Митове за любовта, в които хората още вярват

Митове за любовта, в които хората още вярват
Всички знаем за историята на Ромео и Жулиета. Но как би се случила техната история днес? Можете ли да си предствите? Ако начина на живот и технологиите се променят, то бавно и славно и се променят отношенията между хората. Променят се отношенията между двама влюбени, в семейството... а продължаваме да вярваме в стари романтични представи...
Митовете умират трудно! Лесно е да повярваш в нещо (което на теб ти се иска), което всички около теб повтарят, дори да няма никакви доказателства.
За любовта това важи с пълна сила, а популярните разбирания, в които вярваме, могат да навредят сериозно на нашите най-близки взаимоотношения. Колкото по-наясно сте с тях, толкова по-малка е вероятността да се разочаровате или да нараните човека до себе си. Bright Side представя шест от най-разпространените заблуди, които могат да попречат на щастието ви.

Противоположностите се привличат
Колко пъти сме чували тази фраза! Колкото и да е популярна, тя е доказано погрешна. Хората, които са в дългосрочна връзка обикновено имат много повече прилики, отколкото разлики помежду си. Психолози са установили, че двойките, които имат сходен характер и споделени ценности не само са по-добри партньори, но и по-добри родители.

Мога да го/я променя
Ако все още вярвате, че можете да промените партньора си, забравете. Със сигурност връзката оставя отпечатък върху навиците ни, но има фундаментални области, в които просто няма как да повлияете, колкото и да се опитвате: характер, нагласи, ценности и определен набор от социално значими поведения. Ако мечтаете за партньор, който ви разбира и подкрепя, потърсете човек, който споделя вашите ценности и виждания.

Животът заедно е добър начин да се опознаете
Звучи логично. Бракът е важно решение и не трябва да се взима прибързано. Каква по-добра проверка от живота под един покрив? Но в момента, в който заживеете заедно, нещата влизат в един предвидим коловоз. Роднините започват да ви питат защо още не сте вдигнали сватба, и без това сте заедно от толкова време, и т.н. Така двойката бива по-скоро повлечена по инерция към брака, вместо да вземе съзнателно решение. Изследвания сочат, че в подобен случай браковете са по-малко трайни и щастливи. Затова е по-добре да се съберете, когато чувствате, че сте готови да мислите за съвместно бъдеще.

Вашата „сродна душа“ съществува
Много хора вярват, че тяхната идеална половинка просто чака някъде там и всичко е въпрос на търсене. Истината е, че сродните души не се откриват една друга, а се превръщат в такива – в резултат на една хармонична и пълноценна връзка.
Още повече, от милионите хора на тази планета със сигурност има много повече от един човек, с когото може да си паснете идеално. При всички положения любовта и взаимното уважение са нещата, които ни карат да чувстваме, че сме намерили сродната си душа.

Любовта има „срок на годност“
Казват, че любовта не може да трае повече от три години. Наскоро обаче изследване на учени от Университета „Стоуни Брук“ в Ню Йорк откри, че чувствата при новите двойки са също толкова силни, колкото и чувствата във връзки, продължили от 10 до 29 години. И двата случая мозъците на доброволците реагират по сходен начин при вида на любимия човек. Любовта до живот не е мит.

Любов от пръв поглед съществува
Този мит също е широко разпространен, но неточен. Според някои проучвания една жена има нужда да размени точно шест пъти поглед с потенциалния си партньор на първата среща, за да реши дали е подходящ за нея. Но, нека признаем, шест погледа също са твърде малко.

Източник: 6 Myths About Love That People Still Believe In

0 Коментара

Напиши коментар

Откажи отговора

Коментарът се изпраща ...

Благодаря за Вашия коментар!

Коменатарът ще бъде прегледан и ще бъде добавен към публикацията след като получи одобрение.