22 неща, които щастливите хора правят различно


Има два типа хора по света. Едните избират да бъдат щастливи. Другите - да са нещастни. ( Спомняте си онази мисъл на Джон Ленън „Когато бях 5-годишен, майка ми ми каза, че щастието е ключът към живота. Когато отидох на училище и ме попитаха какъв искам да стана като порасна, написах “щастлив”. Те ми казаха, че не съм разбрал задачата, а аз им казах, че не разбират живота.” )


John Lennon 1


Обратно на популярното разбиране, щастието не идва от славата, богатството, от други хора или от материалните придобивки. По-скоро идва отвътре. Най-богатият човек в света може да бъде по-нещастен от бездомник.

Щастливите хора правят себе си щастливи. Стараят се да задържат положителната настройка към живота. И да останат в мир със себе си.

Един от вечните въпроси е как може да се постигне това?

Много е изписано. Много е прочетено. Правилата са сравнително простички. Важното е да се гледат събитията и бъдещето с определена вътрешна перспектива. Да се вършат действия в настоящето по-различно от автоматичния начин, който първоначално му идва на човек да ги стори.

Щастливите хора


12 стъпки за по-щастлив живот


Това са 22 неща, които щастливите хора правят различно.

 1. Не задържат в себе си гняв, недоволство, злоба. Прощават. Така се освобождават от вътрешните негативни чувства. Проправят път на хубавите усещания и премахват причинителите на стрес, тревожност, депресия.

 2. Добри са с всеки.Доказано е, че добротата прави човека по-щастлив.

 3. Виждат проблемите като предизвикателства. Гледат на тях като на възможности, задачи, причини да покажат смелостта си.

 4. Благодарни са за това, което имат.

 5. Мечтаят за големи неща.

 6. Не се измъчват заради дреболии.Питат се „Какво би означавал за мен този проблем след една година?”.

 7. Изричат хубави думи за другите.Да бъдеш мил, да откриваш и признаваш успехите и достойнствата на другите, те кара да се чувстваш по-добре. Клюките и интригите винаги карат свързаните с тях хора да се чувстват виновни или обидени.

 8. Никога не се оправдават. Бенджамин Франклин мъдро е казал: „Който е добър в оправданията, рядко е добър в нещо друго”.

 9. Погълнати са от настоящето.Не анализират миналото дълго и не се тревожат продължително за бъдещето. Когато видят роза, спират и я помирисват.

 10. Събуждат се по едно и също време всяка сутрин.Това ги държи в добър физиологичен ритъм. Повишава продуктивността им. Прави ги по-концентрирани.

 11. Избягват социалните сравнения. Няма смисъл от тях. Ако знаеш, че си по-добър от някого, започваш да се чувстваш по-висш. Ако пък знаеш, че някой е по-добър от теб, се потискаш. Човек е по-щастлив, когато се фокусира върху собствения си прогрес и поощрява останалите да се развиват, да вървят напред и нагоре.

 12. Избират приятелите си умно.Нещастието обича компания. Затова е важно да се обградите с оптимисти, които ще ви окуражават да постигате целите си. Колкото повече позитивна енергия имате около себе си, толкова по-добре ще се чувствате.

 13. Не търсят одобрение.Не ги тревожи какво се мисли за тях. Следват сърцето си. Не се влияят от отрицателите.

 14. Отделят време да слушат. Говорят по-малко, изслушват повече.

 15. Поддържат социалните си връзки.Самотният човек е нещастен. Щастливите хора разбират колко е важно да се грижиш за близките си и да поддържаш здравословни връзки.

 16. Медитират.Това успокоява ума и помага на човека да чуе вътрешния си глас. Не е задължително човек да е зен майстор, за да го прави. Просто трябва да знае как да приглуши гласовете на ума си навсякъде, по всяко време.

 17. Хранят се добре.

 18. Правят физически упражнения.

 19. Живеят минималистично.Не държат излишни вещи в и около къщата си, защото знаят колко тежат ненужните притежания. Колко се натрупват, как остаряват и стресират като напомнят за историята си.

 20. Казват истината.Лъжата натрупва стрес, корозира вътрешната самооценка и прави човека по-малко харесван. Истината освобождава.

 21. Контролират собствената си съдба.Не позволяват на други да им казват как да живеят живота си.

 22. Приемат това, което не може да се промени. Осъзнават факта, че животът не е справедлив. Фокусират се върху нещата, които са в контрола им, за да направят дните по-добри.


От successify.net