. За кратко време ще имате чувството, че всичко, с което се захванете, се руши.

Добрата новина обаче е, че точно когато най-страдате, щастието ще се появи. Ще се провали сделка, но ще ви предложат нов проект, ще смените къщата, но с нова, по-модерна, ще скъсате връзка и ще отворите сърцето си за истинската любов.

Възможно е, още до края на годината да задвижите колелото на живота с копнежите на вашата душа, но ще се наложи през 2017-та да направите избор между „трябва“ и „искам“ и то от цяло сърце.

Хороскопът създаде Antoaneta Salfij  за missis.bg