Кой е най-тежкият ден от седмицата?

Не, не е понеделник.

Доказано е, че в понеделник сутрин работоспособността на повечето хора е най-високо ниво.

Специалисти от Великобритания са провели анкета и са установили кой най-тежкия ден от седмицата за жителите на страната. В анкетата са участвали 3 хиляди човека. Повече от половината (53%) от анкетираните са отговорили, че за тях най-тежък ден от седмицата е вторник.

В понеделник хората се настройват за работа, а във вторник е необходима по-висока активност при изпълнение на работните задачи. Освен това, остават незавършените задачи от понеделник.  Оказва се, че най-стресиращото време от седмицата е 11.45 часа във вторник, когато човек навлиза напълно в настроение за работа. А най-трудно е човек да се съсредоточи около 16 часа, когато работоспособността и ефективността достигат най-ниското си ниво. Както и, че във вторник най-често хората са склонни да се откажат от обеда си.

Учените смятат, че за да облекчи работата във вторник е необходимо да се започне работа от първия работен ден на седмицата, а не да се отлагат за по-късно задачите и по-сложните неща.

Психолозите са разработили сценарий за по-лесно и по-позитивно начало на новата седмица. Достатъчно е да закусите, като закуската включва и плодове, да направите кратка разходка и с добро настроение да  пристъпите към изпълнение на служебните задължения.

 

източник Daily Mail.