Ален Делон

Ален Делон

френски киноактьор, певец, кинорежисьор, киносценарист и кинопродуцент


Роден е в град Со (предградие на Париж), Франция на 8 ноември 1935 г. Започва да се снима в киното през 1957 г. като изиграва ролята на Жо във филма „Quand la femme s'en mêle“. Към началото на 2010 г се е снимал общо в 88 филма и сериали, режисьор е на 3, сценарист на 10 и продуцент на 23.
Носител на наградата "Сезар" за най-добра мъжка роля във филма "Нашата история" през 1985 г.
Кавалер на Ордена на почетния легион през 1991 г.


Жените в живота на Ален Делон
- Роми Шнайдер
- Натали Делон
- Мирей Дарк
- Ан Парийо
- Розали ван Бреемен

alen delon

"Приятел? Това е някой, на който можеш да телефонираш в три часа сутринта, да му кажеш, че току-що си извършил престъпление, а той ще ти отговори само: "Къде е трупът?"


една от любимите ми песни е“Paroles, paroles” – Далида и Ален ДелонАлен Делон, твърди, че ще напусне този свят без съжаление в интервю пред списание „Пари мач“ във връзка с шестдесетата годишнина от началото на неговата кариера, съобщава Франс прес.

Животът не ми носи кой знае какво. Всичко съм видял, всичко съм изпитал. Но най вече мразя сегашната епоха. Повръща ми се от нея!“, обяснява 82-годишният екранен идол.

„Има създания, които наистина мразя. Всичко е фалш, всичко е подменено. Няма уважение към дадената дума. Важни са само парите. По цял ден чуваме за престъпления. Знам, че ще напусна този свят, без да ми е мъчно за него!“

В интервюто актьорът разказва за кариерата си, за трудните отношения със семейството му, за жените, които е обичал и за приятелите, които е изгубил.

Почти всички починаха!“, тъгува Делон, който особено тежко понесе загубата на Мирей Дарк, с която споделяше живота си през 70-те години на миналия век. Запитан за мястото на жените в сегашния му живот, актьорът сподели, че още не е открил партньорка.

„Не казвам, че нямам кандидатки. Те са десетина, но нито една от тях не ми допада, за да приключа с нея живота си. Бих могъл да се оженя за жена, която е готова да ме придружи до края на дните ми!“

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.