Новолуние в Овен

Новолуние в Овен
Защо е важно и се говори за него? Новолуние в Овен е интересно в астрологията, защото това е първото новолуние за новата астрологична година, която започна с пролетното равноденствие

Световен ден на астрологията се отбелязва от 1993 г. по инициатива на Асоциацията на астролозите в Деня на пролетното равноденствие, когато започва астрологичната година.


Новолуние в Овен през 2017 г. се случва на 28 март


28.03.2017 г. – 05:26 часа – новолуние


astro woman pix
Новолунието в Овен дава ново начало, нови решения и поставяне на цели. Настоящото новолуние се случва в близост до планетата Венера и сочи за старт на период, в който на фокус ще бъдат взаимоотношенията, любовта и стремежът към постигане на хармония в тях.

4 март  2017 – Венера става ретроградна в Овен


Ретроградността на Венера показва, че все още има и е важно да се свърши определена вътрешна работа - изчистване на ситуации, стари взаимоотношения и преосмисляне на представите ви относно това какво имате, какво искате и къде е добре да се движите в отношенията си.


Пред каквито и избори да сме изправени, не трябва да бързаме. Старото, което се прояви може да е огледало, в което да се огледа новия план. А новото, ако е здраво, то със сигурност ще полети, но чак през май, до тогава му е нужно време да укрепне, да му пораснат крила.

По време на новолунието Марс прави хармоничен аспект с Нептун, което показва, че дейности с хуманен характер, насочени към доброто на повече хора, ще имат положителни резултати. Добро време за медитация, занимания с изкуство, молитви и духовни практики. 

В здравословно отношение е добере да пазите нервната система, черния дроб. А за тези, с високо кръвно налягане и предразположеност към инсулти, периодът е рисков, но по-малко в сравнение с предишните два месеца.

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.