Мъжът Дева

Мъжът Дева

Линда Гудман за Мъжа Дева


Ако се надявате да прекарате вълшебни романтични мигове с мъж, роден под знака на Девата, ще трябва доста да чакате. (Между нас казано, може и изобщо да не ги дочакате).

Защото този мъж е практичен материалист и твърде малко се интересува от романтиката. Няма да седне да ви прави серенада, нито пък ще се катери по балкона на лунна светлина като Ромео. Вашите желания и намерения спрямо него в крайна сметка могат да се окажат в сферата на теорията или фантазията, защото най-трудно е този мъж да завърже връзка с жена.

Не че не е способен на любов. Напротив, той силно обича своето семейство, предан е на приятелите си, с готовност и всеотдайност помага на по-слабите и изпадналите в беда. У него има дълбоко вкоренена любов към работата, дълга и дисциплината.

Но сантименталните емоции и сълзливи излияния не са по вкуса му. Те само могат да го изплашат и той да избяга така далеко, че никога повече да не го видите. Не се опитвайте да го съблазнявате, да кокетничите или да го преследвате агресивно. Има други начини да стигнете до сърцето му. Мъжът Дева търси качеството, а не количеството в любовта.

В живота си той има по-малко любовни връзки, като нерядко те са нещастни.
Това го кара да страни от шумни компании и веднъж опарил се, да бъде много предпазлив следващия път. Също и да се хвърля в работата, където намира отдушник. Ето защо на жената, която би искала да спечели мъж Дева, е нужно голямо търпение. Тя трябва да е наясно, че основният инстинкт на Девата е целомъдрието и мъжът би се отказал от него само заради истинска, неповторима жена. Затова много мъже Деви остават стари ергени – може би процентно най-много от всички останали зодии. Те приемат покорно съдбата, без да изпитват особени емоционални трусове, и все пак успяват да изживеят поне една, макар и крехка, любовна връзка.

Когато реши, мъжът Дева може да съблазнява фино и изтънчено.

Той е съчетание на висок интелект и здрав реализъм. Много жени са потръпвали от свенливата усмивка и топлия глас на Морис Шевалие, нищо че той съвсем не е Карузо в пеенето.

Признавам, че и аз съм изпитвала омаята на неговия поглед и глас, макар че съм от друго поколение. При този мъж платоническата любов е много по-силна от физическата. За да се събуди страстта му, трябва да е безумно влюбен и чувствата му да са разпалени докрай. Това между впрочем го предпазва от безразборни връзки. Естествено, и той е човек, и на него отвреме-навреме му се случват чисто физически любовни приключения. Но те са изключения. Все пак мъжът си е мъж и не всички Деви остават девствени в прекия смисъл на думата, но всички запазват по някакъв начин непорочността си.
Познавам един мъж, който на времето за пари бил принуден да играе в еротичен филм. Още се изчервяваше, когато някой го познаеше или си спомнеше за филма.

Любовта на мъжа Дева е чиста и целомъдрена.
Той мечтае за честно и истинско приятелство и затова изискванията му към бъдещата избраница са много високи. Критичен и придирчив е към нея по същия начин, както е критичен към облеклото и навиците си или придирчив към храната и здравето си.

Никак не обича да го мамят. Ако връзката му стане досадна или неприятна, веднага ще я прекъсне. Мъжът Дева проявява пасивен интерес и обикновено не чувства нужда от постоянна партньорка. Отвреме-навреме може да поиска да разбере дали не му липсва мъжественост. Е, когато разбере, че е достатъчно способен като мъж, ще се отдръпне и няма да търси повече доказателства.

horoscope-deva

Хладнокръвен, сдържан, разсъдлив, мъжът Дева понякога отстъпва пред зова на човешката природа, макар и да не обича да го признава и се опитва да прикрие това, слагайки си маската на безразличие. Той притежава скрита актьорска дарба и умее да се преструва, така както се преструва на болен, когато нечия компания не му харесва. Изобщо това е човек, който трудно се раздвижва емоционално. Ще се питате не сте ли се излъгали жестоко като сте си помислили, че може да се ожени за вас. Та той има в гърдите си по-скоро буца лед! Не бързайте. Бъдете търпелива и търпението ви ще бъде възнаградено. Когато накрая той реши, че вие сте голямата му любов, ще ви го признае просто и ще ви бъде верен докрай. Нищо няма да може да угаси пламъка на обичта му. Ще бъдете обожавана и носена на ръце цял живот. Стига наистина да реши, защото мъжът Дева е безкрайно придирчив.

Ако успеете да се омъжите за него, ако го подкрепяте вярно и предано, той ще преодолее всякакви материални затруднения и няма да позволи чуждо вмешателство в брака ви. Може да не ви обсипе с пари, но ще бъдете задоволена и нежно ще се грижи за вас, когато сте болна или разстроена.

Не се опасявайте изобщо, че може да поглежда встрани от семейното гнездо. Мъжът Дева почти никога няма да ви даде повод за ревност. Но ще иска да му отговорите със същото. Не би ви направил сцена само защото друг мъж е бил галантен с вас. Трябва обаче винаги да помните, че у него има силно развито собственическо чувство, и да внимавате до къде може да си позволите свобода. Не прекалявайте с флиртовете, защото в крайна сметка ще се окажете без съпруг. Стига да засегнете по някакъв начин мъжкото му достойнство или благоприличието, следващата ви среща ще бъде в съда. Трудно ще му бъде да го направи (защото Девите са лоялни и много държат на семействата си), но той умее да контролира чувствата си.

Самодисциплината е една от най-съществените му черти. Щом е дошъл краят на брака ви, няма връщане назад. Никакви сълзи и разкаяния няма да го накарат да повярва, че счупеното отново може да се залепи.

Мъжът Дева харесва жени, които са чисти и телом, и духом. Той никога не би хукнал подир някое разголено момиче с пищни форми. Защото си търси съпруга, а не любовница. (Друг е въпросът, че би помогнал на същото момиче в беда). Колкото и да е сексапилна, такава жена, която търси само удоволствията и не се отличава кой знае с какъв ум, не би привлякла мъжа Дева. За да му хареса, жената трябва да се облича елегантно (не екстравагантно) и мозъкът й да работи без грешка под безупречната прическа.

Изобщо, ако сте се влюбили в такъв мъж, по-често му демонстрирайте ума и мислите си, а не чувствата. Защото Девите мразят невежеството, глупостта, ограничената мисъл, както и мръсотията и грубостта. Старайте се да поддържате дома си чист и не хранете вашия съпруг Дева с консерви. За да постигне емоционално равновесие, мъжът Дева обикновено не изпитва нужда от деца и не копнее да стане баща.

Но роди ли се дете в семейството, той се превръща в отговорен и добросъвестен родител. Грижи се не само за здравето на малкото, но и за умственото му развитие. Старае се да го възпита в нравствено отношение и да му предаде своите високи норми на поведение. Не жали сили, време и средства, за да осигури най-доброто обучение на наследника си. Дори да е разведен, не изоставя родителските си задължения. Децата му израстват ученолюбиви и възпитани. Тук обаче се крие следната опасност. Тъй като бащата Дева е твърде строг, критичен, държи много на дисциплината и не обича да дава израз на чувствата си, между него и децата може да се появи бариера и неразбирателство.

Затова той трябва да внимава, по-често да разговаря с тях и дори понякога да ги поглезва. Те ще усетят, че са обичани, а това наистина е така. Тъй като мъжът Дева обикновено обръща голямо внимание на здравето си, той очаква от вас да проявите грижа и търпение в това отношение. Ако вие се разболеете, ще ви отвърне със същото. Често изпада в мрачно настроение и става капризен. Един съвет от мен: оставете го сам да преодолее лошото си настроение. Нека да се потерзае малко. Това е добре за него. Душевното терзание е нещо като душевно упражнение за Девите. Не му обръщайте внимание и след малко той ще ви изненада с нежността си. Ако видите обаче, че мрачните мисли се отразяват на здравето му, направете всичко възможно да го изтръгнете от тях. Постарайте се да му измислите ново и интересно занимание.

И така, вече сте наясно с всичките недостатъци на мъжа Дева. Приемете ли съдбата си, омъжвайки се за него, ще имате умен и интелигентен съпруг, който няма да ви досажда, нито пък ще иска от вас и денем, и нощем да бъдете съблазнителна. Винаги можете да разчитате на неговите грижи. Само трябва да не се заяждате, да не обръщате внимание на педантичността и постоянните му критики, на това, че всеки ден прокарва пръст по мебелите да види дали има прах.

Най-добре е да обръщате всичко на смях.
Е, той не е ангел, няма крила на раменете си. И все пак много жени биха ви завидели за такъв работлив, спретнат и красив мъж, който никога няма да забрави важните ви годишнини. Той ще направи всичко, за да ви осигури материално. Ще се гордеете с неговия елегантен вид. Ще се ласкаете от мисълта, че той няма да погледне друга жена освен вас. А когато е мил и нежен, ще бъдете на седмото небе от щастие. Я се вгледайте пак по-внимателно в него! Какво ли е това сияние около главата му? Да не би пък наистина да е ореол? Не може да бъде, след като снощи ви сряза така яко в театъра, когато го посипахте с пудрата си. И все пак… ето, той се усмихва, а вие се потапяте в ясните му чисти очи и замирате от удоволствие…Забравяте всички лоши моменти и сте готова да вървите с него… (Е, докато се появи някой с истински крила!).

От „Слънчевите знаци на зодиака“

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.