Астрологична прогноза за Март

Астрологична прогноза за Март

Астрологична прогноза за Март 2017


Важни дати

4 март – Венера става ретроградна в Овен – любовни интриги

10 март – Марс влиза в Телец – стремеж към видим резултат

12 март – Пълнолуние в Дева, време за пречистване

14 март – Меркурий влиза в Овен – мощен глас, пропаганда

20 март – Слънце влиза в Овен, пролетно равноденствие, начало на нов 252-годишен мунданен период

28 март – Новолуние в Овен – опит за летене

Капризен, свръх чувствителен, крайно емоционален ще е женският месец.  Звездните аспекти ще ни теглят навътре, към най-тъмните кътчета на нашата душа, ще отключват тайни, съкровено скрити в сърцето, ще провокират страсти, ще събуждат спомени, ще разчоплят рани, уж зараснали с дебела кора.

Внимание! Венера се обръща! – опасност от любовни интриги

Още след 4 март, когато Венера, господарката на нашите емоции,   се обърне, мнозина ще посегнат към кутията на Пандора и без друго пооткрехната от току-що преминалото Слънчево затъмнение. А някои  ще се осмелят да я отворят, енергийно дестабилизирани от обърнатия емоционален въртеж.

Какво се крие в миналото, кои са неизказаните ни страхове, а може би има желания, които все още чакат шанс да се родят. А дали не е по-добре да приложим малко амбиция и даже сила и да принудим заспалите чувства да се проявят, да извадим на показ всичко, което ни е на сърцето пък да става каквото ще.

Тази пролет Венера ще се връща назад за 40 дни -  от 4 март до 15 април и обратният й  ход през март ще се случва в Овен. Това няма да е много лесен период за връзките и личните отношения. Венера в Овен и без друго е амбициозна, припряна, напориста, решена да се изяви на всяка цена, а в ретроградната си фаза тази активност може да се засили с обратен знак и да доведе до прибързани нови връзки, до атака на стари или вече приключили отношения, до битка за близост и настояване за отговори дори другия да не е готов.

През това време не е добре да се започват нови връзки или пък да се подновява старата любов. Съществува риск искрата бързо да угасне, още веднага, след като планетата тръгне напред. Забравете за подписването на брачни договори, освен ако не искате скоро отново да се окажете самотни и без пари. Забраната важи и за важни финансови сделки, доколкото  има опасност от измами, интриги, заблуди. Всяка инвестиция по ретроградна Венера е риск.

Марс влиза в Телец – заземяване, стремеж към видим резултат


За всеобщ късмет на 10-ти март Марс, управителят на действието и личната воля ще влезе в земния знак Телец. С тази звездна ингресия енергиите някак от само себе си ще се забавят, ще се насочват към натрупване, а не както преди към разпръскване и разпиляване, ще постигат реална форма и резултат.

Това е добър период за всички, които вече са започнали ефективни действия по определено дело, и искат да се концентрират, да създадат стереотип, добра практика, модел. Марс в Телец ще помогне детайлите да се изпипват, да се постига  естететическа визия и финес, да се оценява красивото и хармонията и да се предпочита пред хаоса, кича и случайния ред.

Добра практика може да се разработи чрез опитност с проба и грешка, чрез поставяне на къси ясни цели с видим ефект.

Опасността през периода ще идва от съчетанието между Марс в Телец и ретроградна Венера в Овен. Възможно е капризната Венера, т.е. нашето желание,  да изисква, да настоява за отговор и бърз резултат, а Марс, т.е. действието, да зацикля, да счита че неговото е най-правилно, най-красиво, че макар и бавно, и с малко инат, то е, което трябва да се получи.

Пълнолуние в Дева – време за пречистване


Пълнолунието през март ще се случи на 12-то число и естествено като част от единен цикъл ще бъде пряко свързано със Слънчевото затъмнение от 26 февруари. Много повдигнати  преди две седмици завеси на скрити тайни и премълчавани истини именно сега ще изкристализират, ще станат очевидни и може и да се разкрещят. Проблеми в личните отношения и особено с тези по кръв може да стигнат критична фаза. Ще ни се иска да спрем, да престанем да търпим, да сложим точка, но няма да сме наясно как да го направим. А може и голяма болка да се надигне, да се събуди чувство за вина, а също и ние да влезем в списъка със засегнатите, които се срещат очи в очи със смъртта, било чрез роднина, познат или идол, който уважаваме и ни е като пътеводна звезда.

Пълнолунието в Дева обаче освен болка, състрадание и служене до гроб носи и пречистване, кара ни да пожертваме нещо, да се разделим да пуснем, за да се освободим от карминните възли и да продължим. Една добра практика за тялото и духа ще бъде именно след Пълнолунието да започнем пречистваща диета, или пък за втори път да направим Житен режим.

Около самото Пълнолуние е възможно да сме объркани, да не знаем как да реагираме, да преживяваме повече, отколкото да мислим и да се опитваме да се концентрираме, да изберем да стадаме, да ни боли.

Звездите обаче ще ни се притекат на помощ и още след 14-ти, когато Меркурий влезе в Овен, е възможно да проумеем, че самобичуването, самообвинението, раздирането от болка и съпричастност без конкретно действие е просто фаза на самоубийство. Животът обаче продължава и ние сме тези, които трябва да направим първата крачка и да изберем накъде да вървим. Така ортезвяващо ще ни подейства и този аспект. Ще ни просветват ясни и конкретни мисли, ще имаме смелост да решим и ако трябва да противоречим. Изведнъж ще ни се появят слова и ще искаме да се изкажем, да заявим позиция и да покажем, че ще я отвоюваме на всяка цена.

И все пак не трябва да се забравяме, че през целия март Венера е ретроградна. Най-добре е ораторското майсторство и дар словото, което ще се проявят, да се използват за дела, които вече са започнати и имат нужда от споделяне с  привърженици и пиар.

Пролетно равноденствие – начало на астрологичната нова година и на нов 252 –годишен мунданен период


На 20ти март Слънцето влиза в знака на Овен и поставя началото на новата астрологическа година. Още от хилядолетия, от времето, когато хората не са познавали часовника, достоверен хронометър за отчитане на времето са били видимите циклични природни явления. Така например денят не е започвал от полунощ, а от изрева на Слънцето, съответно за начало на календарната година се е отчитало пролетното равноденствие, когато Слънцето изгрява в максимална близост до екватора поради което денят и нощта са почти равни.

От звездна гледна точка именно след влизането на Слънце в Овен започва новият природен, но и астрален цикъл, поражда се нов импулс, който след месец намира почва, която да оплоди. През май пък с пролетните ветрове семенцата се разпръсват по света, за да намерят свое гнездо през юни и да се родят. И така пролетта прелива в лято, после в есен, в зима и... цикълът се завърта отново.

Тази година обаче завъртането е по-специално, в известен смисъл базисно, основополагащо. От една страна  2017-та година е с номерологичното значение на 1, единицата, която изначално съдържа представата за начало, за действие, за решителност, за импулс.

Същата тази новаторска семантика обаче се подчертава и от друг, малко по-неизвестен и по принцип ненаблюдаван днес модел,   свързан с по-обобщаващо времево групиране на годините в декади.  

Още от хилядолетия, от времето, когато годините са се отчитали съобразно 360-градусовия астрологичен циферблат на завъртането на Слънцето, те са се делели на 10 части, наречени декади и така едва декада се е състояла от 36 лета. Всяка декада е имала и  астрологичен управител, един от общо седемте видими с просто око планети от Септенера.  Астролозите отчитат и още по-големи периоди  - от 252 години, които включват общо седем декани.

И тъй като летоброенето на нашата цивилизация започва с началото на новата ера, нека приемем, че тогава е началото на първия 36-годишен цикъл.  Една проста сметка показва, че до днешни дни са се изтърколили точно 8 пълни 252 –годишни периода. Последният 56-ти декан е започнал през 1981-ва година и  приключва именно сега, на пролетното равноденствие през 2017 година.

Оказва се, обаче, че на 20 март ще стартира  не само  57-ми декан, но и нов, девети по ред  252 годишен цикъл.

От този март стартира една изключително динамична, новаторска и в известен смисъл непредсказуема година, предупреждават звездите. Много надежди ще се разпалят, различни планове, даже и позабравените, ще се активизират, ще ни се иска да заявяваме идеи, да разгръщаме концепции, да действаме с размах, дори и такъв, който не сме проявявали преди.

Тази година ще можем да се изявим, успокояват звездите, даже е препоръчително да го направим, но не и сега, през март.  Този месец, в началото на пролетта е добре да забавим ход, да отделим време и обърнем внимание на емоционалния си свят. Да имаме едно на ум, че Венера е ретроградна и ще ни напомня за себе си чрез срещи със забравена любов, възвръщане на стари емоции, разгаряне на страсти, даже гняв, които си мислехме, че отдавна са забравени, изостанали зад гърба.

Можем обаче да набелязваме новите идеи и предложения, които се появат, да ги съпоставяме с настоящето, да ги анализираме и проверяваме чрез предишен опит, да тестваме чрез тях чувството си за хармония и баланс.

Ако успеем да се въздържим и не позволим на емоциите да вземат връх при решение за краен избор, може би ще успеем реално да оценим ситуацията и да се подготвим за новото, което смело може да се прояви, но не преди месец май.

Хороскопът създаде Antoaneta Salfij  за missis.bg

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.