“Има хора уютни, като дом. Прегръщаш ги и разбираш –
у дома съм.” „Ако ти знаеше…“ Елчин Сафарли


Когато срещаме определен човек в определен период от своя живот това не е случайно. Точно в този период ние сме необходими един на друг. Такъв е странния закон на привличането, на взаимоизгодното спасение. Оставаме заедно точно толкова, колкото е необходимо, за да следваме съдбата си.

Това е по-скоро като наричане към дъщеря ми. Защото идва момент в който си казваш "Късно е вече за теб" и не че е предателство към теб самия, но нещата имат своето (правилно) време да се случват и с годините не само косите стават бели, а и чувствата, които ни водят се променят и емоциите, които изпитваме.

Ще срещнеш човек, който ще те накара да се почувстваш у дома


Един ден ще срещнеш човек, който не просто ще иска да прекара нощта с теб, а ще чака с нетърпение да се събудите заедно сутринта и да прекарате деня си заедно.

Този човек ще е различен, защото ще бъде в състояние да срути всяка твоя бариера и да погледне отвъд маската, с която се представяш пред света. Той ще гледа в очите ти и ще знае кога лъжеш. Ще гледа в очите ти и ще знае какво чувстваш, без дори да го изричаш на глас.

Това е връзка, която никога няма да разбереш съвсем, но ще се радваш безкрайно, че имаш.

Най-важното е, че този човек ще те допусне и в неговия свят. Ще си говорите за мечти, амбиции, разочарования и страхове. Ще си говорите за несигурности и грешки, но няма да се съдите един друг.

Един ден ще срещнеш човек, който ще пробие всяка твоя преграда и ще види оголената ти душа. Ще види, че не си перфектна, но няма да се възползва от това, а напротив - ще те обича заради това.

Ще осъзнаеш, че той е твоят човек, когато неговото щастие стане по-важно за теб от твоето собствено. Ще ненавиждаш хората, които са му причинили зло и ще искаш да махнеш от душата му всичката болка, която някога е изпитвал.

Един ден ще разбереш, че само този човек има значение. Само той е имал значение. И само той ще има значение. Завинаги.

Ще помниш всеки малък детайл от живота ви заедно. От мига на първата среща, през първата ви целувка и дори първия ви спор. Може би никой няма да разбира тази връзка помежду ви, но не е и нужно. Това е само между вас двамата.

И тогава, за първи път през живота си, ти ще можеш да кажеш най-важните две думи с пълна сигурност, отговорност и отдаденост - "Обичам те".

Някой ден ще срещнеш човек, който просто те кара да се чувства "у дома". А това всъщност не е никак просто.