Съществуват най-различни практични неща, които всеки един от нас може да прави всеки ден, за да се чувства по-щастлив, пише BrightSide. Това са  навика с помощта на които ще преодолявате трудностите в живота значително по-лесно.


  1. Не се тревожете за онова, което другите мислят за вас


Щастливите хора не позволяват на онези, които са в лошо настроение или с негативен светоглед да повлияят на начина, по който се чувстват. Каквото и да им казват, то изтича както водата от листата. Знаят, че достоен човек е не този, който няма недостатъци, а този, който има достойнства.

  1. Винаги бъдете дружелюбни и благодарни


На щастливите хора не е важно как изглеждате или къде сте родени. За тях просто е достатъчно, че могат да се посмеят с вас, да се чувстват добре в компанията ви. Освен това, не се срамуват и не се скъпят да отделят няколко минути, за да благодарят.

  1. Винаги търсят положителната страна на всяка ситуация


Във всяко лошо нещо има и по нещо добро. И дори ако не успеят да открият в ситуацията положителна страна, то те я създават сами. Не съжаляват. Казват си: "Ако се беше получило добре, това би било прекрасно. Ако пък е лошо, то това е опит."

  1. Примиряват се с факта, че не всичко на този свят е съвършено


Щастливите хора знаят как да контролират копнежите си за съвършенство – наясно са, че това не е нещо, което може да бъде гарантирано. Не се наказват в случаите, когато не всичко преминава по план. Вместо това се гордеят с постиженията си.

  1. Усмихвайте се колкото се може по-често. Бъдете позитивни


Не се смеем защото сме щастливи! Щастливи сме защото се смеем. ”, е казал философът Уилям Джеймс. Усмивките и смехът са неотменна черта на щастливите. Хората, с които прекарваме много време, влияят на нас и на начина, по който възприемаме обкръжаващия свят. Колкото повече време сме с позитивно настроени и оптимистични хора, толкова повече ще бъдат светлите краски в живота ни.

  1. Давайте своя принос към обкръжаващия ви свят


Един от най-ефективните начини да се почувствате по-щастливи, е като промените света около вас. Това може да се постигне с нещо простичко – например като помогнете на човек в нужда, направите комплимент или се усмихнете на непознат.

  1. Живейте в настоящето


“Преживях много страшни неща в живота си, някои от тях се случиха наистина” е фраза на Марк Твен, която е подходяща за случая.

Щастливите хора не чакат да дойде петък вечер или неделя сутрин. Не са в постоянно очакване на покупката на автомобил или на нов апартамент. Не се надяват на пролетта, лятото, есента, зимата. Най-ужасната грешка е да мислиш, че живееш, когато в действителност вегетираш в очакване на живота.

  1. Не спирайте да учите


Любопитни са и се стремят да научат новите неща в света и за хората, които го населяват. Винаги има неща, които не знаем. Интересът към живота дава енергия, помага ни да създаваме нови идеи, действа положително на мисленето ни и прави дните ни по-наситени и ярки.

Източник: 8 Habits of Happy People