За кого кукурига петелът през 2017?

За кого кукурига петелът през 2017?

За кого кукурига петелът през 2017-та?


Астрологична годишна прогноза  на Антоанета Салфидж


Число: 1
Тотем: огнен петел
Материал: злато
Цвят: червено, медно, златно, жълто, оранжево, светло кавяво
Карта ТАРО:  I Магьосникът

Изпълнена с хъс и решителност,  иновативна, вдъхновена, страстна  ще е 2017-та година. Ще се раждат революционни идеи, смели сърца ще си пробиват брод, силни мишци ще преобръщат планини, велики герои ще се хвърлят в риск и ще печелят, но може и да се провалят. Много семенца ще се посеят, леко по леко ще прорастват, ще обръщат взор към слънцето и ще търсят своето място. Кои от тях обаче ще дадат плод? – ето това ще е ключовият за годината въпрос.

1 или 10? А може би и двете

Сборът от цифри  в 2017  е  ДЕСЕТ, което по законите на земната  нумерологична система се разпада до  ЕДНО. И повечето нумеролози са единодушни, че новата година  ще вибрира с енергията на единицата, която като част от божествения ред носи силата на първия импулс, на великия взрив , на космическото раждане на живота. Даже и незапознатите със символиката на нумерологията интуитивно ще свържат ЕДНО  с NEO - с началото, с извор, с порив и зов. Съществува обаче и друга гледна точка към единицата, индиректна, асоциативна, многопластова, в известен смисъл езотерична, даже магическа, която ми се иска да споделя.

Единицата всъщност е следствие от десет ( 1+0 =1). Тя, оказва се,  съдържа в себе си цял един завършен цикъл с всичкото му многообразие от енергии, хармонични, дисхармонични или в полутон (1+2+3+4 = 10). Не само огън, който съответства на едно, а всички елементи се съдържат в десятката – и вода, и въздух, и земя, с тази разлика, че не са в есенциално състояние, а смесени, при това в съвършен синтез.  Като в златото, което алхимиците означават именно с 10, защото събира всички елементи в едно. Прочетена през ключалката на „0“ единицата вече не е първо стъпало, а следващо, но такова, което съдържа потенциала да породи цяло едно ново ниво.

През 2017-та всеки един от нас и всички заедно, събрани в едно, ще сме на ход. Ще имаме шанс да извисим глас, да се проявим, да заявим в пространството своята воля, да означим с репери нова територия, да поемем инициатива, да проявим талант.

Но може и да не го направим, да се въздържим, да се изплашим, да се примирим, да замълчим, завинаги.  Единицата ще помага на смелите, но само риск и съзнание за талант няма да са достатъчни. За да се роди от зърното плод, да се превърне солта в злато, да се задвижат  алхимичните процеси на съзидание Пространството ще изисква реакция с  просветление, чийто единствен катализатор е познанието за 10.

През 2017-та всеки от нас може да е магьосник и да твори чудеса, но също като Магьосника в картите ТАРО условието ще е да е добронамерен и да познава добре и четирите елемента – огън, въздух, земя и вода. Дори едно единствено Асо да е обърнато, към един от елементите да имаме грешен подход,  ще сме на крачка от провал, уви!

rooster twenty-seventeen pix

Ставайте рано, огнени петли!

Всички, родени в годините 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005 са деца на Огнения петел. Даже и да не вярвате в символиката на китайския календар  много скоро, още след 28 януари, когато милиард и половина китайци посрещнат новия годишен тотем, по законите на синхроничността и ние тук в „далечна“ Европа съвсем естествено ще закукуригаме с новата енергийна вълна.

Петелът, както знаем, е себично животно, наперено, преизпълнено със себе си, самоуверено в действията си, вдъхновено от личния си верен тон. Същевременно обаче, даже и да демонстрира заложби, да иска да го забележат, да се прави на артист,  с риск да прекали, петелът съвсем не е себедостатъчен. Той е вестоносец, пропагандатор, агитатор, затова никак не може да е сам. Има нужда от другите, за да ги призове, трябва му кокошарник, за да въдворява ред, прави се на мачо, за да му повярват, да го последват, да му се доверят.

Петелът става рано и се обръща на Изток, за да посрещне зората и да приветства Слънцето. Така и ние като него през 2017-та ще е добре да се будим по тъмно, да поддържаме бодър личния си дух и всеки ден да посрещаме изгрева с надежда за новото, което предстои. И за да сме в пълна хармония с енергетиката на годината ще е нужно още нещо – да се осмеляваме гръмко да заявим себе си, желанията, стремежите, мечтите си дори.

Тази година, ако искаме и ние като петлите, мощно да огласяме простора и да ни чуят и на края на света, ще е нужно здравата да поработим с личния си глас – ежедневно да пеем, да рецитираме, да говорим по телефона дори.  Именно речта ще е нашият най-важен инструмент – ясният открит звук, умелият изказ, ораторското майсторство, чуждият език, четливото писмо, посланието, втъкано в песен, всичко това ще са основни средства за постигане на търсен ефект и жадуван резултат.

Даже да не се мислим за герои, да не виждаме в себе си спасител на света, да не се считаме за призвани и необикновени, а просто искаме да вървим напред, можем да го направим и ще успеем, ако се осмелим и последваме призива на Огнения петел. И тогава, ако сме на прав път, ако действията са ни по съдба, със сигурност няма да сме сами,  някой от множеството ще ни помогне, ще ни подаде ръка да станем и да се изявим.

Звезден потенциал:  2017-та - година на големите надежди

Чашата е наполовина пълна или наполовина празна? – това ще е годишният въпрос. Светът буквално ще се цепи на две мнения и ще е изключително трудно да се построи мост между тях. Крайните позиции изключително ще засегнат отношенията между хората, ще влияят върху формите и средствата за комуникация, ще представят различни гледни точки, но и ще формират нов морал. Усложняващ фактор ще са разлюлените везни в самите нас. Чувството за нестабилност и несигурност ще ни натиска в едната или другата страна, ще променяме мнение, ще преместваме позиции,  ще търсим начини да защитим стратегията си, да я обясним, но и ще нападаме чуждото становище, след което може и да размисляме и плахо да се присламчваме към другата страна.

Водеща мотивация за годината обаче ще е надеждата, възможността за промяна, за разширение сферата на действие, за включване на повече хора в нашето дело, за създаване на по-голям екип.

Генералният поглед ще е фокусиран на изток към изгрева, в бъдещето, в переспективата, не в миналото и ретроспекцията, както беше до сега. Ще ни се иска до прогнозираме, да предвиждаме, да изграждаме визии за години напред и при това отчетливо да планираме своето място в тях.

И факт е, че ще сме бомбандирани от смели идеи, ще се чувстваме емоционално свързани и с най-романтичните си мечти, ще имаме убеждението, че притежаваме воля е смелост да ги реализираме, дори да се наложи да къртим канари или да полетим. Естествено, че всяко подобно въвличане и в най-иновационното дело неминуемо ще доведе до резултат, само че какъв и доколко всъщност ще е предсказуем и предвидим – това ще важен въпрос!

Да, промяната е неизбежна, се  подчертава с удивителна в годишния хороскоп. Ако не проявим достатъчна активност или не ни е ясно накъде всъщност вървим, резултатът може доста да ни изненада, да се окаже, че не е това, което сме си пожелали и отново да се окажем в изходна позиция и с още по-объркана глава.

Годишният залог за успех ще бъде разбирането, че е нездравословно да изразим мнение, без да изслушаме другата страна, че е  безсмислено да сме пропагандатори на идеи, които няма кой да последва и сподели,че няма как да сме новатори, ако не сме вникнали в старото, което е зад гърба, че е невъзможно да се разширяваме, ако не умеем да работим в екип.

Независимо дали чашата ни е наполовин пълна или наполовин празна, тази година ще трябва да се научим да опознаваме другата страна, да изследваме непознатата пълнота или неизвестното нищо, да погледнем от различна, може и странна за нас гледна точка, да разберем мотивацията на другите и да чуем чуждите слова.

Ако се заинатим и се консервираме в нашата си позиция, тогава промяната, идваща от другите, е възможно да ни залее, но заедно с чистата вода помията ще е смесена със стари връзки, скрити страхове, тайни сценарии, интриги, опити за реваншизъм, които ще целят едно единствено нещо – да ни променят, но по трудния начин.

Особено значима  ще е 2017-та за личните отношения, които ще са подложени на големи изпитания, ще търпят  оценка, преостойностяване, ще се мерят с нов морален аршин и в крайна сметка и те ще се променят. Годината ще е изключително ползотворна за установяване на нови приятелски и любовни връзки, за намиране на съмишленици и подкрепа за по-далечна обществено полезна цел. Възможни са награди, поощрения, проява на открита взаимност, пораждане на честно и истинско партньорство за дългия път. Хармонията във взаимоотношенията обаче ще се установи и даже занули единствено, ако ясно открием своето място във връзката или по-големия колектив.

Тогава и парите и късметът ще са ни в кърпа вързани и то не само за един път.

Пожелавам през 2017-та Огнения петел да ви пробужда, да посрещате зората с надежда и с ясен глас да намирате най-верния тон!
Това е  годишна прогноза за 2017-та според най-значимите звездни аспекти.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.