Правила на щастливите хора

Правила на щастливите хора
Щастието не е толкова непостижимо, колкото вероятно си мислите. Просто следвайте тези 9 правила и ще се уверите сами, пише BrightSide.

9-те правила на щастливите хора


 

1. Поддържат здрави връзки с хората около тяк
Изследване показва, че най-щастливите хора над 70 г. са онези, които са ценели близките взаимоотношения с приятелите и семейството през целия си живот. И най-вече – правили са всичко по силите си, за да запазят тези връзки.

2. Ценят времето повече от парите
Друго изследване показва, че щастливите хора предпочитат да имат повече време, отколкото пари.

3. Пресмятат разходите си и не се разпростират отвъд чергата си
Невъзможността да си платиш сметките може да стресира всеки. Именно поради тази причина изследователи съветват да внимаваме с приходите си и да не харчим пари за вещи, които не бихме могли да си позволим.

4. Оценяват чудесата около себе си
Проучване сочи, че хората, които оценяват малките чудеса около себе си, се чувстват по-удовлетворени в своя живот в сравнение с останалите.

5. Прекарват повече време с приятелите си
Времето, прекарано с близките приятели, определено е ползотворно. Особено с онези, които също се чувстват щастливи. Емоциите са заразни и могат лесно да се предават от човек на човек.

6. Грижат се за хората, които са им близки.
Старайте се да ги направите колкото се може по-щастливи. Психолози твърдят, че спонтанните прояви на грижа и щедрост ни карат да се чувстваме добре. И същевременно – ни правят по-щастливи като цяло.

7. Харчат парите си за преживявания, а не за материални предмети
Хората, които харчат пари за емоции, са по-щастливи. Да, купуването на материални предмети също влияе положително на настроението ни. Ефектът от това обаче въобще не е толкова дълготраен, колкото хубавите преживявания.

8. Спортуват редовно
Физическите упражнения помагат на хората да се борят с психологическите проблеми и да се справят по-добре със стреса. Нещо повече, изследвания показват, че спортуването е пряко свързано с щастието.

9. Знаят как да живеете в настоящето
Изследвания показват, че хората, които медитират и като цяло онези, които оценяват настоящите моменти, са много по-щастливи от останалите.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.