С куче животът е по-щастлив

С куче животът е по-щастлив
Хората, които имат кучета, са по-щастливи от тези, които нямат четириног приятел, пише в. "Дейли експрес", цитиран от БТА. Това е изводът от ново британско проучване.

Допитването на OnePoll е било съставено по поръчка на производителите на добавки Lintbells и е обхванало 1000 собственици на кучета и 1000 души без домашен любимец. То установило, че стопаните на кучета са по-доволни от живота си като цяло, от работата си и от социалния си живот.

80% от анкетираните лица с четириног питомец са определили живота си като цяло като "много щастлив" или щастлив. За сравнение - само 70% от хората без куче са се описали като щастливци.

Допитването е показало също, че според 86% от собствениците на кучета питомците им помагат да се борят срещу всекидневния стрес. Според събраните данни 63% от кучешките стопани срещу 44% от хората без куче са съобщили за задоволство от професионалния си живот.

Стопаните на кучета освен това прекарват повече време на открито и са по-активни физически. Те не само разхождат питомците си, но и са по-склонни да практикуват външни хобита като колоездене и градинарство. За сравнение - хората без кучета предпочитат забавленията у дома - гледане на телевизия, слушане на музика, четене.

Собствениците на кучета се радват и на по-активен социален живот. Те предпочитат срещите с приятели или посещенията на кръчма, за разлика от хората без четириног другар, които по-често залагат на спокойните вечери в домашна обстановка.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.